13 Юли, 2022 17:28 27 051 15

Това ще ви откаже завинаги от кафето от капсула

  • кафе-
  • капсула-
  • кафемашина-
  • вредно-
  • отрова

Запознати ли сме с всички вредни вещества, които се съдържат в капсулата?

Това ще ви откаже завинаги от кафето от капсула - 1
Снимка: Shutterstock

Какво пием всъщност, когато употребяваме кафе от капсула? В интернет от известно време се върти публикация, която подробно дава отговор на този въпрос, а към нея е публикувана и снимка на купчина използвани такива. Прочетете това и повече няма да помиришете дори такова кафе.

„Това е алуминиева капсула с 4 грама кафе вътре.

4 грама кафе на стойност 0.40 евро, прави 100 евро на килограм.

Освен 1 тон алуминий има и четири тона остатъци под формата на арсен, титан, хром, олово, ванадий, живак.

Вещества, които замърсяват околната среда.

Традиционните кафета се пекат при 200/220 ° за 20 минути, докато за капсулата изпичането е при 1000 ° С за 90 секунди.

Но кафето е пенливо и добро.

Просто защото не съдържа само кафе, но също и животински мазнини и секретни добавки.

Освен това използваните машини имат огромни икономически и екологични разходи за тяхното производство и обезвреждане.

И не забравяйте електричеството, което използват.

Освен кофеин капсулите имат и фуран.

Фуранът е органично вещество (междинен продукт, използван в химическата промишленост като разтворител за смоли при производството на лакове и като агломерат в леярната).

Той е летлив, липофилен и причинява рак на черния дроб“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шааа

    25 17 Отговор
    "В интернет от известно време се върти публикация..." и ние веднага ѝ повярвахме!
  • 2 Това го разбрах

    30 8 Отговор
    още като разгледах материала на капсулата и удържах на изкушението и хвалбите на колежките колко "уааааууу" било кафето. За другите подробности нямаше как да знам, достатъчна ми беше само опаковката.

    Коментиран от #3

  • 3 ежко

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Това го разбрах":

    Именно!Трябва да не си виждал кафе, за да се хванеш на въдицата,че от една нищо и никаква капсула ще "произведеш" истинско кафе.Просто няма материал, а като това е така,значи материала с е заместен с нещо друго......
  • 4 Шаран

    34 7 Отговор
    Ставам сутрин запалвам 3 дръвца и почвам да въртя мелничката за кафе, след 25 минути съм смлял 10 грама кафенце, фукам в джезвето и право у жарта да кипне 3 пъти

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Мишел

    22 6 Отговор
    В интернет се върти една публикация, преминала два пъти през Гугъл преводачи...😃😃😃😃
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Язовец

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран":

    Стига лъга ве. 25 мин за 10 грама. А посмали малко. Най-големият боклук мелничка мели 30гр за минута, две. Коменданте ще ги опатка за 30 сек. А с 3 кипвания ще направиш тиня, не кафе. Отделно за да смелиш достатъчно финно на турско ти трябва 1Зетпресо, Кину, Лидо ЕТ или Нок Фелд 47. Та стига лъга

    Коментиран от #13

  • 8 Кофеина

    26 11 Отговор
    Тази статия няма абсолютно нищо общо с истината, ама нищо, дори цените и сметките са грешни
  • 9 Соваж бейби

    3 5 Отговор
    Основната идентифицирана опасност е по-скоро тази от предозиране на... кофеин! Всъщност изследваните капсули съдържат от 95 до 184 милиграма кофеин на 100 грама кафе, в сравнение със средно 50 милиграма за филтърни машини.По скоро беше виновен фуана в това проучване .Фуранът е органично съединение (аромат), което се образува при високи температури и се намира в зърнени храни, бебешки бурканчета, кафе или дори препечен хляб. Опасно е за черния дроб.Хубаво е да се пие малко по хладно без захар и сметана това разваля кафето и вкуса ,студено кафе пък помага против бръчки .Експресо машина или кана ,кафе в джезве и това с готовите филрти като чай е
    пир кошмар
  • 10 777

    13 1 Отговор
    в 4 грама кафе, 1 тон алуминий !?
  • 11 Зелена Йода

    37 3 Отговор
    Този, който е правил сметките в статията или са го накацали белокрилките от био краставици или е пил втечнен азерски газ или както Лена Бориславова се изрази "Гугъл така показа". Всичко е смятано по някаква странна система като се умножава нещо широко по нещо цветно и така излизат странните резултати. Ако имаме 4 гр. кафе в капсула излизат 250 капсули за 1 кг. От къде излезе този 1 тон така и не разбрах, но ако авторът е смятал, че 1000 грама са 1 тон то значи че една капсула тежи 4 кг. Забравили сте да пишете че съдържат още обогатен уран 235, отработено ядрено гориво, сероочустващи вещества от комините на ТЕЦ Марица Изток и утайка от хвосто хранилищата на Асарел Медет и Лукойл. Пишете ги тези работи, да си знаят хората
  • 12 Тра-ла-ла

    12 4 Отговор
    Аз пия кафе от капсула! 🖕

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Диноас

    3 1 Отговор
    Случайно да сте чували за Нестле долче.густо? Е с и там има мало алуминиева опаковка но 90 процента е пластмаса. За кафе делта съм сигурен че не сте чували никога но моята машина е именно такава. Само пластмаса , алуминият е само докато не реши да и направиш кафе... Тогава се маха флот и си правиш кафе...а сега с здраве
  • 15 Наздраве!

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тра-ла-ла":

    Аз пък пия винаги прясно смляно в джезве.