Отидете към основна версия

2 246 5

Разглеждат ефективната присъда на Мейзер

  • анита мейзер-
  • жалба-
  • сливенски затвор

Анита Желева е в Сливенския затвор за убийство по непредпазливост

Варненският апелативен съд ще разгледа жалбата на Анита Желева срещу осъдителната ѝ присъда на Варненския окръжен съд от октомври миналата година. Това ще се случи на съдебно заседание утре,
23 февруари.

През октомври 2017-а първата съдебна инстанция призна вината на подсъдимата за извършването
на две престъпления – затова, че на 14 август 2016 година причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и затова, че на същата дата предложила подкуп на полицейски служител.

Припомняме, че за убийството по непредпазливост подсъдимата получи три години и половина затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев съдът ѝ присъди 4 години и половина “лишаване от свобода“. От двете наказания тя ще търпи по-тежкото при
първоначален общ режим.

Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лв.. Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск, които съдът присъди на Желева възлизат на 18 788 лв.

В жалбата си пред втората съдебна инстанция подсъдимата и нейната защита настояват Желева да бъде оправдана, тъй като присъдата била произнесена при допуснати съществени процесуални нарушения и се явявала несправедлива и незаконосъобразна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини