Отидете към основна версия

10 004 15

Ето на каква възраст хората изневеряват най-много

  • възраст-
  • изневяра-
  • 39 г.

39-годишните обикновено изневеряват с партньор 10 години по-млад

Снимкa: Shutterstock

Мнозина смятат, че младите хора изневеряват по-често, но това не е така. Всъщност, сме най-склонни да изневеряваме на доста по-зряла възраст, когато би трябвало да сме по-разумни в действията си, пише struma.bg.

Хората изневеряват най-много на 39 години. Или поне така сочат проучванията. 39-годишните обикновено изневеряват с партньор 10 години по-млад. Повечето от тях имат солидна връзка зад гърба си, която изобщо не смятат да приключват.

Обикновено след 10-годишна връзка мъжете са склонни да търсят “забранения плод” от скука и неудовлетворение от постоянната си партньорка. Смята се, че колкото е по-дълга една връзка, толкова е по-голяма вероятността мъжът да тръгне в грешна посока.

Желанието за разнообразие нараства успоредно с незаинтересоваността от страна на постоянната половинка.

Да разгледаме 5-те основни причини за изневярата на 39-годишните:

Липса на вълнение в отношенията

Ако сте във връзка от 15 години и повече, е напълно в реда на нещата отношенията ви вече да не са особено вълнуващи. Но мъжете се нуждаят от страст и емоции също като в началото на връзката ви. Възможно е да сте си омръзнали и да нямате желание за близост, но това не важи за вашата половинка. И когато един мъж не получава това, което иска от вас, ще го потърси навън.

Желание за промяна

Обикновено около 40-те си години решаваме, че не сме постигнали нищо в живота и хвърляме вината върху човека до нас. Лесно е да решим, че той е виновен за всичките ни проблеми и да поискаме да го “накажем”. Промяната ни се вижда единственото възможно решение да се почувстваме щастливи и започваме да я търсим първо в романтичните си отношения.

Хората изневеряват най-много, когато се нуждаят от промяна. Ако са щастливи и доволни от живота си, по-рядко биха помислили за извънбрачна връзка.

Сближаване с бившите

Социалните мрежи са чудесна възможност за сближаване с бившите. Комуникацията в интернет стопява бариерите и ни кара да вършим подли неща. И ако в този период не сме в блестящи отношения с партньора, е лесно да се изкушим.

По-големи финансови възможности

На тази възраст мъжете обикновено имат по-големи финансови възможности и могат да си позволят да поддържат паралелна връзка.

Втори шанс да бъдат щастливи

Ако дългогодишната връзка се е оказала незадоволителна, хората са склонни да вярват, че новият партньор е вторият им шанс да бъдат щастливи.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.

Свързани новини