Отидете към основна версия

7 284 14

Ядеш по-малко, живееш по-дълго

  • храна-
  • живот
Внимателно с количествата, съветват учените

Ако намалим консумацията на храна с 40%, ще удължим живота си с 20 години, показват нови проучвания на Университетския колеж в Лондон, цитирано от БГНЕС.

Британските учени се надяват новото изследване да им помогне да открият непознати начини за борба със застаряването и най-вече с болестите, които го съпровождат. С промяна на хранителния режим можете да удължите живот си, категорични са експерти.

По време на лабораторни тестове специалистите успели да увеличат живота на плъхове с 30%, като намалили количеството на консумирана храна с 40%. Изследователите направили експеримента и с плодови мушици, които имат гени, подобни на човешките.

Така с помощта на подходяща диета изследователите се надяват да намалят ефекта на генните мутации, които водят до развитие на Алцхаймер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Будистките монаси минават на диета

    Министерството на здравеопазването в Шри Ланка ще се заеме с разработването на списък с продукти, които будистките монаси няма да имат право да пол ...
    28.11.2012
    2 106
    0
  • Огромни загуби от пилеене на храна в САЩ

    Известни с обилното си хапване, американците са световни първенци и по пилеене на храна. Всяка година средният американски гражданин изхвърля на бо ...
    22.08.2012
    1 070
    5