8 Август, 2017 18:07 5 765 31

Напрежение в село Каменар, роми се оплакаха от побой

  • изнасилване-
  • жена-
  • побой-
  • роми-
  • каменар
Напрежение в село Каменар, роми се оплакаха от побой - 1
Снимка: Петел.бг

Напрежение избухна в село Каменар. Около 150 души от ромската част блокираха входа за селото с колове, железа и камъни. Според тях около 14 часа маскирани полицаи са влезли в Каменар и са нанесли побои на жители на махалата. Според разследване на медийна група „Черно море“ инцидента е свързан с бруталното изнасилване на жена вчера сутринта в централната част на Варна.

Жителите, както и кметът на селото Светослав Райков твърдят, че нападателите са били полицаи. „Видях 5-6 мотористи, 4 полицейски коли и имаше един бял микробус, не можах да ги настигна от улица на улица влизаха“, заяви Райков.

За час жителите на махалата блокираха входа на селото, въоръжени с колове, железа и камъни, но допускаха преминаване на превозните средства. Според тях те не са предизвикали с нищо нападателите и дори след като са изпълнили заповедите им да легнат на земята, са били ритани и удряни.

„Както си седя си пия бирата влязоха и ме набиха с палки. Освен това влязоха в цялото село. Оттук като почнаха наред когото видят по улиците – бой, без обяснение, без нищо. Има бременна жена набиха и нея, заяви един от потърпевашите. Друг от тях разказа, че полицаи са го спрели на изхода на Варна. „Проверява ми книжката, пуска ме. След мен тръгва буса слизат осем души и ме пребиха от бой.“,след това се съблече и показа рана къде са го ударили, а прясна кръв имаше и по багажника на колата му.

Положението се нормализира около 16 часа. Кметът Светослав Райков коментира, че така се създава етническо напрежение.
„Етническо напрежение създава държавната институция в Каменар. Властта единствената институция в която хората имат доверие“, заяви Райков.

Според разследване на медийна група "Черно море" има връзка между инцидента в Каменар и бруталното изнасилване на жена тази сутрин в центъра на Варна. За което са задържани десет души. От пресцентъра на полицията отказаха изявление с мотива, че в момента тече разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Caci

    48 4 Отговор
    Ooo tepurva kvo gi chaka taia zgan oshte malko shte im pisne na horata i shte ima masovo iztrebvane.
  • 2 Трол

    66 1 Отговор
    Похвално, а сега и по всички ромски махали.
  • 3 тояга

    55 2 Отговор
    Малко са ги били тия когато да ги набият няма да сбъркат ! И лъжат и си измислят най-вероятно изобщо не е било така ! Дано намерят м...ла изнасилил жената и да го спукат !
  • 4 Гадина

    61 0 Отговор
    Етническо напрежение ли? НЕЕЕЕЕ, така се създава респект. Само жалко че не са се върнали тройно повече да счупят тиквите на тия които са затворили пътя. Само бой, яко бой ще ги оправи. БРАВО, така се започва!!!!!
  • 5 Uflaf

    48 0 Отговор
    Циганските махали в селата около Варна са бъдещето ни. Бизнесмени и баровци живеещи в комунизъм дето нищо не плащаш . Ни към частник ,ни към държава. Само взимаш. От 10 годишни децата им играят на кой ще е сотенъора да вади съучиничките си на магистралата,кой ще е боса с тревата и белия прах ,кой ще определя цената на крадените дърва с каруците и все такива неща. Цели родове и кланове си разпределят целия наказателен кодекс по "професии" . Домни кражби, джебчии ,обири с дърпане и телесни повреди , нарко и химия, контрабанда тютюн и алкохол менте , конекрадци и на друг добитък , и край няма...Селата са пълни с натрошени коли с неясен произход за авточасти и скраб ,но остатъците странно си стоят по поляните. Забравено от държавата място и това което най-после са свършили полицаите е РАБотата им. През три дни трябва да са в тези махали,+данъчни ,+съдия за бързо производство на място да го пита от къде са тези къщи и колите пред тях. Долна пасмина изедници.
  • 6 гошо

    48 0 Отговор
    Сега нова и битиви ще гръмнат със сърцераздирателни репортажи за полицейско насилие. Нали са платени подлоги на определени НПО-та
  • 7 Бугарин

    37 2 Отговор
    Късно е вече отдавна ни превзеха, първо селата сега и градовете не остана дом да не е почернен от набези и кражби. Какво стана с джебчийките в Игнатиево - нищо , така е и така ще бъде защото сме мухльовци.
  • 8 Uflaf

    30 0 Отговор
    И , изтървали сте момента . Когато с оръжие като колове,камъни ,а и някое друго ножче от 25 см острие / а те имат и други по къщите в селата дето са с барут/ са блокирали НЕЗАКОННО пътя ,то би следвало да се използва Жандармерия и нещо като отряд за борба с безредиците,или Специализирания отряд СПООР. Ако и това не стигне ,то всички нормални данъкоплатци имащи възможност ,патили от тях и страдащи от съществуването им ще дойдат да помогнат за разчистването . Първо от кмета им ще започнем ,новобогаташа на селото.
  • 9 Vasik Atanasova

    32 0 Отговор
    ОТ ВАРНА СЕ ПОЧНА
    САМО БОЙ ТРЯБВА НА ХОРАТА ИМ ПИСНА
  • 10 Vasik Atanasova

    36 1 Отговор
    ИЗНАСИЛВАТ И ЖЕНИТЕ НИ ЦИГАНИТЕ МРЪСНИ
    ОБИРАТ БАЩИТЕ НИ И МАЙКИТЕ НИ С ТЕЛЕФОНИ ИЗМАМИ
    БОЙ САМО БОЙ
    ЯВНО Е БИЛА ЖЕНА НА НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ
    И ЦИГАНИТЕ СА СЕ ОБЪРКАЛИ

    Коментиран от #16

  • 11 onq s konq

    34 1 Отговор
    БРАВО,така трябва да се постъпва с животни(ЦИГАНИ).
    Ако е вярно-РЕСПЕКТ към тези полицаи,за ненавременната,но много правилна ,,интеграция,,
    Колкото до излеанията на кмета-етническата омраза,несе насажда,тя вече е тук,дойде с убииства на възрастни(за 2 лв.),с изнасилвания на млади жени,с побои на млади българи(за отказана цигара)...Боя оправя г-н.цигански кмете.
  • 12 Пенчо

    34 0 Отговор
    Браво на господата полицаи,браво и пак браво. Без предупреждение бой........
  • 13 Кибик

    24 0 Отговор
    Държава, милиция, правосъдна система, прокуратура тотално са абдикирали от задължението си да прилага еднакво законите, независимо от цвета на кожата и венците на престъпниците. Време е доблестните българи да запеят "ний не сме веке рая покорна", да се организират в граждански отряди, да се въоръжат и да гарантират сигурност на децата си, на сестрите си и на възрастните си родители.
  • 14 Onq bez konq

    11 0 Отговор
    Искам да се извиня на човека с Беенвето,използвал съм НИК-а му в коментар 11.
  • 15 Пазарен Либерализатор

    18 0 Отговор
    Глупости, пияни цигани и жега, имали са халюцинации. Търсят медийно внимание, спекулират с доверие.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Fan Truck

    14 0 Отговор
    Само така!Бой,Е***е и гръцка музика.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 anonimen

    15 0 Отговор
    tia cigani koi patishca vardat ,te trabva da plashcat ,che jiveat na nashca zema ,boi ,boi , i samo boi .
  • 21 Мустака

    14 0 Отговор
    Не можах да си свърша работата.Вместо с евреите трябваше мургавелите да подпуксм ама е късно..2 муха убита на пролет се равнява на 100000 мухи убити на есен.
  • 22 Врачанин

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Fan Truck":

    Не беше ли сръбска музика, ама карай
    може и с гръцка, важно е да ядат бой.
  • 23 Пенсионера

    11 0 Отговор
    Ама така трябва бе, бой на всякъде , на всеки. В тая държава трябва революций и малко патаклама. Само трябва да се орегулира боя според грабежа, до 10 хиляди лева яко ной и в затвора за 10 години. А за милиони или ограбена банка или завод до живот в пандела. Да не става тъй за кокошка нема прошка, а за кон нема закон. За това бой на всеки , сутрин , обед и вечер .
  • 24 бббббб

    12 0 Отговор
    Бой по манерките докато спрат да се оплакват.
  • 25 КАРА КОЛЬО

    7 0 Отговор
    КУМЕ...КАК Е ПОЛОЖЕНИЕТО.....?

    ЖИВ ЛИ СИ....?
  • 26 ШПУ

    9 0 Отговор
    циганина трябва да се бие по три пъти на ден , ако ти не знаеш за какво , той със сигурност знае !!!
  • 27 Иванчо

    4 0 Отговор
    Хайде сега да повторим упражнението и в Максуда.
    Бой трябва бой !!! Когато бях малък циганите бяха страхливи и лазеха като хлебарки из варна. Сега си правят каквото си искат.
    БОЙ !!!
  • 28 Иванчо

    7 0 Отговор
    Кой слага минусите на коментарите под тази статия ???
    Ако сте от Варна ви каня най учтиво довечера 10.18.2017 в 22ч. Под аспарухов мост до стария вход на поделение Пясъка да обсъдим ситуацията !!!
  • 29 незнайко

    4 0 Отговор
    Никакво етническо напрежение не се създава ! Циганите само това заслужават ! Това трябва да стане ПРАКТИКА за всички гета в БЪЛГАРИЯ ! Само боя ще спре тази ЗГАН !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 браво

    1 0 Отговор
    Браво на полицията, само така!
    Бийте ги вие, да не ги бием ние, че ще стане страшно!