Last news in Fakti

23 Август, 2021 18:56 5 095 7

За да се предпазите от мравките у дома, проверете това

  • мравки-
  • насекоми-
  • у дома-
  • вкъщи

Проверявайте редовно плодовете в дома си, особено през лятото, защото те привличат мравки

За да се предпазите от мравките у дома, проверете това - 1
Снимка: Shutterstock

Мравките са едни от най-неприятните неканени гости. Тяхната поява не е невъзможна, дори на по-високите етажи. Склонни са да следват химически сигнали. Това значи, че ако веднъж преминат по даден маршрут, могат да достигнат до жилището ви, независимо от височината на етажа, пише actualno.com.

Разбира се, много повече си патят хората, които живеят в къща с дворно пространство или онези, които са на по-ниски етажи. Ако обаче забележите мравки в дома си, бъдете сигурни, че нещо ги е привлякло. Появата им със сигурност не е случайна. В повечето случаи малките досадници биват привлечени от конфитюри, сокове, сладки неща, както и от прясно изпеченото месо на скара.

Захарта обаче им действа точно като магнит.

Способни са да изминат изключително дълги разстояния, за да похапнат нещо сладичко. Задължително проверявайте покупките си, след като се приберете у дома. Ако сте напазарували плодове, не пропускайте да ги огледате всичките внимателно и да изхвърлите онези от тях, които вече са нападнати от досадните мравки. Изгонете мравките от дома си, възползвайки се от редицата натурални средства, които можете да използвате за тази цел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    12 0 Отговор
    Ние с 240 не мое се оправим , вие за цял мравуняк говорите..
  • 2 Рецептата на Хана

    5 2 Отговор
    Смесвате 1 кибритена кутия боракс с 1 кибритена кутия фъстъчено масло + 1 кибритена кутия захар или конфитюр. - идеално е и с халва. Получава се твърда смес с консистенцията на Халва. слагате я в няколко капачки около местата където минават мравките. След 2 седмици ще изчезнат , като избива и цялото гнездо. Боракс има в аптеките , или борба киселина. Не е итровен ,освен ако не решите да го ядете с лъжицата
  • 3 а яяя

    15 1 Отговор
    На мен мравките не ми пречат. Нито чекмеджета имат, нито кюлчета трупат.
  • 4 Готварската сол

    4 0 Отговор
    Прогонва мравките
  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 1 Отговор
    Нямат премахване! Навсякъде, където съм живял винаги сме имали мравки.
  • 6 Мравки на село

    9 0 Отговор
    У градо, само хлебарки....!
  • 7 Alienantfarm

    5 0 Отговор
    Мравките са хитри, за по-високите етажи, се качват на асансьора.