Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 14:55 4 140 1

Саморазрушилата се картина вече струва пъти повече (СНИМКИ)

  • банкси-
  • картина-
  • сотбис-
  • момиче с балон

Творбата "Момиче с балон" се разпадна, след като беше продадена за 1,04 милиона долара

Саморазрушилата се картина вече струва пъти повече (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Работата на британския стрийт художник Банкси "Момиче с балон", която след продажбата й на търг се саморазруши, може да се окаже двойно по-скъпа от продажната, след нарязването й на лентички, предаде ТАСС.

Агенцията цитира мнението на Джоуи Сайър, специалист по продажби на произведения на изкуството от компанията "Май арт брокер".

В събота творбата на Банкси бе продадена от аукционната къща "Сотбис" за 1,04 милиона долара. Веднага след удара на чукчето обаче, скритото устройство за унищожавана на документи под рамката на картината започна да я нарязва на лентички по команда на автора.

Саморазрушилата се картина вече струва пъти повече (СНИМКИ)

По мнение на експерта купувачът на "Момиче с балон" може да се окаже щастливец, тъй като стойността на увредената по този начин творба може само да расте. "Отделеното внимание на лота от страна на медиите и неговото саморазрушаване могат да вдигнат двойно цената му", твърди Сайър.

Саморазрушилата се картина вече струва пъти повече (СНИМКИ)

Според него произведението на Банкси и неговата скандална метаморфоза вече са част от историята на изкуството. А това неизменно ще качи цената му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епископа

    4 1 Отговор
    Така и бившите ДС-та нарязаха държавните активи и си ги разпределиха ама сега държавата не притежава нищо, тоест пенсионерите нямат това което са изработили и в момента двата милиона работещи трябва да издържат 2 милиона пенсионери, 1 милион инвалид и 1 милион деца до 3 години /половината ромски/ + отделни видове помощи