22 Февруари, 2018 22:56 2 235 5

Разглеждат ефективната присъда на Мейзер

  • анита мейзер-
  • жалба-
  • сливенски затвор

Анита Желева е в Сливенския затвор за убийство по непредпазливост

Разглеждат ефективната присъда на Мейзер - 1

Варненският апелативен съд ще разгледа жалбата на Анита Желева срещу осъдителната ѝ присъда на Варненския окръжен съд от октомври миналата година. Това ще се случи на съдебно заседание утре,
23 февруари.

През октомври 2017-а първата съдебна инстанция призна вината на подсъдимата за извършването
на две престъпления – затова, че на 14 август 2016 година причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и затова, че на същата дата предложила подкуп на полицейски служител.

Припомняме, че за убийството по непредпазливост подсъдимата получи три години и половина затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев съдът ѝ присъди 4 години и половина “лишаване от свобода“. От двете наказания тя ще търпи по-тежкото при
първоначален общ режим.

Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лв.. Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск, които съдът присъди на Желева възлизат на 18 788 лв.

В жалбата си пред втората съдебна инстанция подсъдимата и нейната защита настояват Желева да бъде оправдана, тъй като присъдата била произнесена при допуснати съществени процесуални нарушения и се явявала несправедлива и незаконосъобразна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Наблю Дателен Падеж

    6 7 Отговор
    Аз направо се чудя как я вкараха в затвора??!! Вярно, че ни показаха как си живее там - гледа си домати в саксии, краставички, пуца Кайлъшка има си телевизор, кабелна, душ с вана...
    Та това е мисис България!!! (Не че си нямаме Мистър България, дето го съдиха за сводничество и наркотици)
    Но пък е близка на ТИМ-Варна!!! Това е достатъчно за условна присъда по ВСЯКО престъпление!!!
    Знам само за още една, която е убила човек и е на свобода без присъда - живее на Константин и Елена и е събирала компромати за посланици и депутати, затова е "бяла роза" )))

    Коментиран от #3

  • 3 ДДД

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Наблю Дателен Падеж":

    Наблюдателен, много убедено говориш, за неща, които си чул от някой, който пък бил чул от друг, че се говори, че някой ... Подобни коментари са повече от несериозни и са по-скоро обидни за мислещата публика.
  • 4 един

    5 1 Отговор
    По-отвратително женище от тази "мисис" няма. Минималната присъда, която получи за убийството на човека до нея, който явно си е търсел белята, като се е доверил на едно чудовище, говори как тази жена има яки връзки и как у нас човешкият живот не струва пукната пара. Наслушахме се за екстремния секс, който винаги била правела, как човекът умирал пред очите й, а тя била безсилна и така нататък. Почитателите й сигурно много се кефят, но има и такива, на които им идва в повече. Хайде стига ни занимавахте с този боклук! Пускайте го по-бързо, че май трите години изтекоха, и без това ще бъдат намалени. Има още глупаци за убиване!
  • 5 фонзи

    0 1 Отговор
    Тая ако направи един садо-мазо сайт ,ще убие коня с лопатата .