6 Октомври, 2018 17:36 3 855 8

Шок! Картина се самоунищожи след търг

  • банкси-
  • сотбис

Творбата "Момиче с балон" се разпадна, след като беше продадена за 1,04 милиона долара

Шок! Картина се самоунищожи след търг - 1

Творбата на британския художник Банкси "Момиче с балон" се самоунищожи в петък, след като беше продадена за 1,04 милиона долара на търг в Лондон, предаде АP.

Наддаванията бяха организирани от аукционната къща "Сотбис". Получената цена за нарисуваната картина със спрейове от Банкси изравнява рекорд за негово произведение. Малко след покупката прозвуча аларма и машинка за унищожаване на документи, монтирана в рамката, направи картината на ленти.

Все още не е известно дали купувачът ще заплати цената за повредения лот. "Ние току-що бяхме "Банксирани", заяви Алекс Бранчик, ръководител на отдела за съвременно изкуство към аукционната къща "Сотбис". Подобно нещо никога не ни се беше случвало!".

Шок! Картина се самоунищожи след търг

Събитието бе документирано на страницата на Банкси в Инстаграм. Художникът никога не разкри изцяло своята идентичност пред публиката. Той започна да рисува със спрей своите социално ангажирани графити в английския град Бристол и си спечели световна слава, п рипомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 минувач

    12 3 Отговор
    Хаха, браво на художника, гениално е тролнал снобите

    Коментиран от #4

  • 3 Димитър

    16 0 Отговор
    Само никой не каза ква е тая батерия дето 12 години си чака заредена да задвижи шредера. И какъв е бил тригера, от какво се е задействало? Дистанционно? От звук? Въобще как може да има хора връзващи се на такъв плитък пиар не знам.

    Коментиран от #7

  • 4 Емил

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "минувач":

    Глупости - тролнал е себе си! Просто си прави реклама! Не виждаш ли, че картинката му е щампа - струва колкото хартията и мастилото!
  • 5 Batushka

    0 0 Отговор
    ЕХААААА е това пърформанс!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зайко Байко многознайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Димитър":

    Даааа, нали някой трябва да мисли бе колега. Повечето имат глави за да могат да поставят очилата и шапките си на тях.
  • 8 Ники

    2 0 Отговор
    Първо ... картините на 2 те снимки са различни ... 2 ро тая картина не струва $1 млн. .... хубава е не е евтина но не е за толкова пари ... 3 то това със Шредера , някой си е играл да го направи и се е постарал ... не е станало .. е така .. направено е предполагам за шоу или там за някаква прокламация на нещо ...