Last news in Fakti

26 Април, 2012 21:44 3 783 0

Антидепресантите водят до лош секс

  • секс-
  • антидепресанти-
  • лош секс-
  • опасни
Антидепресантите водят до лош секс - 1
Внимателно с хапчетата

Антидепресантите могат да бъдат опасни за здравето на жените, предупреждават изследователи от Университета Макмастър, цитирани от БГНЕС.

"Жените трябва да са много внимателни при използването на тези лекарства", призова водещият автор на проучването професор Пол Андрюс. "Казват, че този инструмент за лечение на депресия е ефективен и безопасен, но това не е вярно", заяви Андрюс.

Антидепресанти увеличават нивата на серотонин - хормона на щастието в кръвта. Ето така действат те", обясни ученият.

Но изкуствената промяна на хормоналните нива може да предизвика истинска катастрофа в организма. Този хормон играе важна роля в храносмилането, възпроизводството и развитието. Като цяло повечето процеси в тялото на жената се контролират от серотонина.

Изкуственото увеличаване на серотонина в кръвта може да доведе до сексуална дисфункция. Това е особено опасно за жените в зряла възраст.

Повишените хормони могат да предизвикат ненормално кръвотечение и дори инсулт. "Основните отрицателни последствия надвишават положителната страна на тези хапчета", категоричен е д-р Андрюс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА