Отидете към основна версия

2 215 10

ВКС потвърди: 26 години затвор за убиеца на Миджурина

  • миджурина-
  • михаил станчев-
  • коста николов

Михаил Станчев е осъден и да заплати общо на гражданските ищци сумата от 340 000 лева за неимуществени вреди

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 26 години "лишаване от свобода" за Михаил Станчев, който през 2018 година разстреля сочения за хазартен бос Коста Николов – Миджурина, съобщиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че случаят е от юни 2018 г., когато в курортния комплекс "Слънчев бряг" Станчев стрелял по Николов, както и по приятелката му Симона Тодорова, която оцелява. После подсъдимият прави опит да напусне страната, но е заловен.

С решението си ВКС потвърждава присъдата на Апелативния съд в Бургас от април 2020 г. Станчев признава вината си по време на делото.

Според съда опитът на Станчев да напусне пределите на страната и да избяга от наказателна отговорност е "ясна индикация, че е действал организирано, като престъпната му проява не е била импулсивна, резултат от внезапно възникнало силно чувство на ревност, а добре обмислена и подготвена."

Подсъдимият е осъден и да заплати общо на гражданските ищци сумата от 340 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини