Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 17:28 3 444 15

26 години затвор за убиеца на Миджурина

  • миджурина-
  • коста николов-миджурина-
  • коста николов-
  • симона тодорова-
  • михаил станчев

Присъдата на 39-годишния Михаил Станчев е потвърдена от Върховния касационен съд и е окончателна

26 години затвор за убиеца на Миджурина - 1

Върховният касационен съд потвърди увеличената присъда от 26 години "лишаване от свобода" за 39-годишния Михаил Станчев, който бе признат за виновен в убийството на хазартния бос Коста Николов-Миджурина и опита за убийство на 22-годишната Симона Тодорова в "Слънчев бряг".

Покушението бе извършено на 2 юни 2018 г. пред хотел "Сън Вилидж" в морския курорт. 22-годишната жена бе простреляна в главата от Михаил, с когото имала кратка връзка. Преди това мъжът застреля 55-годишния собственик на казина Коста Николов, който чакал Симона в луксозния си Mercedes, паркиран пред хотел "Бахами резиденс" в курорта, за да отидат на вечеря. Тодорова, която е дъщеря на шефа на РПУ-Дряново Тони Тодоров, беше транспортирана в критично състояние в бургаската болница. Лекарите успяха да спасят живота ѝ, а неврохирурзите в УМБАЛ-Бургас рядко се сещат за случай, при който пациент успява да оцелее след прострелване в главата.

През септември 2019 г. Бургаският окръжен съд призна Станчев за виновен и го осъди на 24 години затвор, но апелативните магистрати увеличиха наказанието с още 2 години.

В решението на Върховния касационен съд е посочено, че въззивната инстанция е „съобразила че подсъдимият, движен от егоистичните си подбуди и желания е лишил от живот Коста Николов, в разцвета на силите му, причинявайки страдания и мъка от неговата загуба на най-близките му роднини, на неговите приятели и колеги.

Едновременно с това, Михаил Станчев е осакатил физически и душевно 22-годишно момиче, което ще търпи последиците от края на дните си, само защото се е възползвало от правото си да избира с кого да има лични приятелски или интимни отношения“.

Начинът, използван от дееца за решаване на любовните си проблеми и неблагополучия – чрез отнемане на живота на други човешки същества е в разрез с цивилизационните принципи, въз основа на които е изградено обществото, подчертават върховните съдии. Това изисква по-интензивна наказателна репресия чрез налагането на по-високо по размер наказание, като знак за останалите индивиди, че подобни методи на уреждане на междуличностните отношения са абсолютно недопустими.

Според касационния състав Апелативен съд – Бургас правилно е преценил, че за да се постигнат целите не само на специалната, но и на генералната превенция, следва да бъде увеличен срокът на наказанието „лишаване от свобода“ с две години. Така наложеното наказание е съответно на обществената опасност на деянието и на дееца и отговоря на изискването за справедливост.

Михаил Станчев е осъден да заплати на гражданските ищци – семейството на хазартния бос, както и на Симона Тодорова общо 340 000 лв. за претърпените от тях неимуществени вреди, причинени от престъплението.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бaро Вкаров

    6 24 Отговор
    Бог да прости Миджурина,велик ром беше.🐵

    Коментиран от #7, #15

  • 2 Селчо

    21 5 Отговор
    Страшни тъпаци има. Да убиеш, защото не можеш да се класираш и губиш е просто ...
  • 3 историята

    40 1 Отговор
    Велик ром не познавам....
  • 4 Левтер

    22 4 Отговор
    Присъдата е лека!
    Трябва за такова деяние да е доживот,биз право на замяна!
  • 5 След 12-13г ще излезе

    13 3 Отговор
    Запазен
  • 6 А бе

    21 0 Отговор
    НЕ Е МИДЖУРИНА, А МАДЖУРИНА, ПОНЕЖЕ ЖИВЕЕШЕ В МАДЖУРСКАТА МАХАЛА!
  • 7 Ром не е

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

    но беше,, бизнесмен " на БСП.

    Коментиран от #8

  • 8 Еврокомунист

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ром не е":

    И с какво "бизнесмените" на БСП са по-лоши от тези на ГРОБ или ДПС? Във всички случаи "бизнесмен" е равно на крадец, без изключения!
  • 9 АЛЛ

    20 0 Отговор
    ....от край време Мишо магарето си беше емоционален тип.Ако го беше убил с незаконен пистолет и маскиран доста трудно щяха да докажат.Тя тази наместена свиня не един и двама са искали неговото място.Ся ше изгнийш в затвора тъпо надрусано магаре....и то за два пръста препикано месо !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 НикогаПовечеГРОБ-Чума

    4 1 Отговор
    А Убиецът на Чакъров се разхожда като простинал конь с "жип" и поучава работниците,че трудът ще ги направи свободни.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кочо

    0 0 Отговор
    ЩОМ Е ЦИГАНИТ УБИЕЦА В ЗАТВОРА ЩЕ ГО УБИЯТ ЦИГАНИТЕ ЗА 2ЛВ.
  • 14 Неразбрал

    0 0 Отговор
    Само не разбирам как ще плати 340 000 лв. на убития и на простреляното момиче?
  • 15 Прецакан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

    Велик ром е "Бакарди"...