Отидете към основна версия

5 216 10

Скопие: Какъв македонец е новият български президент?(видео)

  • македония-
  • плевнелиев-
  • македонец

Новоизбраният български президент Росен Плевнелиев, който е родом от град Гоце Делчев, трябва да се изясни по македонския въпрос, коментира вестник „Нова Македония“ резултатите от проведените у нас президентски избори. Коментарът е озаглавен „Какъв македонец е новият български президент?“ и в него се посочва, че Росен Плевнелиев досега публично не е говорил за отношенията с Македония, нито пък по въпроса за македонското малцинство в България.

Дипломати, които следят българската политика, особено провеждането на стратегията за външна политика, посочват, че новият президент в нито един момент досега не е споменал за политиката към съседите, припомня в. „Нова Македония“.

Вестникът цитира проф. Енчо Енчев, който преподава във Варна, според когото може да се очаква новият президент да бъде особено отворен за сътрудничество с Македония.

Председателят на ОМО "Илинден-Пирин" Стойко Стойков скептично коментира, че едва ли ще има някакви промени по отношение на „македонското малцинство“, тъй като Плевнелиев „все пак е част от управляващата гарнитура през изминалите две години“.

„Нова Македония" отбелязва, че в YouTube се е появил предизборен клип на Плевнелиев под заглавие „Един македонец в България“,

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини