Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 15:15 5 211 10

Скопие: Какъв македонец е новият български президент?(видео)

  • македония-
  • плевнелиев-
  • македонец

Новоизбраният български президент Росен Плевнелиев, който е родом от град Гоце Делчев, трябва да се изясни по македонския въпрос, коментира вестник „Нова Македония“ резултатите от проведените у нас президентски избори. Коментарът е озаглавен „Какъв македонец е новият български президент?“ и в него се посочва, че Росен Плевнелиев досега публично не е говорил за отношенията с Македония, нито пък по въпроса за македонското малцинство в България.

Дипломати, които следят българската политика, особено провеждането на стратегията за външна политика, посочват, че новият президент в нито един момент досега не е споменал за политиката към съседите, припомня в. „Нова Македония“.

Вестникът цитира проф. Енчо Енчев, който преподава във Варна, според когото може да се очаква новият президент да бъде особено отворен за сътрудничество с Македония.

Председателят на ОМО "Илинден-Пирин" Стойко Стойков скептично коментира, че едва ли ще има някакви промени по отношение на „македонското малцинство“, тъй като Плевнелиев „все пак е част от управляващата гарнитура през изминалите две години“.

„Нова Македония" отбелязва, че в YouTube се е появил предизборен клип на Плевнелиев под заглавие „Един македонец в България“,

 

а след обявяването на първичните резултати от балотажа на същия сайт бил качен видеозапис с обръщение на Плевнелиев към гражданите, но този път с още по-провокативното заглавие: „Македонец ще управлява България“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангелов

    4 0 Отговор
    Тея от т.н. Македония така и не разбраха , че македонец не народност или националност а е нещо като шоп, тракиец, добруджанец, северняк, родопчанин и т.н.
  • 2 Иракли Иракли

    3 0 Отговор
    До коментар №1
    Точно така.То македония си е голяма част от България.Абе "МАКЕ",
    тези сърби много са Ви побъркали.
  • 3 Петрич

    2 0 Отговор
    Познавам Росен много отпреди комплексираните хора около Вардара да са чували името му. Росен е български патриот, и ТЕ не са тези, които ще го учат какъв е! Ние сме българи от географската област Пиринска Македония. Така както Самуил беше българин и български цар, а Василий Македонец (роден около Одрин, защото в Средновековието ТАМ е била т.нар. Македония) след ослепяването на 14 000 български войници беше наречен Българоубиец.
  • 4 The Big Boss

    1 1 Отговор
    Ще го видим и тоя.
    Как строител ни убеди че не е давал рушвети ?

    ЕВАЛА на момчето. Ако може уреди и едни 200-300 милиарда от Европа, пък да дава какъвто рушвет иска...
  • 5 КРОМАЗА

    2 0 Отговор
    ХА-ХА-ХА. Пак долни инсиноации на лумпенизирани комунисти. Македония, е посто една от географските области на България. Хората там са БЪЛГАРИ и земята на която живеят е БЪЛГАРСКА. Моя дядо е от там и аз се годея че съм наследник на един истински БЪЛГАРИН.Това е простата истина и няма как да бъде променена от шепа лумпени с червени билетчета.
  • 6 бг

    2 0 Отговор
    Луно,луно,земьо македонска
  • 7 некой си

    1 0 Отговор
    Бе то и Александър Велики го бяха изкарали Македонец(явно заради обръщението Александър Македонски,заради произхода му от Гръцката облсат Македония),ма вече взе да става много банално.И за да докажем,че те са абсолютно чистокръвни българи с диалект(македонците) е нужно само да уточним,че ако започне да се шуми много около някого почваме да се бием в гърдите,че е българин.Лошото е,че македонците са малко по брутални и безцеремонни и ако не ги е срам ще вземат да обявят и Барак Обама за македонец.Ама смях смях едва сварих да отида до тоалетната.
  • 8 Гритор Димитров

    0 0 Отговор
    Ще управлява не само България .но и македония-пишая смалка буква защото това е една измислена държава нашите дуп...вци побързаха да я признаят
  • 9 ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ >македония
  • 10 3флл

    0 0 Отговор
    Съзнанието определя донякъде националната принадлежност
    даже и марсиянци да се нарекът това си е техен проблем.Аз познавам много наши сънародници които нямат национално съзнание а ориенталско арабскопакиснананадолско но това си е тяхно право. В природата има всякакви аномалии.