Какво пием всъщност, когато употребяваме кафе от капсула? В интернет от известно време се върти публикация, която подробно дава отговор на този въпрос, а към нея е публикувана и снимка на купчина използвани такива. Прочетете това и повече няма да помиришете дори такова кафе.
„Това е алуминиева капсула с 4 грама кафе вътре.
4 грама кафе на стойност 0.40 евро, прави 100 евро на килограм.
Освен 1 тон алуминий има и четири тона остатъци под формата на арсен, титан, хром, олово, ванадий, живак.
Вещества, които замърсяват околната среда.
Традиционните кафета се пекат при 200/220 ° за 20 минути, докато за капсулата изпичането е при 1000 ° С за 90 секунди.
Но кафето е пенливо и добро.
Просто защото не съдържа само кафе, но също и животински мазнини и секретни добавки.
Освен това използваните машини имат огромни икономически и екологични разходи за тяхното производство и обезвреждане.
И не забравяйте електричеството, което използват.
Освен кофеин капсулите имат и фуран.
Фуранът е органично вещество (междинен продукт, използван в химическата промишленост като разтворител за смоли при производството на лакове и като агломерат в леярната).
Той е летлив, липофилен и причинява рак на черния дроб“.