Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 13:54 2 213 10

ВКС потвърди: 26 години затвор за убиеца на Миджурина

  • миджурина-
  • михаил станчев-
  • коста николов

Михаил Станчев е осъден и да заплати общо на гражданските ищци сумата от 340 000 лева за неимуществени вреди

ВКС потвърди: 26 години затвор за убиеца на Миджурина - 1

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 26 години "лишаване от свобода" за Михаил Станчев, който през 2018 година разстреля сочения за хазартен бос Коста Николов – Миджурина, съобщиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че случаят е от юни 2018 г., когато в курортния комплекс "Слънчев бряг" Станчев стрелял по Николов, както и по приятелката му Симона Тодорова, която оцелява. После подсъдимият прави опит да напусне страната, но е заловен.

С решението си ВКС потвърждава присъдата на Апелативния съд в Бургас от април 2020 г. Станчев признава вината си по време на делото.

Според съда опитът на Станчев да напусне пределите на страната и да избяга от наказателна отговорност е "ясна индикация, че е действал организирано, като престъпната му проява не е била импулсивна, резултат от внезапно възникнало силно чувство на ревност, а добре обмислена и подготвена."

Подсъдимият е осъден и да заплати общо на гражданските ищци сумата от 340 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    9 5 Отговор
    А хазартния бос дали не го е притискал или изнудвал / рекетирал не се знае и не ни интересува .. важното е че има "възмездие" и "лошия чичко" е осъден.
  • 2 НА него ли е кръстена улица

    4 0 Отговор
    МИДЖУР В КВ.ЛОЗЕНЕЦ?
  • 3 Еркюл Поаро

    4 3 Отговор
    А защо е стрелял?!
    Какви са му мотивите?!
  • 4 Митко

    11 2 Отговор
    Трагедия е всичко.
    убил хазартен бос 26 години. Ония убил жена си и тетето си, 18 години....
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    4 2 Отговор
    при соца имаше смъртно наказание куршум в тила
  • 6 2111221

    7 0 Отговор
    А ония който закла майка си докато спи и след това задуши 6 годишния си брат с парцали в устата , лежа 2 години в затвора и в момента е в Англия . Джумер май се казваше нещо такова с една изкривена физиономия , лекар искал да става и бил отличник и затова му дали такава смешна присъда .
  • 7 Учуден

    5 1 Отговор
    Странно много 26години на фона на много по големи зверства...отделно случая от ревност .....а бащата на к.....вето е полицейски шев някакъв провинциален град явно това обяснява защо

    Коментиран от #10

  • 8 Закривай

    4 0 Отговор
    Отново правосъдие на високо ниво😂 за един убиец 10-15 години за друг 26, няма ли кой да ги закрие тва е няква пародия и на съд и на прокуратура🤔
  • 9 Закон

    4 0 Отговор
    Михаил Станчев трябва да получи и 3 години допълнителни към тази присъда за незаконно използване на огнестрелно оръжие ! Взимайте пример млади момичета не се изкушавайте от много пари , коли и лукс радвайте се на хубавите моменти и на малкото което имате , като работите и спестявате ще имате . Защото вижте за малко тази Симона и тя да си отиде , а травмите ще са й завинаги . Тя е поддържала отношение с него заради парите му не за друго . Не е много нормално близо 60 годишен мъж да ходи с 20 годишна .... Мислете малко с главите си не ги ползвайте само за равновесие . И като въртите по двама мъже едновременно рано или късно това е резултатът . Така ,че не се подавайте на изкушенията .
  • 10 Фатмак

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Учуден":

    Шеф бе, геврек! Да не си в час по шев и кройка, да та "иПа" в неграмотната чутура!