Отидете към основна версия

3 812 0

Антидепресантите водят до лош секс

  • секс-
  • антидепресанти-
  • лош секс-
  • опасни
Внимателно с хапчетата

Антидепресантите могат да бъдат опасни за здравето на жените, предупреждават изследователи от Университета Макмастър, цитирани от БГНЕС.

"Жените трябва да са много внимателни при използването на тези лекарства", призова водещият автор на проучването професор Пол Андрюс. "Казват, че този инструмент за лечение на депресия е ефективен и безопасен, но това не е вярно", заяви Андрюс.

Антидепресанти увеличават нивата на серотонин - хормона на щастието в кръвта. Ето така действат те", обясни ученият.

Но изкуствената промяна на хормоналните нива може да предизвика истинска катастрофа в организма. Този хормон играе важна роля в храносмилането, възпроизводството и развитието. Като цяло повечето процеси в тялото на жената се контролират от серотонина.

Изкуственото увеличаване на серотонина в кръвта може да доведе до сексуална дисфункция. Това е особено опасно за жените в зряла възраст.

Повишените хормони могат да предизвикат ненормално кръвотечение и дори инсулт. "Основните отрицателни последствия надвишават положителната страна на тези хапчета", категоричен е д-р Андрюс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мъжките секс страхове

    Сексолози съставиха класация с най-големите страхове на мъжете по отношение на сексуалната им активност, съобщава "Дейли мейл". Може ...
    23.05.2012
    31 748
    18
  • И без мъж жените изпитват оргазъм

    Жените не се нуждаят от любовник или сексуална фантазия, за да изпитат силно сексуално удоволствие и дори оргазъм. За целта дамите могат да използв ...
    21.03.2012
    7 489
    4
  • Мигрената убивала желанието за секс

    Жените, които често страдат от главоболие или мигрена, е по-вероятно да имат сексуални проблеми, установиха италиански учени. Тяхното изследван ...
    02.03.2012
    2 706
    0