Отидете към основна версия

2 939 16

Слави Трифонов: Няма да ставам президент

  • слави трифонов-
  • референдум-
  • допитване
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Зад моя референдум стоят 700 000 души официално, на други 300 000 души подписите им стоят в моя офис, защото пристигнаха след крайния срок и нямаше как да ги внесем. Те със своя подпис са декларирали своята воля за промяна в политиката. Няма да се кандидатирам за президент. Това заяви в студиото „На четири очи“ по бТВ Слави Трифонов.

Той говори за инициирания от него референдум.

На допитването Слави Трифонов посочи, че на всички въпроси ще гласува със „за“. Той разсея опасенията, че въвеждането на мажоритарна система в два тура ще доведе на власт популистки партии. На последните избори именно мажоритарната система в два тура спря Марин льо Пен от похода й към властта, каза Слави Трифонов.

Ние не можем само да взимаме, а трябва и да даваме, призова Трифонов, коментирайки искането за задължителното гласуване. Вижте каква е ситуацията в Белгия, където има задължително гласуване.

ГЕРБ си купи бронирани лимузини, а Светльо Витков, който не влезе в парламента, пък от държавната субсидия си купи Mercedes, посочи Слави Трифонов. Той даде за пример Германия, където 50 евроцента е субсидията за партиите.

Къде са сега нашите партии – в скута на олигархията, а ние се страхуваме, че с орязването на субсидията, ще попаднат в ръцете й, защити позицията си шоуменът.

Аз съм от Плевен. Това е град със значение за българската история. След като мога аз да си избера кмет мажоритарно, да не си избера и полицейски началник мажоритарно, заяви Трифонов.

Слави Трифонов посочи, че не възнамерява да влиза в политиката, докато политиците се съобразяват с волята на народа. Ако се продължи с тенденцията на игнориране на волята на суверена, то аз ще направя всичко възможно, за да защитя своите права, посочи Слави Трифонов.

Не можем да спираме хората да казват какво искат. Затова живеем в демократично общество.

Този референдум ще се случи, прогнозира Слави Трифонов.

Той посочи, че е решителен и ще бъде такъв, защото той е роден такъв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини