Отидете към основна версия

1 446 8

Освободиха шофьора, нападнал незрящи в Несебър

  • несебър-
  • туристи-
  • незрящи

Срещу 1500 лева парична гаранция 21-годишният Тодор от Несебър вече може да напуска дома си. Младият мъж беше под домашен арест след като нападна незрящи туристи в Стария град и заби юмрук в лицето на придружителката им, съобщи gramofona.com.

Мярката за неотклонение е променена, тъй като е изтекъл законовият срок от два месеца. Молба за по-леката мярка е подала адвокатката на Тодор Веселина Василева, а постановлението на Районната прокуратура в Несебър е от вчера.

Всички факти и обстоятелства около нападението над туристите вече са изяснени. Материалите обаче още не са предадени в съда заради забавена авто-техническа експертиза.

Тя трябва да установи дали колата на Тодор е била изправна в деня на нападението. След като несебърлията нападна летовниците, неговият автомобил потегли сами и се заби в дърво. За това е повдигнато отделно обвинение на Тодор Николов и експертизата е назначена по него.

Ако бъде признат за виновен младият мъже може да получи наказание до 5 години затвор и да бъде лишен от шофьорската си книжка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини