Необходими продукти:
2 с.л. краве масло 200 г бекон, нарязан на малки кубчета 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно 200 г гъби, нарязани на ситно 500 г пилешки дробчета 1 л пилешки бульон 1 яйце 1 ч.л. горчица 1 ч.л. прясна мащерка 1/2 ч.л. риган шарен пипер на вкус 8 листа кори за баница 1 белтък олио за пърженеНачин на приготвяне:
Маслото се загрява и в него се слага да се запържи беконът. Когато леко се зачерви, се сипват лукът и гъбите. Всичко се разбърква, докато се изпари водата.
Добавят се дробчетата и бульона. Разбърква се, докато дробчетата порозовеят. Слагат се мащерката, горчицата и риганът и се поръсва с пипер.
Всичко се пасира леко, като се внимава да не стане на пюре. Прибавя се яйцето.
Корите за баница се слагат една върху друга две по две и се нарязват на 6 квадрата. В средата на всеки квадрат се слага по 1 с.л. от плънката. Двата диагонални края се сгъват към центъра и се завиват на пурички. Краищата се намазват с белтък и се залепват.
Баничките се пържат на маслена баня, докато порозовеят от всички страни. Сервират се със салата, пише menumag.bg.