18 Май, 2016 18:07 2 918 16

Слави Трифонов: Няма да ставам президент

  • слави трифонов-
  • референдум-
  • допитване
Слави Трифонов: Няма да ставам президент - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Зад моя референдум стоят 700 000 души официално, на други 300 000 души подписите им стоят в моя офис, защото пристигнаха след крайния срок и нямаше как да ги внесем. Те със своя подпис са декларирали своята воля за промяна в политиката. Няма да се кандидатирам за президент. Това заяви в студиото „На четири очи“ по бТВ Слави Трифонов.

Той говори за инициирания от него референдум.

На допитването Слави Трифонов посочи, че на всички въпроси ще гласува със „за“. Той разсея опасенията, че въвеждането на мажоритарна система в два тура ще доведе на власт популистки партии. На последните избори именно мажоритарната система в два тура спря Марин льо Пен от похода й към властта, каза Слави Трифонов.

Ние не можем само да взимаме, а трябва и да даваме, призова Трифонов, коментирайки искането за задължителното гласуване. Вижте каква е ситуацията в Белгия, където има задължително гласуване.

ГЕРБ си купи бронирани лимузини, а Светльо Витков, който не влезе в парламента, пък от държавната субсидия си купи Mercedes, посочи Слави Трифонов. Той даде за пример Германия, където 50 евроцента е субсидията за партиите.

Къде са сега нашите партии – в скута на олигархията, а ние се страхуваме, че с орязването на субсидията, ще попаднат в ръцете й, защити позицията си шоуменът.

Аз съм от Плевен. Това е град със значение за българската история. След като мога аз да си избера кмет мажоритарно, да не си избера и полицейски началник мажоритарно, заяви Трифонов.

Слави Трифонов посочи, че не възнамерява да влиза в политиката, докато политиците се съобразяват с волята на народа. Ако се продължи с тенденцията на игнориране на волята на суверена, то аз ще направя всичко възможно, за да защитя своите права, посочи Слави Трифонов.

Не можем да спираме хората да казват какво искат. Затова живеем в демократично общество.

Този референдум ще се случи, прогнозира Слави Трифонов.

Той посочи, че е решителен и ще бъде такъв, защото той е роден такъв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Благодарният

    3 0 Отговор
    Па добре че няма, то само тва ни липсваше - ка.ут за президент, много съм му благодарен на старчето че няма да ни стане държавен глава
  • 2 Бен Хър

    4 0 Отговор
    МНОГО ТРУДНО , ЕДИН ОЛ...ФРЕН МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ...

    Коментиран от #4

  • 3 За крадец не ставаш

    3 0 Отговор
    Не бе, кандидатирай се. Тъкмо цяла България ще види колко си жалък, бе чалгар!
  • 4 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Хър":

    Е сега имаме такъв за премиер, защо да нямаме и такъв президент.
  • 5 Бай Коста

    3 1 Отговор
    Няма, защото няма шанс.
  • 6 Джими

    3 0 Отговор
    Ти Слави и да искаш няма как да станеш! Мноооого не ти стига!
  • 7 onq s konq

    2 1 Отговор
    Досадни полит маневри за глупаци-ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НИТО СЛАВИ,НИТО ПЪРВАНОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАТ за президенти.Целта им е обаче ТЕ/ И ХОРАТА С КАПИТАЛИ ЗАД ТЯХ/ ДА ПОСОЧАТ ТЕХЕН ВЕРЕН ЧОВЕК ЗА ПОСТА когато изборната им кампания достигне апогея си!
  • 8 баце

    1 0 Отговор
    Президент не се става, той се избира!Единственото ,което става товА е пениса!
  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор
    Така е баце-ТИ ГО ИЗБИРАШ-ТОЙ СТАВА.ТИ НЕ ГО ИЗБИРАШ-ТОЙ ПАК СТАВА.При това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...докато при пениса не винаги е така!
  • 10 Бахмаамууу

    2 0 Отговор
    Само не стана още ясно кой и колко плати да се монтира тая клапа уж испускаща напрежението дето се трупа. Ще стане пак РЕФЕРЕН-ДУМ...ДРЪН...ДРЪН..ДРЪН... Без песента на чичко Калашников власт не се взима от възпитаници на червената мафия пишещи се думократи...

    Коментиран от #13

  • 11 Киро

    0 2 Отговор
    Изказването на Слави е за да затвори устите на всички партийни хрантутници и разни мишкари, които се упражняват в скимтене и мятане на ла.на по него, като истинската цел е плюене по референдума!

    Слави няма да става политик и ви го казва.

    Освен това той не е важен, важен е референдума.
  • 12 Слави Т

    2 0 Отговор
    Аре стига с глупостите. Президент- референдум - щуротии - 'се тая.
    Народа, каквото и да стане ще си остане на един гол дирник. Може и да се посменят управниците, ама файда обикновения човек няма да види! Няма добра или лоша власт - властта си е ВЛАСТ - ясно е, че ще прави каквото си иска. И толкова по-зле ще става за ахмаците, които я търпят.


  • 13 Ядесереиощеиска

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бахмаамууу":

    И какво ще направиш с "чичко Калашников". Родната полиция е доста тежко въоръжена ако не си забелязал. За комитаджилък се иска не меко дупе, а корав г.з, да знаеш. Иди заколи една овца, пооцапай се пък да видим....... Хайдутите едно време са имали малък тест - пекли са на ръжен живо агне. Който устиска на писъците му, пък то пищяло досущ като малко дете - става. Пък случи се, че вземеш власта - ами после, кога потрябват пари за дено - друго ( болни, пенсии, майки, деца, помощи, лимузини, банки) ? Празни гилзи ли ще раздаваш.

    Аман от глупаци.

  • 14 жщг

    1 0 Отговор
    ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ТИ Е БЛАГОДАРЕН ЧЕ НЯМА ДА СТАВАШ ПРЕЗИДЕНТ СТАНИСЛАВЧО!
  • 15 Найденов

    0 0 Отговор
    Стани поне един път!
    Я виж Виктор Калев колко пъти става и то все сполучливо.

  • 16 ездач

    0 0 Отговор
    Само знаете да плюете. И вие, като партиите делите всичко на черно и бяло. Това, че не е читав за президент или че е чалгар и с прекомерно самочувствие без покритие, съвсем не означава, че няма голяма логика в референдума, който организира. И колкото и платени тролчета да постват тук - за наша радост референдум ще има и най-малкото ще намалим изедниците на 120.