Необходими продукти:
600 г телешки стек Черен пипер СолЗа соса:
2 глави лук 2 скилидки чесън 40 масло 200 мл. готварска сметана 200 мл. телешки бульон 2 с.л. зехтин 1 с.л. черен пипер 2 с.л. коняк 1/2 ч.л. солНачин на приготвяне:
Първа стъпка при подготовката за тази рецепта е да разрежете телешкия стек на 2 пържоли и да поръсите със сол и черен пипер. Загрявате в подходящ тиган зехтин и масло. Месото се запечатва по около 3 минути от всяка страна.
След това подгответе соса. В същата мазнина се слага останалото масло. Нарязаният на ситно лук се запържва за няколко минути. Добавя се скълцаният чесън и се поръсва с черен пипер. Налива се конякът и се фламбира. След това добавяте бульонът и сметаната. Сосът се кипва и след това температурата на котлона се намалява.
Сосът къкри още около 15 минути. Месото се връща в тигана и се полива с малко сос. Оставя се да загрее за още 2-3 минути, пише Actualno.com.