Отидете към основна версия

1 435 8

Съдът оправда Мария Мургина

  • мария мургина
Снимка: БГНЕС

 

Софийският апелативен съд оправда Мария Мургина след като по-рано днес прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да потвърди присъдата, която наложи на Мария Мургина градският съд.

На 25 януари 2011 година бившата шефка на НАШ беше осъдена на 4 години затвор. Тогава съдът я призна за виновна по две от четирите обвинения, които й бяха повдигнати. Четири години затвор магистратите й присъдиха за това, че в периода 16 юни 2006 година - 20 юни 2006 година Мария Мургина е нарушила служебните си задължения, като дала указания на друго служебно лице в столичния НАП, за да се промени ревизионен акт на фирмата "Плевен 1999" ООД. Според съда от това са настъпили вредни последици за бюджета в размер на над 1,3 милиона лева.

СГС призна Мургина за виновна и по обвинението, че е принудила бившия директор на Териториална дирекция на НАП в Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане. За да направи това, Мургина е заплашила Цолчовска, че ако не подаде молба, ще я уволни. За това престъпление наказанието, което съдът определи за Мургина, бе 3 години лишаване от свобода и 10 000 лева обезщетение на Цолчовска.

Градският съд на София обаче оправда бившия данъчен номер едно по обвинението за незаконно прихващане на данъчни задължения от 11,5 млн. лева на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, както и за укриване на имот в Созопол от Сметната палата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини