Необходими продукти:
овесени ядки - 1 чаена чаша вода - 4 чаени чаши сол - 1/4 чаена лъжица мед -1 супена лъжицаНачин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за овесено мляко е изборът на ядките. Използвайте фини овесени ядки. Накиснете ги във вода за около 10 минути, след което прецедете и залейте с 4 чаши вода, най-добре филтрирана или изворна.
Поставете сместа, заедно със солта и меда в мощен блендер и блендирайте за около 1-2 минути .Можете да замените меда с друг подсладител като кленов сироп, или да приготвите овесеното мляко, като добавите фурми или стафиди. След това прецедете напитката през фина цедка. Полученото овесено мляко можете да съхранявате за около 3-4 дни в хладилник. Останалите след прецеждането овесени ядки можете да използвате за приготвянето на палачинки, или пък на овесени бисквити, пише supichka.com.