Отидете към основна версия

1 578 11

СГС отказа да разгледа молбата на Джок Полфрийман

  • джок полфрийман-
  • андрей монов

Забраната му за напускане на страната е отпаднала още преди 8 години

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отказа да разгледа молбата на Джок Полфрийман да бъде отменена забраната му за напускане на страната, тъй като тя е отпаднала още преди 8 години. Въпросната забрана е наложена на австралиеца още по времето когато срещу него се водеше делото за убийството на студента Андрей Монов.

В разпореждане от днес председателят на съдебния състав приема, че: „с факта на влизане на присъдата в сила е приключило наказателното производство по делото. Това води до отпадане ex lege /по силата на закона/ и на самата забранителна мярка, поради което и за съда липсва възможност за произнасяне по същество по депозираната молба". Разпореждането е окончателно.

Преди дни Върховният касационен съд ускори делото за предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман на 7 октомври, вместо на 23 октомври, както реши преди това.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Върховния касационен съд да спре предсрочното освобождаване на Полфрийман и делото за него да бъде разгледано повторно. ВКС ще заседава в понеделник и трябва да реши дали ще уважи искането на Цацаров.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини