Отидете към основна версия

45 538 117

Арман Бабикян пред ФАКТИ: Популярността на Слави Трифонов притеснява политиците

  • слави трифонов-
  • политически проект-
  • телевизионен проект-
  • арман бабикян-
  • коментар

Слави Трифонов не е виновен, че хората в България не вярват на думи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Късно снощи, в последното издание на ''Шоуто на Слави'' по БТВ, а и изобщо, Слави Трифонов обяви, че той и неговият екип ще създадат политически проект, който ще се казва ''Няма такава държава''. Освен това, Трифонов и екипът му ще стартират и нов собствен телевизионен проект, като за момента се знае, че той ще се казва ''Седем-Осми'' и ще стартира след 15 септември. По повод декларираните политически намерения на Слави Трифонов и хората от неговия екип, ние от ФАКТИ потърсихме за коментар по темата пиар експерта Арман Бабикян. Трябва ли политиците да се притесняват от влизането на Слави Трифонов в политиката и положително явление ли ще бъде този политически проект? Ето какво каза по темата Арман Бабикян пред медиата ни:

''Ние не знаем нищо, освен едно име на партия, както и още едно име, а именно това на Слави Трифонов. На практика ние нямаме никаква информация, дори и за посоката. Имаме представа, че някой смята да настоява за мажоритарен вот и за резултатите от референдума, това беше заявено. Това обаче все пак е една много тясна част от целия политически хоризонт и аз не мога определя дали това представлява перспектива за хората или пък заплаха за някого. Най-вероятно популярността на господин Трифонов е нещото, което притеснява различни политически субекти и това е нормално. В края на краищата и Христо Стоичков да се беше кандидатирал, щеше да предизвика същите притеснения у хората, това в кръга на шегата го казвам, но дотук ние нищо не знаем в дълбок, сериозен политически план'', такова мнение изрази пред ФАКТИ експертът по политически маркетинг Арман Бабикян по повод официалното деклариране от страна на Слави Трифонов за влизане в българския политически живот.

''Нямам представа за намеренията на тези хора, например за развитието на земеделието. Не знам как гледат на ядрения проект ''Белене'', нямам и представа как си представят модернизацията на армията. Не знам дали семейното подоходно облагане влиза в плановете им. Освен персоналното харесване на Слави Трифонов е трудно да коментираме нещата в дълбочина. Персоналното му харесване като говорител, представител на шоу бизнеса или като човек с обществени позиции, той така или иначе ги има в персонален план, хората около него са представлявали екип на телевизионно предаване. Заставането в политиката е нещо друго и изисква много по-обемен труд, ако щете изисква много повече експертиза и позиции, които трябва да се заемат по най-различни въпроси, така че да хвърляме боб преди самите хората да са се подготвили и преди да имат яснота по всички теми в хоризонта на политиката, аз мисля, че е рано'', заяви Бабикян.

Какво очаква Арман Бабикян да произлезе от този политически проект на Слави Трифонов и екипа му? Положително явление ли ще бъде той? Арман Бабикян отговори така: ''Всеки има право. Господин Трифонов е човек, който често е заявявал своите позиции по различни проблеми в страната, следейки злободневието. Дали ще е положително или не, ще разберем, когато чуем предложението на тази партия към хората и начина, по който това се случва. Тоест намеренията и действията. На думи в България много отдавна никой не вярва, за съжаление. Вината за това не е на господин Трифонов, а на цялата политическа класа. Прекалено много неща се казаха, но не се случиха. Затова предпочитам да видим предложенията и действията. Надявам се да е нещо положително, но това не е нищо повече освен надежда към всеки, който е проявил дързост да предложи алтернатива''.

''Като явление - това не е новина. Нито в Италия, нито както виждате в Украйна. Вече има достатъчно европейски страни, дори и България, в които хора образно казано изскочиха от телевизионния екран и влязоха в политиката. Лица като Сидеров, Бареков и така нататък - направиха същото. Самият Борисов беше телевизионна звезда, преди да се окаже политик. Този преход не е новина, въпросът е какво ще видим в съдържателен план'', заяви още той.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 70 гласа.

Свързани новини