Отидете към основна версия

4 112 8

Ето защо светът полудя по „Игра на тронове“

  • игра на тронове-
  • сериал-
  • герои-
  • полудя-
  • хитов

Много зрители се идентифицират с персонажите от сериала

Снимка: Shutterstock

Сериалът „Игра на тронове“ се превърна в хитова продукция, определяна от мнозина за номер едно в историята на телевизията. Милиони зрители гледат всеки един епизод от сериала, създаден по книгите на Джордж Р. Р. Мартин.

Фентъзи поредицата „Песен за огън и лед“ беше пресъздадена на екран от истински майстори, които в продължение на осем сезона караха зрителите да тръпнат в очакване на всеки следващ епизод. Учени от Франкфуртския университет за приложни науки дадоха и научно обяснение за този феномен.

Сериалът „Игра на тронове“ се е превърнал в любим за мнозина по света заради факта, че зрителите се чувстват съпричастни с героите и случващото се на екрана. Професор Клаус-Петер Ернст заяви, че много от феновете на сагата са изпитали нужда от приятелство и чувство на принадлежност. В телевизионните си любимци хората виждат това, което им липсва в живота.

Всеки може да намери персонаж, с който да се идентифицира. Така например човек, който е аутсайдер в собственото си семейство, може да се идентифицира с образа на Тирион Ланистър. Сред факторите, превърнали „Игра на тронове“ в изключително успешен сериал, е и вроденото чувство на любопитство у зрителите. Непредсказуемият сюжет на сериала държи в постоянно напрежение зрителите. Много фенове на „Игра на тронове“ виждат в героите от продукцията качества, които искат да притежават в реалния живот.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини