Отидете към основна версия

5 400 7

За да се предпазите от мравките у дома, проверете това

  • мравки-
  • насекоми-
  • у дома-
  • вкъщи

Проверявайте редовно плодовете в дома си, особено през лятото, защото те привличат мравки

Снимка: Shutterstock

Мравките са едни от най-неприятните неканени гости. Тяхната поява не е невъзможна, дори на по-високите етажи. Склонни са да следват химически сигнали. Това значи, че ако веднъж преминат по даден маршрут, могат да достигнат до жилището ви, независимо от височината на етажа, пише actualno.com.

Разбира се, много повече си патят хората, които живеят в къща с дворно пространство или онези, които са на по-ниски етажи. Ако обаче забележите мравки в дома си, бъдете сигурни, че нещо ги е привлякло. Появата им със сигурност не е случайна. В повечето случаи малките досадници биват привлечени от конфитюри, сокове, сладки неща, както и от прясно изпеченото месо на скара.

Захарта обаче им действа точно като магнит.

Способни са да изминат изключително дълги разстояния, за да похапнат нещо сладичко. Задължително проверявайте покупките си, след като се приберете у дома. Ако сте напазарували плодове, не пропускайте да ги огледате всичките внимателно и да изхвърлите онези от тях, които вече са нападнати от досадните мравки. Изгонете мравките от дома си, възползвайки се от редицата натурални средства, които можете да използвате за тази цел.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.

Свързани новини