18 Май, 2019 06:30 4 089 8

Ето защо светът полудя по „Игра на тронове“

  • игра на тронове-
  • сериал-
  • герои-
  • полудя-
  • хитов

Много зрители се идентифицират с персонажите от сериала

Ето защо светът полудя по „Игра на тронове“ - 1
Снимка: Shutterstock

Сериалът „Игра на тронове“ се превърна в хитова продукция, определяна от мнозина за номер едно в историята на телевизията. Милиони зрители гледат всеки един епизод от сериала, създаден по книгите на Джордж Р. Р. Мартин.

Фентъзи поредицата „Песен за огън и лед“ беше пресъздадена на екран от истински майстори, които в продължение на осем сезона караха зрителите да тръпнат в очакване на всеки следващ епизод. Учени от Франкфуртския университет за приложни науки дадоха и научно обяснение за този феномен.

Сериалът „Игра на тронове“ се е превърнал в любим за мнозина по света заради факта, че зрителите се чувстват съпричастни с героите и случващото се на екрана. Професор Клаус-Петер Ернст заяви, че много от феновете на сагата са изпитали нужда от приятелство и чувство на принадлежност. В телевизионните си любимци хората виждат това, което им липсва в живота.

Всеки може да намери персонаж, с който да се идентифицира. Така например човек, който е аутсайдер в собственото си семейство, може да се идентифицира с образа на Тирион Ланистър. Сред факторите, превърнали „Игра на тронове“ в изключително успешен сериал, е и вроденото чувство на любопитство у зрителите. Непредсказуемият сюжет на сериала държи в постоянно напрежение зрителите. Много фенове на „Игра на тронове“ виждат в героите от продукцията качества, които искат да притежават в реалния живот.

Ето защо светът полудя по „Игра на тронове“
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масон

    3 8 Отговор
    Аз не съм още луднал по това филмче. Не си падам по фентъзи .
  • 2 Чувал съм за този сериал

    7 11 Отговор
    Не съм го гледал нямам и намерение
  • 3 Човек

    4 7 Отговор
    И аз не съм го гледал. И познавам доста, също като мен, които не са го гледали...
  • 4 Контра

    4 2 Отговор
    Защо коментирате тогава?! Защото тайно го гледате и ви е срам от ваши познати, които са настроени срещу сериала без да са го гледали?!

    Коментиран от #6

  • 5 Asd

    6 0 Отговор
    Не съм гледал сериала, защото мисля това лято да си промия мозъка с книгите и не искам да си развалям кефа
  • 6 Човек

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Контра":

    Коментирам, защото изказвам мнение. Проблем ли има ?! 111?! Не можете да повярвате, че има хора, които не са конформисти ли ?!
  • 7 да бе

    1 0 Отговор
    Глупости. Заради голотиите е.

    Коментиран от #8

  • 8 ехем

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "да бе":

    Разбира се. Евреите умеят много лесно да манипулират овцете като си вкарват извратените вярвания в разни филмови продукции. А феновете толкова емоционални, че не знам да се смея ли, да плача ли. В днешно време в култ може да се превърне всичко. И купчина маймуни на снимачната площадка могат да поведат овцете на където си пожелаят.