12 Октомври, 2018 08:11 4 964 47

В Германия решават за Северин, питат за затворите ни

  • северин красимиров-
  • виктория маринова

Днес русенци се прощават с Виктория Маринова

Върховният съд в Целе тази сутрин трябва да се произнесе дали ще бъде екстрадиран от Германия Северин Красимиров – главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Той беше задържан при спецакция с десетки германски полицаи по искане от българската страна близо до Хамбург. Вчера младият мъж се изправи пред съда, за да бъде разгледана мярката му за неотклонение.

Междувременно стана ясно, че българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти. Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред „24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

„Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

21-годишният русенец е дал съгласието си да бъде върнат обратно у нас. Смята се, че е избягал в Германия в неделя, след като ден по-рано е извършил убийството на телевизионната водеща.

Близките му разказаха пред bTV, че пред тях Северин е казал, че не е имал съучастници. Той обяснил идването си с това, че иска да види "за последно" майка си и доведения си баща. Часове по-късно дошла и спецакцията, приключила с ареста.

Днес в Русе ще бъде поклонението на Виктория Маринова. В двата квартала, където Красимиров е живял, вчера имаше напрежение заради опасенията на обитателите им, че ще има опити за саморазправа с тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНЕВЕН

    63 0 Отговор
    Какво има да решават-на прасетата в Беляне и това е.
  • 2 Сталин е бил прав

    61 0 Отговор
    Разстрел....
  • 3 Будалата

    61 3 Отговор
    Хитлер е бил ПРАВ. На САПУН.
  • 4 Антициганист

    45 2 Отговор
    А всъщност какво има за решаване ... как точно да го убият, надявам се.
    Аз првдпочитам да се обеси с главата надолу, за да му е по-мъчителна смъртта!

    Коментиран от #36

  • 5 Stefko 88

    39 2 Отговор
    Смъртъ на кол да се набие !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Симеон

    39 0 Отговор
    Как може такова невзрачно мекотело измет,да убие това момиче!!
    Доживотна присъда или смърт!!!
  • 8 В Иванова

    50 0 Отговор
    Колко романтично -да види майка си...А тази жена ,не иска да вижда майка си и детето си ,така ли?Те са хора ,ние не сме .Да биеш 3000км,да се сгушиш в скута на майка си дето не се грижи за ненормалните си деца,колко удобно и им мълчите и ги защитавате,ПОЗОР!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1234

    29 4 Отговор
    Този е старателно отгледан от америка срещу България, бхк и ообщество

    Коментиран от #13

  • 12 айнзацгрупен

    27 4 Отговор
    Няма, какво да плюете по нета, циганите си искат Андеш Брайвик, истински патриот и човек на действието, не на празните приказки.
    Жалко, че нямаме такива достойни българи, като този велик норвежец.

    Коментиран от #33

  • 13 въпрос

    2 21 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Ходил ли си скоро на лекар? Май не си. Спешно се нуждаеш от психиатрична помощ.
  • 14 Крипли

    11 0 Отговор
    Дупе да му е яко в български затвор.
  • 15 🤦🏼‍♂️ продуктивност

    3 0 Отговор
    ДЕМОКРИТ -Уикипедия
    ...Неговите философски принципи във физиката са съществуването на атома и празното пространство, както и движението на атомите, на което се основава възникването на света и познанието.
    ... баща на съвременната наука .
    ...Платон е казал, че не го хараресва изобщо и е пожелал да изгорят всичките му книги.
    ДЕДУКЦИЯ -Уикипедия ...
    означава извеждане на особеното и единичното от общото, както и схващане на единичния случай на базата на един всеобщ закон. В кибернетиката дедукция означава извеждане на сигурни твърдения от други твърдения с помощта на логически заключения.
  • 16 Townboy

    14 0 Отговор
    Този циганин трябва да се "самоубие" още в следствения арест! А гетото в което живее да бъде съборено и останалите цигани прогонени от града.
  • 17 гост

    14 0 Отговор
    Кво има да питат. Не е почивна станция в панделата. А тоя ако му е доказана вината не знам кво има да се говори, да го трепат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ВЪН ОТ ЕС!!!!

    20 1 Отговор
    Това е доказателство, че Евро Съюза е срещу нормалните българи!!!! Евро Съюза задължава България да плаща по 10 000 лева годишна издръжка на затворник(ако не боледува, иначе ще е повече). В същото време за инвалиди се плащат не повече от 2500 лева годишно, А ЕВРО СЪЮЗА МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА И НЕ ИЗИСКВА НИЩО ОТ ПРАВИТЕРСТВОТО ЗА ПОДОБРЯВАНЕ СТАНДАРТА НА ИНВАЛИДИТЕ. Явно за ЕвроГейските ценности са по-важни бандитите и тяхните права, отколкото правата на инвалидите. Да не забравяме , че партия ГРОБ е основана от немската фашистко-содомитска фондация Конрад еди си кой
  • 20 Антон

    22 1 Отговор
    Хора трябва да се вдигнем и да изметем боко и изметта около него! Схващате ли как започнаха д ани подготвят - бил психично болен, спрял си лекарствата докато майка му била в Германкя, сега пък дали затворите ни отговаряли на изискванията. Дори и да не отговарят на изискванията пак дебелака от банкя е виновен, защото вече 10 год. е във властта и нищо не е направил дори и за затворите, за да може да ни пращат тука изродите, които бай Ставри да ожени зад решетките. Боко индиректно е виновен и за убийството на горката жена, защото циганите му са електорат и той си ги пази! Закона към тях се прилага снизходително или въобще не се прилага!Те имат права и облаги от държавата, много повече от всеки български гражданин плащаш данъци. Боко и кликата около него са виновни за голям брой нещастия със своите действия и бвздействия. Предателя не вика посланиците когато има убити баби и дядовци по селата отново от неговия елкторат. Ако продажника боко и министртите му не издействат по линия на мвнр , примитивния подчовек да бъде върнат в България, трябва да излизаме и да ги изметем. Не са виновни циганите, виновни са боко и герб които са им позволили да скачат и хапат българските граждани. Борисоф отвратителен си да знаеш !
  • 21 Гост 1

    6 0 Отговор
    Смърт !!
  • 22 BG 123

    15 2 Отговор
    Какво има да решават.Длъжни са да ни го предадат в най- кратък срок.Заедно сме в Евросъюза.Германия толерира наш престъпник ,с много улики и доказателства.Германския посланник при правителството за обяснения.После изгонване ако още не връщат сигането.

    Коментиран от #27

  • 23 дядоИван

    23 0 Отговор
    Как тоз пусти Европейски съюз не се сети веднаж да попита при какви условия живеят редовите българи, които не са престъпници!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 някой си

    16 0 Отговор
    Що за изкривени представи за справедливост имат тези германци?! Възмутително! Този изрод изнасилил и убил по възможно най-мъчителен, унизителен и жесток начин една красива млада жена, която никога повече няма да гушне детето си, няма да се радва на слънцето, няма да постигне мечтите си, а вместо това ще гние в черната земя - тези шваби се угрижили за удобствата на изверга!!! Ако не беше скандално и чудовищно подобно искане, щеше да е смешно. Да го пращат по-скоро тук и дано в затвора всеки ден му разбиват г*за, докато му го спукат, на дебилчето!!!
  • 26 CUKOVSKI

    4 1 Отговор
    KILIATA TREBVA DA BADE POCISTENA,PRYASNO BOYADISANA DA IMA KOMPUTER SVKLUCEN INTERNET,DA IDVA REDOVNO CISTACKA,DA IMA TELEVIZORI DA NE BADE BEZPOKOENO MOMCETO.
  • 27 Антон

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "BG 123":

    Точно! Немския посланик на справка веднага! После нека джендърчетата да ми обясняват че не било хубаво да съм расист, хомофоб , националист! Аз пък обожавам.
  • 28 сноу

    7 1 Отговор
    Сега пък германските кифладжии ще сучат врътки ,дето уж били от "белите държави"та сега изсмукали от пръсти някакво си условие,само и само да пелтечат на баба си Шменкел глупостите.То обаче малкия Хитлю взе здраво да наедрява, като гледа как белите държави са се превърнали в една огромна цигания
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Така де

    10 1 Отговор
    Немската фашистко-содомитска фондация Конрад и партия ЕНП, които създадоха партия ГРОБ , искат в БГ да останат само бандити, малоумници и инвалиди. Затова немците не спират да защитават бандитите. Затова немците не искат учениците да бъдат учени на логическо мислене. Затова немците не искат да имаме добро здравеопазване, за да се усложнява състоянието на пациентите и те да се инвалидизират!!! Докато играем по свирката на немците и партия ГРОБ няма да видим нищо добро!!! Да не забравяме, че заради НЕМЦИТЕ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪСИПАНА ПРИ ПЪРВАТА И ВТОРАТА СВЕТОВНИ ВОЙНИ!!!
  • 31 3 минути искам с мангала

    7 1 Отговор
    Да го кастрирам,да му избода очите и да го накарам да си ги изяде
  • 32 асд

    6 1 Отговор
    ДА БЪДЕ СМЪРТ за циганина!
  • 33 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "айнзацгрупен":

    Абе, пич! Ти знаеш ли тоя колко бели деца изби?! Не ми се вярва някъде другаде освен в скандинавска страна да му се размине! За такъв най-добре на хиените! Разликата между лъвовете и хиените е че първите убиват и тогава похапват! Вторите ги ядат на живо!
  • 34 Тралала

    9 1 Отговор
    Този случай придоби прекалено медийно внимание, докато нашите пишман политици ни съсипват като за последно с новите си приумици да одерат народа ... Явно Бойко е готов на всякакви критики отвън, само и само да не се усети популацията тук, че тихомълком ни закопават още повече с новите данъци, такси, повишения и назначения ... От една седмица се върти тая новина за трагедията в Русе, докато ни дерат живи. На всички е ясно, че съдбата на милионите мизерствали у нас не е новина, но трагедията на един журналист е сензация ... Така българите ще реагират първосигнално и насочат омразата си не към виновниците за този геноцид, а към малцинствата, които са резултат от него, а не причина ...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Шляхтиц

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антициганист":

    Бесилката да е на голям площад и в продължение на една година всички телевизии през един час да показват бесилката с обесения надолу с главата урод. Уродливо изчадие отнема живота на качествен образован човешки индивид, при това по ужасяващо жесток начин........... Нямам думи и няколко дни съм разстроен от ДЕМОКРАЦИЯ. ИСКАМ ДИКТАТУРАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ............
  • 37 Крум

    3 0 Отговор
    Тея шваби въобще да не питат за затвора и без друго няма да изкара дълго там!
  • 38 Гражданин

    4 0 Отговор
    Да се настани времено в хотел с пет звезди, за да се изпълнат изискванията на немците. След което бързо да се построи затвор с басеин, джакузи, чалга дискотека. Всеки ден доброволки по монокини от "Отворено общество", "Америка за България" да му четат за правата които има като гражданин на ЕС и че не той е циганин, а цигани са българите и българската държава защото не могат да му осигурат "нормален"затвор.
  • 39 БОЖИ ЧОВЕЧЕЦ

    4 0 Отговор
    НЕ САМО МАНГАЛА ТРЯБВА ДА ПУКНЕ,ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО ОТ ПРИМАТИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОРИ НА ПУБЛИЧНО.
  • 40 The TRAPPER

    6 0 Отговор
    Ако затворът не отговаря на стандартите ще го настаним в Шератон, и двама яки и мазни негри да му правят вятър. И да освободим всички затворници - понеже затворите ни не отговарят на стандартите.
  • 41 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Защо коментарът на Антон има само 15 плюса ? Не трябваше ли да са поне-3 000 000 ?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Грую

    0 0 Отговор
    Какво за затворите ли питат? Не можем да се мерим с турските, но в нашите има минимален размер на чепа с който ще му скъсат задника.
  • 44 бай Тошо

    0 0 Отговор
    Кастрация и доживотна присъда без амнистия!
  • 45 Бенковски

    1 0 Отговор
    -лицемерие и тотална умствена затъмненост на целият български полит-елит и безмозъчен електорат! каква радост ,че убийството не било свързано с евро-фондовете,а било битово ,най-обикновено убийство? Нима никой не вижда и не надига глас ,че в България върлува хибридна гражданска война? Не от вчера-Катуница,захарна фабрика,столипиново,Максуда,БДЖ-пътуването с влак вече е геройство...българското село-живеенето на село вече е геройство,,Финансирана от западни НПО,комитети и т.н.една прослойка от населението дерибейства,взема социални помощи,краде,бие и убива безнаказано,а мълчанието на агнетата само усилва тяхната позиция .ДОКОГА?Българино събуди се!Ножът опря у кокъла!
  • 46 Газова Камера

    0 0 Отговор
    Да,затворите ни отговарят на лицемерните ви с.о.р.о.с.о.и.д.с.к.и стандарти,с които галите и отглеждате престъпници и убийци,под закрилата на вашите адвокати на Дявола от лъжливите Антибългарски Лъжехелзински Комитетии "комитети за защита от дискриминация"-за защита на убийците от наказание,само щот са от небългарски произход--а реално нза дискриминация на българите в собствената им страна.За такива като тоя Изверг-цензорите да не трият думата,иначе излиза че оправдават убиеца и насилника само заради небългарския му произход-за такива като нпего не килии ,а и Газови Камери сме съгласни да построиме,та ако ще и данъците заради това да ни се вдигнат и двойно...
  • 47 Доста Робство и тиранство

    0 0 Отговор
    Всеки честен българин,а и не само,разбрал от десетилетията лъжедемокрация какво е безнаказан бандитски и р.о.м.л.я.н.с.ки терор,,-то не беше проф.Калоянов от Захарната,Ангел от Катуница,Вероника от Търново,и сега Виктория от Русе,и много други престъпни "галеници" на Антибългарския Лъжехелзински Комитет,по поръчка на Сорос да разтурят страната,Всеки Честен българин,че дори и да е Р.о.м.л.я.н.и.н,или как там се наричат дявол знае,уж случайно на ТОЯ Селянин-Селядин или къфто и да е,ще му правят всичко това,което е правил на Виктория ВСЯКА НОЩ,а накрая могат и да го Самообесят но тава само накрая,за десерт.Стотици са методите,хем да се спази закона с килия 4 квадрата и лъжехуманни условия,хем в недоказуема ситуация да стане така,че жив да не излезе от там.