Last news in Fakti

2 Юли, 2019 14:46 5 309 7

Учени кръстиха нов вид муха на... злодей от "Игра на тронове" (ВИДЕО)

  • paramonovius nightking-
  • игра на тронове-
  • нощния крал

Кръстник на вида Paramonovius nightking е Сюанкун Ли, който е избрал за насекомото името на Нощния крал

Учени кръстиха нов вид муха на... злодей от "Игра на тронове" (ВИДЕО) - 1

Учени от Австралийската организация за научни и промишлени изследвания (CSIRO) са кръстили новооткрит вид муха на злодей от "Игра на тронове", съобщи Фокс нюз.

"Като се изключи сериозната страна, кръщаването на нови видове е най-забавното нещо за таксономите", казва ентомологът Брайън Лесард.

Кръстник на вида Paramonovius nightking е Сюанкун Ли от CSIRO - отявлен почитател на "Игра на тронове", който е избрал за насекомото името на Нощния крал.

Представителите на вида се срещат в ограничена част от Западна Австралия, активни са главно през зимата и имат наподобяващи шипове косъмчета, с което напомнят за злодея от хитовата фентъзи поредица.

Външно екземплярите от вида Paramonovius nightking наподобяват пчели, но въпреки това спадат към семейството на мухите. Учените допускат, че насекомите са развили тази способност в хода на еволюцията, за да се предпазват от птиците, които ги избягват, вземайки ги за жилещи пчели.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богоявленски

    7 28 Отговор
    "Игра на тронове" e поредната безмозъчна сапунка, насочена към профанизиране и оскотяване на масите.... или добре известната "масова култура" в американски стил. Младото ни поколение в голяма степен вече е интелектуално увредено от подобни "шедьоври", в стил "Хари Потър", "Властелинът на пръстените" и пр. буламочи, които, уви, трайно са изместили истински стойностните произведения на изкуството! Чалгизация на човечеството.... Жалко!

    Коментиран от #2, #5, #6, #7

  • 2 Мариана

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Богоявленски":

    Много жалко, че мислите така.
  • 3 Night king

    4 1 Отговор
    Увреден си ти културтрегер
  • 4 басиси

    0 1 Отговор
    Много интересна "новина"...мисля,че съм я чел доста отдавна,когато наистина беше новина...
  • 5 Смешен

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Богоявленски":

    Ходи си чети библията умрял
  • 6 Смешен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Богоявленски":

    Ходи си чети библията умрял
  • 7 Лупи

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Богоявленски":

    Напълно вярно.
Новини по държави: