Отидете към основна версия

3 499 6

Без промяна в състоянието на най-тежко пострадалия при катастрофата на "Тракия"

  • катастрофа "тракия"-
  • катастрофа-
  • пазарджик

Няма промяна в състоянието на 16-годишния младеж, който пострада най-тежко при катастрофата на АМ „Тракия“ на 02.01.2013 г. Той продължава да е в реанимацията на МБАЛ-Пазарджик на командно дишане, жизнените му показатели се поддържат. Още в първите часове след инцидента екип от неврохирурзи от болницата са извършили  животоспасяваща оперативна интервенция. Специалисти от столична болница на място са консултирали с пазарджишките лекари необходимите мерки в следоперативния период. Медиците смятат, че в момента състоянието на пострадалия не позволява той да бъде транспортиран и едва след 5-7 дни ще стане ясно дали може да бъде приведен в лечебно заведение в София.

Пострадалото при същата катастрофа 19-годишно момиче  остава на лечение в областната болница в Пазарджик. Екипите са обработили получените наранявания на главата, гръдния кош и ръката. В  момента момичето е контактно, състоянието й се подобрява. 

Третият пострадал вече е транспортиран във ВМА-София, където му се провежда необходимото лечение. 

Факти.бг припомня, че при зверска катастрофа загинаха момче и момиче, а други трима бяха тежко ранени.

Инцидентът стана около 15 часа  на 2 януари на 83-84 км на автомагистрала „Тракия” в посока за град София, при надлез Щърково.

В автомобил BMW Х5 със софийска регистрация пътуваха петима души - 3 момчета и 2 момичета. При изпреварване в аварийната лента водачът на джипа е загубил управление, ударил се е в мантинелата и впоследствие се е забил в една от носещите колони на надлеза, който е между пазарджишките села Динката и Щърково.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини