Отидете към основна версия

4 987 47

В Германия решават за Северин, питат за затворите ни

  • северин красимиров-
  • виктория маринова

Днес русенци се прощават с Виктория Маринова

Върховният съд в Целе тази сутрин трябва да се произнесе дали ще бъде екстрадиран от Германия Северин Красимиров – главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Той беше задържан при спецакция с десетки германски полицаи по искане от българската страна близо до Хамбург. Вчера младият мъж се изправи пред съда, за да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

Междувременно стана ясно, че българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти. Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред „24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

„Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

21-годишният русенец е дал съгласието си да бъде върнат обратно у нас. Смята се, че е избягал в Германия в неделя, след като ден по-рано е извършил убийството на телевизионната водеща.

Близките му разказаха пред bTV, че пред тях Северин е казал, че не е имал съучастници. Той обяснил идването си с това, че иска да види "за последно" майка си и доведения си баща. Часове по-късно дошла и спецакцията, приключила с ареста.

Днес в Русе ще бъде поклонението на Виктория Маринова. В двата квартала, където Красимиров е живял, вчера имаше напрежение заради опасенията на обитателите им, че ще има опити за саморазправа с тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини