Отидете към основна версия

4 152 1

Саморазрушилата се картина вече струва пъти повече (СНИМКИ)

  • банкси-
  • картина-
  • сотбис-
  • момиче с балон

Творбата "Момиче с балон" се разпадна, след като беше продадена за 1,04 милиона долара

Снимки: БТА/АР

Работата на британския стрийт художник Банкси "Момиче с балон", която след продажбата й на търг се саморазруши, може да се окаже двойно по-скъпа от продажната, след нарязването й на лентички, предаде ТАСС.

Агенцията цитира мнението на Джоуи Сайър, специалист по продажби на произведения на изкуството от компанията "Май арт брокер".

В събота творбата на Банкси бе продадена от аукционната къща "Сотбис" за 1,04 милиона долара. Веднага след удара на чукчето обаче, скритото устройство за унищожавана на документи под рамката на картината започна да я нарязва на лентички по команда на автора.

По мнение на експерта купувачът на "Момиче с балон" може да се окаже щастливец, тъй като стойността на увредената по този начин творба може само да расте. "Отделеното внимание на лота от страна на медиите и неговото саморазрушаване могат да вдигнат двойно цената му", твърди Сайър.

Според него произведението на Банкси и неговата скандална метаморфоза вече са част от историята на изкуството. А това неизменно ще качи цената му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Легендарен творец изрази уважение към медиците

    Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната служба на Великобритания, украси болница. По този начин то ...
    07.05.2020
    2 283
    6
  • Коледният подарък на Банкси

    Преди празниците да спрем и погледнем към онези, които иначе често подминаваме - за това ни подсеща с новия си проект световноизвестният анонимен худо ...
    11.12.2019
    1 669
    4
  • Шок! Картина се самоунищожи след търг

    Творбата на британския художник Банкси "Момиче с балон" се самоунищожи в петък, след като беше продадена за 1,04 милиона долара на търг в Ло ...
    06.10.2018
    3 899
    8