Отидете към основна версия

2 172 10

Бракоразводен адвокат разкри двете основни причини за развод

  • развод-
  • бракоразводен адвокат-
  • раздяла-
  • причина-
  • изневяра-
  • пари-
  • двойка

Експертът посочи две сериозни причини, които всъщност крият зад себе си по-големи проблеми

Снимка: Shutterstock

Джеймс Секстън, световноизвестен бракоразводен адвокат от Ню Йорк, разкри двете основни причини, поради които хората се развеждат: изневяра и пари. Експертът наскоро сподели своите прозрения за разбитите бракове в подкаста „Дневникът на главния изпълнителен директор“ на Стивън Бартлет.

Той обясни, че при изневярата, въпреки че изневярата често е намесена, тя е “просто компонент” и следователно посочването ѝ като причина за развода е „прекомерно опростяване”. Секстън твърди, че липсата на секс обикновено води до изневяра, отбелязвайки, че “мъжете искат повече количество секс, жените искат повече качество”.

“Това е същата причина порнографията да е по-популярна сред мъжете, отколкото сред жените — защото мъжете просто искат да си свършат работата,” Секстън каза.

Водещият бракоразводен адвокат също обясни нюансите на парите в брака.

“Парите имат много общо с властта. Парите са свързани с контрол. Парите са за възможност, сигурност, за куп неща, но всъщност самите пари също никога не са единствената причина за развод", обясни Секстън . “Парите са просто валута, с която търгуваме, така че мисля, че парите имат цял куп сложни неща, свързани с тях. Хората са нечестни със себе си и с парите.”

За да не се налага да използват услугите на бракоразводен адвокат, той съветва двойките наистина да “обърнат внимание” един на друг.

Като пример той предложи хората, особено мъжете, да пишат кратки любовни бележки за съпругите си, за да им напомнят колко и защо ги обичат.

Юристът отбелязва, че изглежда по-малко хора се нуждаят от съветите му сега, отколкото в предишните години. Браковете нарастват, докато съдебните разводи намаляват, след като сватбите и срещите бяха спрени или отложени по време на пандемията от COVID-19.

Процентът на браковете все още е нисък в сравнение с последните две десетилетия, когато броят на браковете се задържаше около седем до осем на 1000 души годишно, но все пак е обнадеждаващо, че разводите продължават да намаляват.

Коефициентът на разводи през 2000 г. е четири на 1000 души годишно, в сравнение със само 2,4 през 2022 г.

Експертите предполагат, че увеличението се дължи не само на края на изолацията, като обясняват, че трудностите на пандемията и настоящите обществени тенденции са променили начина, по който хората влизат и поддържат взаимоотношения.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини