2 Януари, 2013 17:00 22 520 47

Тежка катастрофа на магистрала "Тракия"

  • катастрофа

При тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия” са загинали момче и момиче, съобщиха от полицията в Пазарджик. Други трима са ранени.

Инцидентът е станал около 15 часа на 83-84 км на автомагистрала „Тракия” в посока за град София, при надлез Щърково.

В автомобил BMW Х5 със софийска регистрация са пътували петима души - 3 момчета и 2 момичета. По неясни до момента причини водачът на джипа е загубил управление, ударил се е в мантинелата и впоследствие се е забил в една от носещите колони на надлеза, който е между пазарджишките села Динката и Щърково. В резултата на тежката катастрофа са загинали двама души - момче и момиче.

На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, екипи на аварийно-спасителни дейности, екипи на пожарната, линейка и дежурна оперативна група от Районно управление „Полиция”-Пазарджик, която да извърши оглед на мястото.

Временно е забранено движението в изпреварващите ленти в двете посоки за движение на автомагистрала „Тракия" в участъка на 82 км (Надлез Щърково), съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alек

    1 1 Отговор
    Ей карат с 200 после ако ще и 20 линейки да дойдат файда няма

    Коментиран от #5

  • 2 Пича

    1 6 Отговор
    Самозабравили се лай..ри. Жалко за загиналите.Дано шофьора го вкарат задълго в затвора за да има време вътре да осмисли какво е направил!

    Коментиран от #14, #22

  • 3 AUDI A8

    1 0 Отговор
    Ударът беше жесток аз се връщах от София и видях как се беше нацепил джипа даже видях починалото момиче на земята много жалко карайте внимателно защото много хора измряха млади.!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 готин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Alек":

    От къде на къде ще кара джип за 100 000, сега е момента да се разследва и да се конфискува имуществото на 250 000 лева.Само приеха закона, а не го изпалняват-защо, докога- време е ГЕРБ да си ходи!

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    1 1 Отговор
    Видях катастрофата...
    Остави ме без думи. Ще помоля хората, които пишат тук, да не говорят глупости. Има отново загинали хора... Не плюйте по тях. Изразете малко състрадание, не цинизъм и злоба.
  • 7 вуяя

    1 1 Отговор
    да се трепят...да не трепят невинни хора по пътя...от пишлемета по пътищата това следва за съжаление
  • 8 Антон Дачев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "готин":

    Къде разбра, че колата е 100 000лв? Не е казано коя година е, може да е за 25 000... Само глупости говорите, неподготвени при това.. Ако са честно изкарани пари, може и 100 000 000 да има, никой не може да му ги пипа, какво общо има ГЕРБ?

    Коментиран от #9

  • 9 хххххххххххх

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антон Дачев":

    Добре де и 25000 да е, кажи как 25-30 годишен младеж с честен труд може да изкара толкова пари за да си купи такава кола. Не забравяй че поне половината пари отиват за сметки.
  • 10 Станислав

    1 1 Отговор
    Аз съм на 24 и имам софтуерна фирма и карам 5-ца 2006-та купих я за 40к миналата година, стига сте говорили глупости, който иска може да изкарва пари и честно.
    Как може да говорите такива глупости при такава трагедия. Никой не е застрахован, всеки ден стават катастрофи с какви ли не коли и умират хора, карайте нормално не като луди, така застрашавате и другите.

    Коментиран от #12, #26

  • 11 Автоджамбазин

    1 1 Отговор
    Че много пари си дал за тоя дръгел на 6 години :-))
  • 12 Антон Дачев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Станислав":

    Именно :)
  • 13 ...

    1 1 Отговор
    Чета ви коментари и не мога да повярвам какви завистници са всички!Това,че някой от вас е неграмотен и 25-30к лв му се виждат много не означава,че трябва да коментира по този начин и точно тук!Защо коментиррате, като че сте били там?!Кога ли българинът ще разбере,че не може да разбира от всичко и не навсякъде е необходимо некомпетентното му мнение!?
  • 14 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пича":

    ako e spukal guma ?
  • 15 xyz

    1 3 Отговор
    Към Станислав.

    Да точно такива като тебе голобради слаби шофьори правят тези бели.Вижте кой съм на 24 имам софтуерна фирма.Ти сигурно си се родил компютърен гений и с един милион под възглавницата.И говориш като днешните тийнейджъри 40 к , а не 40000.Карам бмв 2006г за еди колко си.Такива карачи с крадени пари от тях или от бащите дето ми пресветкват отзад в лява лента с ксенони и мислят че целия свят се върти около тях ми е омръзнало да гледам,защото са пълни смешници по улиците.
  • 16 Щърковец

    0 1 Отговор
    Аз видях катастрофата. Надлеза е на селото на баща ми. Ужасно е, трагедия... Карайте внимателно! Още съм разстроен от видяното.
  • 17 румбо

    1 1 Отговор
    На тая магистрала не може да се кара бързо,точно там е само дупки и бабунки,ужас някакъв.А пък може и да е гръмнала и гума, то тея коли вървят много над 200, ама не всички гуми издържат тая скорост.
  • 18 Едикой си

    0 1 Отговор
    Жалко за загиналите. Бог да ги прости.
    Шофьора е загубил управление над автомобила на някой заледен участък предполагам.
    Ще дам още един пример за безрасъдно шофиране пак с БМВ но модела е X6. На връщане от Стара Загора, беше валяло доста. Имаше много водни "джобове", магистралата беше мокра. Въросното БМВ ме изпревари ..караше сигурно с над 160-170. 10-ти мин след това го "настигнах", беше се врязало в една поляна на 100-тина метра преди единия от високите мостове.
    Тука гледам някакви хора с коли за по 40 хил. лв....със здраве да си ги карате. Само не забравяйте...
    С каквато и кола да си, Винаги се съобразявай с пътната настилка, както и с останалите участници в движението!!!
  • 19 Anonymous

    1 1 Отговор
    Много от моделите на БМВ Х5 до 2007-ма г. имат макс. скорост по книжка 200 - за дизеловите, и 206, 207 км/ч за бензиновите модели.
  • 20 фдс

    1 1 Отговор
    има и бмв х5 и за около 13 000 лв
  • 21 лллллл

    0 1 Отговор
    жалко за загиналите то на камерите може да се види с колко е карал
  • 22 ----

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пича":

    Ти м...умен ли си бе? Шофьора вече е при Свети Петър.
    А катастрофата е предизвикана от един с Форд Фокус.
  • 23 Иво

    1 1 Отговор
    Кара на тати колата и се мисли за безсмъртен понеже пише BMW на предния капак. Аман от тъпаци по пътищата .
  • 24 Ивайло Иванов

    1 1 Отговор
    Вие сте завистливи глупаци! Само в Българистан може да има такива злобни коментари. Комплексирана нация. За съжаление и аз съм раждан в това пропаднало място ..... Срам ме е,че съм българин. Тъпа нация! Завистливи и мързеливи!
  • 25 аноним

    2 1 Отговор
    За съжаление видях с очите си последиците по колата и по асфалта от инцидента когато се връщах от София (пътните служби бяха вече отцепили участъка ) , пътя на места беше каране на магия от гъстата мъгла , моите съболезнования към семействата.. !!! НЕКА ПОЧИВАТ В МИР
  • 26 До баровеца

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Станислав":

    Не те знам на колко години си и каква фирма имаш или нямаш, но недей говори неща от рода, че всеки можел да изкара пари с честен труд в БГ. Щом на 23 си си купил кола за 40к и имаш собствена софтуерна фирма, тя е ясна работата. Имаш някой зад теб (ако изобщо е вярно). В Бг с честен труд имаш право да мизерстваш. Колкото до тези, които наричат другите "завистливци", това е ясен знак, че хората не живеят добре и са се озлобили - напълно разбиремо. С една дума сития на гладния не вярва. Колкото до катастрофата - трагедия. Няма по-ужасно нещо.
  • 27 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    БГ ШОФИОРИТЕ НИ СА ИДОТИ ПЪЛНИ И НЕГРАМОТНИЦИ
  • 28 диан

    1 0 Отговор
    пак BMW
    е тия дето ги карат не са ли безсмъртни
    има някаква грешка
    и не го жалете че е карал с 200
    с 80 и трабант няма да се смачка така
    а тия с него едвали са били вързани сами са скокнали в BMW:)))))
  • 29 Саргис Тандилян

    0 1 Отговор
    Хора моля ви покажете поне малко уважение към жертвите,не е важно с колко е карал,не е важно какво е карал има хиляди фактори които може да са причинили катастрофата,а относно това как се изкарват пари за такава кола или на кого колата карат на този въпрос не му е тук мястото да се коментира. Вижте разбирам ви всички много млади хора днес карат лъскави автомобили,било то на бащите им,или собствена независимо по какъв начин закупена,зная че и много други живеят с по-малко и от минималните заплати,но това не е причина да сме злобни към останалите и да ги плюем,особено хора които вече не са сред живите.
    П.п. Не забравяйте живота е една стълбичка,днеска си на върха утре си на дъното. Моите съболезнования към семействата на загиналите.
  • 30 anonimen

    0 0 Отговор
    kak ne vi e sram da pishete takiva neshta nezavisimo koi e vinoven za katastrofata trqbwa da stiskame palci ocelelite da se opravat i pochinalite na pochivat v mir !!!! te bqha nashi poznati i blizki .. zagobata im e ne ochakvana i boleznena !!! ;(((
  • 31 Unev

    0 0 Отговор
    А кой ги е учил как се кара в мъгла, на заледен път, на магистрала. Докато курсовете за шофьори са колкото да се плати някаква сума и да се съберат такси ще е така. Но причините са много. Няма как да оживееш при удар в стена с 80 км.ч Който може да смята: Енергията е равна на масата по скоростта на квадрат или около 4 тона, така че и с колон и без колан си е все тая. а при 120км.ч теглото нараства на 8 тона.
  • 32 Маримба

    0 0 Отговор
    Ей за това трябва да се вкарат черни кутии в автомобилите и видеорегистратори и те да са част от задължителното обурудване . Дори би трябвало заводски да се вграждат .
  • 33 Динката

    0 0 Отговор
    каква магла е имало нали точно тогава минах секунди след удара
  • 34 nikolay

    1 0 Отговор
    виновни са BMW разбира се, затова си купете KIA

    Коментиран от #37

  • 35 nikolay

    0 1 Отговор
    Колкото до честния труд има хора с професии, които изкарват по 10000 лева месечно в България и са 30 годишни и са примерно адвокати, просто ги влече.
  • 36 i_marto

    1 1 Отговор
    Има починали хора, дали е вина на шофьора управлявал колата или на някой др вече няма особенно значение. Вместо четящите тази статия да се замислят какво да не правят. Повечето тук пак го обърнахте на селски панаир тази статия. С коментари от рода как ще си зема такава кола или на баща му е. Еми имал е късмет човека уредил се е. За жалост живота не е честен към всеки.
    И от мен съболезнования.

    И ПРЕСТАНЕ ДА ПРАВИТЕ ПАНАИРИ.
  • 37 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "nikolay":

    и какво значение има колата в този случай
  • 38 Niko

    0 0 Отговор
    Няма значение какъв автомобил и колко пари имал еди кой си, а е важно задкормилното устройство и количеството мозък използвано от него.Заради глупостта на един човек, страдат много повече и това е ясен пример. Като искаш да караш като ненормалник, поне да си сам в автомобила, а не с пълен салон хора.
  • 39 nikolay

    0 0 Отговор
    Когато карам сам, обикновено карам с доста по-висока скорост. А за BMW X5 трябва да се има предвид, че скоростта не се усеща и освен това някои си мислят, че са неуязвими в такава кола; привидната сигурност понякога подвежда, а за съжаление правим грешки, защото не сме роботи-
  • 40 госта

    0 0 Отговор
    Някъде прочетох, че този е изпреварвал през аварийната лента.
  • 41 филчо

    0 0 Отговор
    Пътувам често по А/М Тракия. Карам почти винаги 120 - 130. При тази скорост, почти винаги ме изпреварват големи джипове, при това с разлика в скоростта от 50 -80 км/час. При 180 - 200 км ако някой си мисли, че може да реагира адекватно, при нашите пътища, пък и при които да е , трябва да е супер майстор. Очевидно, че покойният не е бил такъв. Мисля, че безразсъдството не бива да се отминава и толерира с жални приказки. Ами ако беше ударил друга кола с тази скорост - напр. въпросния Форд фокус с 5 души вътре - какви щяхте да ги редите за "умелия" водач на BMW-то. Случва се, той друг път няма да прави така. Съчувствам на родителите и близките на загиналите. Да пази Господ!
  • 42

    0 0 Отговор
    Поредния сополанко, взел на баща си БМВ-то да се прави на газар пред к..ветата...

    Гадно звучи, но като няма мозък в главата по добре да не застрашава живота на останалите!
  • 43 Марин

    0 0 Отговор
    Кой може да прави каквито и да е коментари относно колата, задкормолното устройство и т.н.... Това е трагедията на няколко семейства. Идете и запалете по една свещ в памет на починалите и се помолете пострадалите да се оправят, както и да не се случва подобна трагедия на вашите семейства. Не бихте желали да четете такива коментари за ваши близки, нали? Спестете си срама и панаира като пишете злобните си коментари. Не познавате пострадалите, нито семействата им. Ако имахте поне малка идея какво са изживявали те преди и какво чувстват сега, ще съжалите дълбоко за глупостите, които изписахте и няма да можете да заспите спокойно. Има починало момиче - тоя смешник :Х казва "к..ветата" - ти си из..д, бе. Това межеше да е всеки, дори дъщеря ти.
  • 44 Yanko

    0 0 Отговор
    Минах покрай катастрофата вчера.Не си заслужава заради едното му каране две деца да лежат на асфалта покрити с якета. Професионален шофиор съм имам много опит,но никога не съм си позволявал да карам с над 130км по магистрала.
    БОГ ДА ГИ ПРОСТИ!
  • 45 В.

    0 0 Отговор
    Вие нормални ли сте?! Как можете да пишете подобни неща?! Какво ви интересува кой каква кола кара, завистливи .. Тези хора са ми приятели, не се ли замисляте с думите си колко много наранявате? Да, момчето е имало пари, и какво от това? Аз съм сигурна, че повечето от вас, злорадствате и тайно се радвате.. Нямам думи за повечето коментари. Как можете да осквернявате паметта на тези хора? Замислете се що за стока сте. Само един б...к може да се изкаже по подобен начин..

    Коментиран от #46

  • 46 Б.

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "В.":

    Няма значение кой каква кола кара. Работата е там, че някои хора си мислят че като имат пари са безсмъртни! Съобразявайте се с пътните условия и с това, че не сте сами в колата, защото на бетонната колона и е все тая кой колко пари има и каква кола кара!
  • 47 м.

    0 0 Отговор
    abe hora vie ste ludi .tragediata e goliama a vie govorite pulni gluposti .koi kva kola kara .koi kvi pari ima .emi izkaraite i vie nekoi lev vmesto samo da pluete po horata koito izkarvat pari ,no e mnogo po lesno da pluete i da govorite koi ....kak... i t.n vmesto da izkarate niakoi lev i vie.ne vi li e sram pone malko... moite saboleznovania na rodninite i dano drugite deca da se opraviat!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове