Last news in Fakti

6 Юли, 2012 20:16 7 262 14

Ядеш по-малко, живееш по-дълго

  • храна-
  • живот
Ядеш по-малко, живееш по-дълго - 1
Внимателно с количествата, съветват учените

Ако намалим консумацията на храна с 40%, ще удължим живота си с 20 години, показват нови проучвания на Университетския колеж в Лондон, цитирано от БГНЕС.

Британските учени се надяват новото изследване да им помогне да открият непознати начини за борба със застаряването и най-вече с болестите, които го съпровождат. С промяна на хранителния режим можете да удължите живот си, категорични са експерти.

По време на лабораторни тестове специалистите успели да увеличат живота на плъхове с 30%, като намалили количеството на консумирана храна с 40%. Изследователите направили експеримента и с плодови мушици, които имат гени, подобни на човешките.

Така с помощта на подходяща диета изследователите се надяват да намалят ефекта на генните мутации, които водят до развитие на Алцхаймер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    4 1 Отговор
    Това май е мотото на политиците към народа.Да има кой да им работи за без пари.
  • 2 Мишо.

    5 1 Отговор
    Тази таблица с 40% г-н Дянков сигурно си я е закачил на стената в кабинета .
  • 3 Дядо поп

    1 2 Отговор
    Ха ми то тогава ние Българите трябваше да сме най здравия народ .Повечето пенсионери дори нямат какво да ядят.
  • 4 Стефка Ланкова

    1 1 Отговор
    Nastradin Hodza taman naucil magareto da ne jade i to vzelo ce umrjalo.Tova da praktikuvat Anglicanite s anglijskata zakuska.
  • 5 Ники Николов

    2 0 Отговор
    има истински пример най здравата нация в момента са кубинците,преяждането там е невъзможно,иначе с диета подобна на анорексиците може да се изкара и над 120години,ама това живот ли е?
  • 6 Явор Кръстев

    1 1 Отговор
    Ма как 40% ???? За Англия може и да е възможно но ако аз трябва да го направя не бих могъл да работя въобще.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дида димитрова

    1 0 Отговор
    Така е,не зависимо дали някои се възмущават,или иронизират. Харесва ми статията,време е да обърнем внимание и на по-младите да престанат с безразборното тъпчене на каквото им попадне от рафтовете на магазините. Ще настигнем американци и англичани по затлъстяване,ако продължаваме така. И без това сме в първите редици по смъртност, задавал ли си е някой въпроса "защо"? Време е и да се научим да ядем хем "добрите" храни,хем да се намали количеството. Така ще се и спести по нещо,както го иска Дянков...
  • 9 The Bear

    1 0 Отговор
    Не знам дали твърдението в статията е вярно, но съм склонен да повярвам и аз, тъй като от собствен опит съм се убедил колко по-комфортно се чувствам като хапна умерено, и то само когато съм наистина гладен, отколкото като се храня по задължение - защото другите у дома сядат на масата, защото пък от друга страна часът за хранене е настъпил.... Сега ме обвиняват че се цепя, тъй като не се храня с другите, но пък на мен ми е по-добре - чакам да огладнея, и тогава хапвам малко но бавно... отказах цигарите и алкохола и се чувствам още по-добре.....
    Това, че в резултат трябва да се навеждам като вървя из къщи, защото ореолът ми се удря във касите на вратите, а и спя по-трудно, защото поникващите ми крилца ми убиват когато лежа на гръб - е временно.... След кратко време разбираш, че това е нормалният живот, а не да пиеш, пушиш и преяждаш....

    Коментиран от #11

  • 10 тколев

    0 0 Отговор
    А аз се чудя защо Дянков ни затяга колана ,а той мислел за нашето здраве и дълголетие.Да пробва с80%,може пък да искараме и до 200 години.Или както казал оня-Тъкмо научих магарето да не яде и то взе че умря.
  • 11 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "The Bear":

    А не качи ли килограми, като спря цигарите? Защото на мен това ми е проблем. Не спазвам диети, ям по малко и на често, и съм около 50 кг. И искам и тази гадост да я махна, но като гледам всички мои познати, които ги спряха, качиха доста килца. А относно статията, не знам какво означава да намалиш консумацията на храна с 40%, това е много относително, аз и без това съм я намалила достатъчно))) А да не говорим, че доста българи живеят в мизерия и са недохранени, не знам какво ще намаляват. По-скоро трябва да се храним с качествена храна, което също е доста трудно, при положение, че се продават боклуци, натъпкани с какви ли не химии.........
  • 12 Д-р Хаус

    0 0 Отговор
    До #8 Дида Димитрова. Българина мре масово ,но причината изобщо не е в обилното хранене.Причината е в храните които приемаме не количеството а качеството им.Не може да ядеш колбаси в които има само лой и мас и да си здрав.Също много голям принос в смъртноста на Българите има и стреса който ням нищо общо с храненето.Стреса идва от мизерния живот на който сме подложени.А Американците няма опасност да ги настигнем защото те са богати и дебели ,но не умират млади защото от млади си пият лекарства които им поддържат кръвоносната система и сърцето в добро здраве а ние и дебели и слаби ще си мрем като кучета защото дори и здравеопазване нямаме.
  • 13 Спортист

    0 0 Отговор
    Без цигари, алкохол, захарни десерти и каквито и да било животински храни (нали сме хора! Соя, елда, киноа, спирулина, коноп - имат повече качествен протеин от месото!), Божа работа колко ще доживееш, но гарантирано ще ги изживееш в перфектно здраве. Какво казва ралишампионът Д. Илиев: "Храната е като горивото" - блъскаш боклуци - запушваш канали и системи. Ядеш лесносмилаема храна и си ракета!
  • 14 дида димитрова

    0 0 Отговор
    До д-р Хаус : 1. Научете се да НЕ ядете колбаси и др.храни от тоя род. Необходима е и култура на храненето,не Ви ли е известна?
    2.Стреса е световен , това за оправдание ли го писахте? За живота Ви дали е мизерен,или не - само Вие сте си причината. Учене и знания са необходими - повече от едно висши образования, за средното не желая да коментирам въобще.
    и
    3. Животът е такъв,какъвто сами си го направим. И е време да спрем да търсим причините на друго място,а да опознаем себе си по-добре, може би причината е там?