Отидете към основна версия

30 348 34

Семейството, което можеше да има трагичната съдба на Милен Цветков

  • александър радонов-
  • елван атилла-
  • милен цветков

И до днес обаче справедливост няма

Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Запознах се с Александър Радонов покрай инициативата на медията ни ''Гласът на българите в чужбина''. Той беше поредният човек с поглед отвън, който назова болезнените истини за реалността в България. Познайте коя е била последната капка от препълнената ''горчива родна чаша''? Трудно ли Ви е? Не е толкова трудно. Безумието по българските пътища и последващата го безнаказаност в много от случаите. Безспорно такъв е и случаят на Александър Радонов и неговата половинка Деница.

В края на 2014 г., месец декември, на един от централните булеварди в София колата на Александър е ударена от тази на г-жа Елван Атилла, съпруга на г-н Юджел Атилла, който бе зам.-министър на транспорта в правителството на Тройната коалиция. A в контекста на произшествието, последното е много цинично.

За огромно щастие - жертви и пострадали няма. Скандалните моменти обаче предстоят. Пред ФАКТИ Александър Радонов обясни как г-жа Атилла, за да избегне акта и вероятно дългото чакане на КАТ, най-демонстративно си тръгва от местопроизшествието. След това в телефонен разговор от КАТ успокояват Александър, че госпожата ще бъде издирена, книжката ще ѝ бъде отнета, а той ще получи обезщетение. Да, ама не. И до ден днешен няма данни г-жа Елван Атилла да си е получила наказанието, тоест акта.

Г-н Александър Радонов повече от веднъж е бил привикван в КАТ, откъдето всеки път редели оправдание след оправдание, като едно от безумните такива е, че нямали право да призоват г-жа Атилла да се яви, за да си подпише акта. Не могли да я обявят и за издирване. Още по-скандално е, че на няколко пъти преписката по случая, която е с номер 3467/14, е изчезвала. Ами, ''просто чудесно''. Каквато и да е причината за разказаното дотук, протекции или некадърност, те и двете са опасни за здравето на българските граждани, защото съм убеден, че случаят ''Атилла-Радонов'' не е рецидив, а често срещан. Нужно ли е да припомняме Максим Стависки, нужно ли е да припомняме Лютви Местан? От своя страна, съпругата на Александър - Деница, заявява, че щом се покриват такива случаи като този с Елван Атилла, то ще се стига и до смъртни случаи. За съжаление се оказва права. По онова време относно случая си, Александър търси съдействие от сваленото от ефир предаване ''Господари на ефира'', но от продукцията на братя Халваджиян не му обръщат никакво внимание.

Цялото общество в синхрон трябва да изкрещи: ''Не може повече така!''

На власт в България около 10 години е партия ГЕРБ, а резултатите са наистина видими, както гласеше един от предизборните им слогани. Българите продължават да се избиват по пътищата. В буквалния смисъл. Обръщам се към Бойко Борисов в качеството му на лидер на ПП ГЕРБ, която е най-голямата към момента политическа партия в България, и на министър-председател на България: Господине, ще направите ли поне една секторна реформа, заради която след години хората да ви споменават с добро? Здравеопазването и правосъдието не можахте да реформирате, но поне излезте с такива предложения за законодателни промени, посредством които българските пътища да станат едно сравнително спокойно място. Не бива повече те да бъдат асоциирани с бойно поле. Стига.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 116 гласа.

Свързани новини