Отидете към основна версия

2 241 7

Настаняват Полфрийман в Бусманци

  • джок полфрийман-
  • андрей монов

Осъденият за убийството на Андрей Монов ще остане в дом за временно настаняване, докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор

Снимка: БГНЕС

Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци, докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор, съобщи заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов. Той допълни, че това се прави и от съображения за неговата лична сигурност.

До снощи във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на дома за временно настаняване.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов пък коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора.

Проданов допусна, че съставът на апелативния съд, освободил Полфрийман от затвора, е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които, според него, можело лесно да бъдат манипулирани.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини