Отидете към основна версия

9 327 46

Съдът отмени гаранцията от 10 000 лева на гаджето на убиеца на Милен Цветков

  • милен цветков-
  • кристиан николов-
  • десислава николова-
  • симона цветкова

Симона Цветкова беше обвинена от Софийската районна прокуратурата, че не е съдействала за разследването след инцидента

Софийският районен съд е отменил гаранцията на Симона Цветкова - приятелката на Кристиан Николов, убил в тежка катастрофа в София журналиста Милен Цветков, предаде "Нова телевизия".

На 21 април тя и третият спътник в автомобила - Георги Иванов, бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на инцидента. Впоследствие и двамата са дали показания. Те потвърдили, че Кристиан Николов е бил зад волана на автомобила, ударил колата на журналиста.

Цветкова и Иванов бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от по 10 000 лева, която обжалваха. За Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, мярката за неотклонение остава в сила.

В жалбата пред съда адвокатът на Иванов е посочил, че страда от сериозни здравословни проблеми, включително тумор на епифизата в мозъка, и панически атаки, като вследствие на преживения стрес от катастрофата, бил в почти неадекватно състояние. Според съда жалбата на адвоката е пресрочена и ще бъде оставена без разглеждане, като процесуално недопустима.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини