Last news in Fakti

26 Септември, 2019 12:07 2 235 7

Настаняват Полфрийман в Бусманци

  • джок полфрийман-
  • андрей монов

Осъденият за убийството на Андрей Монов ще остане в дом за временно настаняване, докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор

Настаняват Полфрийман в Бусманци - 1
Снимка: БГНЕС

Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци, докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор, съобщи заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов. Той допълни, че това се прави и от съображения за неговата лична сигурност.

До снощи във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на дома за временно настаняване.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов пък коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора.

Проданов допусна, че съставът на апелативния съд, освободил Полфрийман от затвора, е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които, според него, можело лесно да бъдат манипулирани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    28 5 Отговор
    Та самите Австралийски власти са учудени от освобождаването му???
  • 2 белене за соросите

    30 8 Отговор
    съд и затвор за съдията калпакчиев приел пари от БХК за освобождаването на убиеца

    Коментиран от #6

  • 3 Сеянин

    8 4 Отговор
    Дайте ми адрезо, мойта е омесила турта, опекла е кокошка, отделно шарена сол, мед и други благини, ама я у торбата съм турнал и прибори, та да може безпроблемно да го нараним.
  • 4 анова

    20 6 Отговор
    Ако българин направи това в страна от Британската общност с него е свършено Тук обаче е друг свят
  • 5 Дано го настанят

    6 6 Отговор
    В добро луксозно място. Той е добър човек. Трябва да го защитаваме. Излежа си присъдата. Добре дошъл в обществото на овцете. Но овцете ще те гледат като аутсайдер за това което си направил. Но ти прощавам. Ти за мен не си аутсайдер. Ти си човек. Няма такова нещо като аутсайдер. Защото всичките сме лоши. Толкова злоба има че затова още убити ще има. Радвай се че си свободен. Просто не убивай. Стани водещ на предаване стани модел. Върви стани техник , състезател и печели парата.
  • 6 Промени в закона

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "белене за соросите":

    Преходни и заключителни разпоредби:
    Съдия, който предсрочно пусне такива, да доизлежава присъдата им.
  • 7 Българин

    3 1 Отговор
    Най-обичам да коментирам неща от които си нямам хал хабер.Как може невинен да се държи толкова време в затвора.Сега онези,които са го осъдили без никакви доказателства да плащат обещетенията присъдени от Страсбург.