Last news in Fakti

21 Март, 2012 19:59 7 431 4

И без мъж жените изпитват оргазъм

  • оргазъм-
  • секс
И без мъж жените изпитват оргазъм - 1
И без мъж жените изпитват оргазъм

Жените не се нуждаят от любовник или сексуална фантазия, за да изпитат силно сексуално удоволствие и дори оргазъм. За целта дамите могат да използват упражнения, гласи ново проучване, цитирано от БГНЕС.

Лъчезарната Мередит – 19-годишна студентка по физиология, си спомня с усмивка за "онова чудато, гъделичкащо чувство", от което вкусвала, докато прави гимнастика. Наричала го "еротичен свещник" – положение на тялото, при което тя се изправя, докато притиска към земята краката си и затяга долните си абдоминални мускули.

Въпреки, че женските списания за фитнес дъвчат темата за "коргазма" от много години, учените едва сега успяха да докажат, че дамите наистина изпитват удоволствие от тренировките. И то дори се засилва, след като те станат активни в леглото, изтъкна в интервю Мередит.

Според 45% от участничките в изследването, изпитали оргазъм или удоволствие вследствие на упражненията си, първият приятен опит на жените е по време на абдоминалните тренировки. 26,5% твърдят, че са вкусили от насладата при вдигане на тежести, 20% – при йога, 15,8% – при колоездене, 13,2% – при бягане и 9,6% – при разходка.

"За мен като учен това е по-лека версия на оргазма – без секс или партньор", отбеляза съавторката на анкетата Деби Хърбеник от университета Индиана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 медиатор алфа

    1 0 Отговор
    Глупави експерти, глупави изводи, глупости на търкалета.
  • 3 Владимир

    1 0 Отговор
    После мъжете мислели само за секс.
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Друго е да я напъне ИСТИНСКО МЪЖКО ДОСТОЙНСТВО,тези
    писания са за самоуспокоение!............
  • 5 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    До модераторите!
    ЗА ТОВА ЩЕ НИ РИСУВАТ КАТО ТУРСКИ КЕНЕФ,ЗАЩОТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ САМИ СИ Е....МЕ М.....ТА И НЯМА СМЕЛОСТ.ТОЗИ
    КОЙТО ВИ УЧИ НА ТОЗИ КОНТРОЛ АЗ / ИРАКЛИ/РЕГИСТРИРАН В САЙТА/
    МУ КАЗВАМ ДА ВЪРВИ ТУКАТА.............
    И СЛУГОВНИК НА КОЙ............Използваме този форум да си кажем болката,може да не го изнася филтъра.Благодарим ВИ МОМЧЕТА1