Отидете към основна версия

1 655 1

Появи се непубликуван разказ на Хемингуей

  • разказ-
  • ърнест хемингуей-
  • непубликуван

Разказът е автобиографичен и има сюжет, подобен на „Старецът и морето“

Снимка: Shutterstock

Непубликуван разказ от Хемингуей, наречен "Pursuit As Happiness" ("Преследването като щастие"), е открит от внука на писателя Шон Хемингуей, пише offnews.bg. Разказът е автобиографичен и има сюжет, подобен на „Старецът и морето“. Персонажът в разказа търси „най-големия марлин, който някога е плувал в океана“.

Шон Хемингуей споделя пред New Yorker, че докато работи над ново издание на „Старецът и морето“ в библиотеката „Джон Ф. Кенеди“, се натъква на богат архив от ръкописи, писма и снимки. Сред тези документи намира ръкопис с бележки на Ърнест Хемингуей.

Той подчертава, че това е една от малкото творби на дядо му (заедно с няколко автобиографични истории за Втората световна война), останали непубликувани. Той предполага, че разказът е писан между 1936 и 1956 година.

„Със сигурност е възможно историята да е за конкретен риболовен рейс през лятото на 1933 г., но според мен е по-вероятно да вдъхновена от няколко различни преживявания, към които авторът е прибавил измислени елементи, за да подобри историята", казва Шон. 

Разказът е публикуван в New Yorker и ще бъде включен в новото издание на книгата „Старецът и морето“, което ще излезе тази година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Хемингуей - пречупеният

    Хемингуей слага сам край на живота си - както баща му и няколко от най-близките му роднини. Така със смъртта си той разкрива онова, което през целия м ...
    22.07.2022
    2 151
    19