Last news in Fakti

19 Юни, 2024 15:58 2 133 10

Бракоразводен адвокат разкри двете основни причини за развод

  • развод-
  • бракоразводен адвокат-
  • раздяла-
  • причина-
  • изневяра-
  • пари-
  • двойка

Експертът посочи две сериозни причини, които всъщност крият зад себе си по-големи проблеми

Бракоразводен адвокат разкри двете основни причини за развод - 1
Снимка: Shutterstock

Джеймс Секстън, световноизвестен бракоразводен адвокат от Ню Йорк, разкри двете основни причини, поради които хората се развеждат: изневяра и пари. Експертът наскоро сподели своите прозрения за разбитите бракове в подкаста „Дневникът на главния изпълнителен директор“ на Стивън Бартлет.

Той обясни, че при изневярата, въпреки че изневярата често е намесена, тя е “просто компонент” и следователно посочването ѝ като причина за развода е „прекомерно опростяване”. Секстън твърди, че липсата на секс обикновено води до изневяра, отбелязвайки, че “мъжете искат повече количество секс, жените искат повече качество”.

“Това е същата причина порнографията да е по-популярна сред мъжете, отколкото сред жените — защото мъжете просто искат да си свършат работата,” Секстън каза.

Водещият бракоразводен адвокат също обясни нюансите на парите в брака.

“Парите имат много общо с властта. Парите са свързани с контрол. Парите са за възможност, сигурност, за куп неща, но всъщност самите пари също никога не са единствената причина за развод", обясни Секстън . “Парите са просто валута, с която търгуваме, така че мисля, че парите имат цял куп сложни неща, свързани с тях. Хората са нечестни със себе си и с парите.”

За да не се налага да използват услугите на бракоразводен адвокат, той съветва двойките наистина да “обърнат внимание” един на друг.

Като пример той предложи хората, особено мъжете, да пишат кратки любовни бележки за съпругите си, за да им напомнят колко и защо ги обичат.

Юристът отбелязва, че изглежда по-малко хора се нуждаят от съветите му сега, отколкото в предишните години. Браковете нарастват, докато съдебните разводи намаляват, след като сватбите и срещите бяха спрени или отложени по време на пандемията от COVID-19.

Процентът на браковете все още е нисък в сравнение с последните две десетилетия, когато броят на браковете се задържаше около седем до осем на 1000 души годишно, но все пак е обнадеждаващо, че разводите продължават да намаляват.

Коефициентът на разводи през 2000 г. е четири на 1000 души годишно, в сравнение със само 2,4 през 2022 г.

Експертите предполагат, че увеличението се дължи не само на края на изолацията, като обясняват, че трудностите на пандемията и настоящите обществени тенденции са променили начина, по който хората влизат и поддържат взаимоотношения.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркантил

    8 5 Отговор
    Както за брака, така и за развода, причините са едни и същи, мангизи.
  • 2 Роза

    13 3 Отговор
    Неспособността да приемеш недостатъците на партньора и взаимната нетърпимост са главните причини за развод!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Роза":

    В САЩ? Там основната причина е "вече не е като преди" от страна на жените. 80% от разводите се инициират от жените и по последствията е заради нов мъж и/или минаване на 2-3 години в брака и право на издръжка и да му вземе дял от парите и имотите. Откакто имат "развод без вина", т.е. да не се търси насилие, изневяра и подобни, жените там са полудели. Но пък и имат сериозни облаги от развода- взимат често по 40-50% от месечния доход на мъжа издръжка, оставят го на улицата и т.н. И, да, вече са стигнали до условие за брака на това цялото мъжа да издържа изцяло къщата, за да си пестят те своите пари. Та американски адвокат би могъл да каже истината по статистиката на съдебните дела. Заради тези неща почти нямат бракове- мъжете не са луди да рискуват, а средната възраст на женене е над 30 години. Но... Винаги има и по-лошо. Ако в САЩ 70% бракове отиват до 2 години на развод, в Испания заради същите причини с издръжката процентът е 99%. Да, официална статистика. Това просто говори жените дали се женят масово по любов или сметка и как липсата на страх от отричане заради развода или оставане без пари е единственото да може да ги държи в дългосрочна връзка. Не всички, но повечето... Но пък и те избират "подходящия" пред "дивия и даващ тръпка, но недаващ сигурност", откак свят светува.
  • 4 накратко истината

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Роза":

    Главната причина за развод е жената да реши, че вече е успяла да си спечели парите на мъжа, заради които го е взела, и вече може да не "прави компромис"(сетлинг даун на английски- занижаване на критериите) и да гони Михаля с мъже, които са по-привлекателни, но като цяло или не я искат за дълга връзка и я отхвърлят за такава, или са бедни и, ако се е била оженила за тях, не би имала пари и добър живот. За съжаление, откак феминизмът надделя и социалните медии наложиха лъжливата идея, че всички други освен теб са богати, имат купища луксозни неща, само пътуват и грам не работят, едва ли не всички взимат от 10 пъти на теб до милиарди на година ей така, жените просто пощуряха. В САЩ и Западна Европа това е от 2016 насам очевадно. Защо 2016? Фейсбук пускат приложението си за айфон и става мазалото с идеята да се пъчиш с чанти, дрехи, коли и подобни, а и си залят с простотии на инфлуенсъри, дето може да са мизерни и 5лв да нямат, да нямат щастие грам, но са им дали чанта да я рекламират и 2 стотинки и айде зрителите на пързалката. Жените като цяло винаги се конкурират и борят да имат като другата или по-добро и......

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Глупости

    5 0 Отговор
    Основната причина за развод е Алкохолизма на мъжа! Изневара се преживява, пари се печелят, но алкохолизма и диагноза до гроб!!! Алкохоликът деградира ментално и се променя безвъзвратно! Бягайте далеч от Алкохолици!!!!!
  • 9 Истината

    2 2 Отговор
    Главната причина за развод е, че мъжа си мисли, че жената е негова собственост!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.