20 Април, 2020 14:35 12 544 64

Безхаберието, посредствеността и корупцията са смъртоносни

  • милен цветков

Когато на гражданите не им пука за справедливостта, свободата и честността, сметката не закъснява

Безхаберието, посредствеността и корупцията са смъртоносни - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емил Соколов във Фейсбук, който е в контекста на трагичната смърт на журналиста Милен Цветков:

Безхаберието, посредствеността и корупцията са смъртоносни. В България цяло едно поколение беше научено, че правилата, принципите и правото са без значение. Важно е кого познаваш, колко париш имаш и колко далеч си готов да стигнеш, за да постигнеш целите си. В България има първо, втора и трета категория хора. Стандартите са двойни и тройни. Справедливостта е по договорка. Превърнала се е в стока, за която се плаща скъпо и редовно.

Плаща се за всичко. Плаща се на децата да обичат родителите си като им се купуват скъпи коли. Плаща се на околните да си затварят очите за пропуските във възпитанието. Безразличието към наглостта и агресията е високо търсено и щедро възнаградено качество. Разбира се, накрая родителите на тези деца също си плащат за това, че са хвърляли пари по децата си, а не са поговoрили с тях, не са се позаинтересували от тях. Заедно с тях плащаме и ние като общество.

Плащаме, че позволихме да сме наблюдатели в собствената си държава. Когато на гражданите не им пука за справедливостта, свободата и честността, сметката не закъснява. Когато оставиш журналистите, писателите, поетите, учителите и всички други свободни хора да понасят ударите на властта и да бъдат мачкани, накрая се плаща с лихвите. Скатаването, мишкуването и прекланянето пред силните на деня не е безплатно.

Напротив, за апатията се плаща най-много. Незаинтересоваността е най-достъпната и най-луксозната стока едновременно. На всеки може да не му пука. Лесно е. Когато това се превърне в норма обаче, някой трябва да плати за този лукс. Един от нас понася последствията от общата безотговорност. Обикновено е някой, който е забравил да напазaрува и да се запаси със справедливост навреме.

Тогава идва моментът да решим дали ще продължим да нехаем, или ще променим нещо. Българите обаче отдавна направиха своя избор. На нас не просто не ни пука, ние гледахме в захлас, когато тези, на които им пукаше, бяха смазани. Мнозинството от хора нямаха нищо против да бъдат сладко приспивани от батковци в анцузи и каскети, докато будната съвест на обществото ни беше ампутирана. Наблюдавахме с кеф как ни поругаваха.

Най-скъпо излизат онези кредити с гратисен период в началото. Първата вноска винаги е шок, защото разбираш колко висока е цената. В България отдавна платихме първата вноска. Плащаме не знам коя по ред вече. Възмущаваме се на цената, но продължаваме да теглим заеми, които после плащаме със собствената си свобода и съществуване.

Нещата остават същите. Все така настоятелно не ни пука. А после някои казват, че не сме богат народ. Кое друго общество плаща толкова скъпо и толкова редовно за нехайството си? Аз не се сещам.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алтернатор

    75 2 Отговор
    Боже, Боже! Аз ли, грешно ти се молих, Ти ли грешно ме разбра?!
    Плюех по чалгата Господи и Ти и клубовете затвори, но защо и театрите Господи?! Теперех емигрантски потоп да не ме залее и Ти о Боже границите затвори, но защо и за мен, защо и за мен?! Презирах наркопласьорите и Ти им преряза пътищата, но защо и пътищата на всинца?! Проститутките, стриптизьорките се чудят клиенти де ще намерят, престъпниците си изгледаха очите да зърнат някой балама, а всъщност аз май съм затворник в домът си, не съм щастлив от тази подредба о Господи, а клиенти липсват на всички. Със зъби скърцах, че е скъп петрола, псувах по задръстванията, туризмът сякаш ни удавяше — ще почука ли на вратата гладът? Господи, Господи!! Детето не искаше да ходи на училище, искахме „интернет образование“ и ... о Чудо, а къде са приятелите, уличните игри, детските щуротии?! Храмовете на консуматорското общество събира паежини, но в паежини са вече и сватбените зали. Сега лишени от изкушения ще отрезвеем ли? На голямо пиянство - голям махмурлук! Ще осъзнаем ли, кои са истински стойностните неща? Раса, пол, религия, финанси, политики, идеологии - всички идваме и си отиваме по един и същи начин, но го забравяме, минава време и отново сме си същите.„Всяко чудо - за три дни!" „Утре" старите няма да ги има, младите ще потънат в ежедневието и всичко ще е история.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въпрос

    121 11 Отговор
    Къде се покри премиера-слънце?

    Коментиран от #42, #55

  • 4 Фермер

    84 2 Отговор
    Добра статия
  • 5 Ръмпези

    113 10 Отговор
    ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК Е ВИНОВЕН ЗА СЪСТОЯНИЕТО В КОЕТО СЕ НАМИРАМЕ...ТОВА Е ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР...НЯМА ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ПРЕМИЕР...ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НА ДЪРЖАВАТА КОГАТО Е СЪС СИНДЖИР , ЛИПСВА ДЪРЖАВАТА..В МОМЕНТА ТОВА Е ГЕШЕВ..ВСИЧКО ДРУГО Е ПАРЛАМА...
  • 6 Шекспир

    9 70 Отговор
    Сега ще наизкачат дузини моралисти забравили собствените си грехове.Абе Соколов като ни вменяваш вина вземи напиши ТИ какво направи.Аман от съдници

    Коментиран от #45, #58

  • 7 Проблема е в чалгата дрогата

    76 0 Отговор
    И парите и безнаказаността предадени на копелето а чалгата и дрогата са проекти на службите и те ги покровителстват и те ги управляват....докъто политици и служби разсъждават че те са по българи от останалите и трябва да живеят като богове и законите не са за тях ами за раята така ше бъде...нищо няма да се промени без революция и избити политици нищо
  • 8 Реалността

    75 1 Отговор
    Рибата се вмирисва откъм тиквата !
  • 9 Гробар съм

    71 1 Отговор
    Направиха младежта проста и наркозависима!!! Нищо добро не следва като решиш да направиш млафите наркомани! Есичко е толкова лесно достъпно но за сметка на това некачествено!

    Коментиран от #27

  • 10 Гост

    27 1 Отговор
    Вярно.
  • 11 SARS

    73 2 Отговор
    Утре може да сте вие бъснати от надрусано маргиналче със връзки и богати родители!!! :(

    Коментиран от #13

  • 12 Малчу от Факултету

    34 10 Отговор
    Нема страшну Бат Бойку ша упрай рабтата.

    Коментиран от #19

  • 13 Иво

    63 0 Отговор

    До коментар #11 от "SARS":

    Не усещаш ли,че цялата държава в момента е "блъсната" от такива...
  • 14 Хммм

    33 4 Отговор
    Не битието определя съзнанието,а съзнанието създава битието.Като си погледнем битието ,ясно се вижда какво е нашето съзнание -от чистачката та до Президента...без изключение. Хулим политиците си,а не си даваме сметка,че те са едни от нас,и няма как да бъдат по-различни .
  • 15 Кон спиратор

    10 14 Отговор
    После се чудете, на световното правителство,защо се опитват да налагат глобален Контрол и най-важното-защо го има? Еми, защото хората сами не могат!
  • 16 Г-н Соколов,

    23 10 Отговор
    И всички красиво пишещи и посочващи истината за България. Да пишете,и какво друго направихте? Нищо. Чакате Народа да реши проблемите? Ами някой трябва да "изправи" този Народ! Нали за това вие сте елита на мисълта и диагностицирате проблемите! Няма ли вече решителност във вас ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ ВОДАЧИ? Да, няма. Вие сте като Кръстьо Пишурката на Ботев! Съзжалявам,но вие не сте нищо повече от бла,бла,бла отворковци!

    Коментиран от #22, #28, #50

  • 17 вуйна

    16 0 Отговор
    Съвсем правилно,но автора на коментара изключва ли се от апатичните хора?

    Коментиран от #20

  • 18 Барба Ганьос

    52 0 Отговор
    Това са децата на спонсорите на Бибитко,научени на лек живот от крадливите си родители
  • 19 Така е

    31 1 Отговор

    До коментар #12 от "Малчу от Факултету":

    Симиончо не оправи за 800 дни като поокраде някои неща, но Борисов надмина учителя и вече ни оправя 4000 дни и има още да ни оправя. То ние сме трудни за оправяне.
  • 20 Вуйчото

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "вуйна":

    Нали се е подписал кой е? Аз не съм правил такова нещо. А, ти?
  • 21 9687

    3 16 Отговор
    Държавата какво е-обществото в нея.Докато не си го набиете в главите и-няма промяна.Какъвцти е проблема?Търсиш лично посещение от гл.прокурор ли?До онзи ден квичахте,че всеки ден го виждате,днес,че не го виждате.Ами за разлика от някой институции,други работят.МВР и Прокуратура работят.Аз пак не разбира ти търсиш гл.прокурор,искаш среща или лично да те посети?

    Коментиран от #61

  • 22 Гошо

    37 2 Отговор

    До коментар #16 от "Г-н Соколов,":

    Много точен коментар! Всяка година по няколко пъти четем подобни статии!
    Милен го уби държавата в лицето на независимите законодателна,изпълнителна и съдебна власт! Умишлено пропускам журналистите защото ги няма, има проститутки!

    Коментиран от #46

  • 23 комплексар

    46 2 Отговор
    мутренска дъжава, за 31 години само мутри останаха в тая държава, те управляват, те застраховат и охраняват, имат банки и телевизии, те раздават правосъдие, те колят и бесят б!!!!!!!!!!
  • 24 мечо

    5 16 Отговор
    cигoрнo мoмчeтo caжaлиявa нeкa дa убeштae чe пoвeчe ниямa дa кaрa тaкa кoлa и дa ce извини и дa гo пуcнeтe дa cи хoди нe му учeрняитe живoтa oщтe e млaт
  • 25 Авигиеви Обори

    38 3 Отговор
    Кога ли драскачите като гн. Соколов ще проумеят , че такова "животно" като виновен народ няма. Народа е функция на своето управление , дали суверенно , дали колониално , дали държавническо , дали чифлик-батиранско. Тежко и горко на този народ , който не случи на управници . Един Хитлер за 8 години направи една изпаднала държава Велика Сила , при все един и същи народ, макар и този пример да не е най-подходящият , но когато се поставят нещата в релси , и една нация извади своите умни хора на челни места , резултатите не закъсняват . Тази нация е превземала Одрин на щурм. Раждала е деца , била е на първо ,второ , трето място в света по редица икономически , спортни , и научни резултати , била е 6-та космическа държава . И е достатъчно няколко крадливи и безхаберни управници да се сменят , и на 18 последен глух коловоз.

    Коментиран от #48

  • 26 Kasapina

    21 0 Отговор
    Да но затова вина имат и много от вашите колеги които си затварят очите и ушите за някои друк леф но Милен Цветков не беше текф то беше истенски и обичаше истината Светла му Памет
  • 27 Стефанов

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гробар съм":

    90'/. от младите са умни и отговорни, защото са възпитани първите 7 години.

    Коментиран от #47

  • 28 Октавиян

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Г-н Соколов,":

    Спазвайте законите и те ще ви направят свободни! Това се отнася за всички и когато има изключения, ефекта е пагубен. Защо някой трябва да "изправя народа", защото сме инфантилни, може би?

    Коментиран от #31

  • 29 Жоро Павето

    22 3 Отговор
    Евем ти държава където Тиква командва парада.Нищо не става от нас,историята го доказва.

    Коментиран от #30

  • 30 ПРАВО ПРИКАЗВА ПАВЕТО

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "Жоро Павето":

    БИ ДОПЪЛНИЛ: 60-70% ОТ ТОЯ МАТРЯЛ - НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША! БРАВО, Петко Славейков! - Стихове и поеми - Словото
  • 31 357

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Октавиян":

    Това в България вие наричате законодателство и нормални закони!?!?

    Коментиран от #49

  • 32 ПРАВО ПРИКАЗВА ПАВЕТО

    5 1 Отговор
    А ЕДИН БИ ДОПЪЛНИЛ: 60-70% ОТ ТОЯ МАТРЯЛ - НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША! БРАВО, Петко Славейков! - Стихове и поеми - Словото
  • 33 Lalique

    27 0 Отговор
    Криворазбраната Демокрация,в това се превърна България! Пазарна икономика,където е парата там са и правата.Това което се случи с Милен Цветков се случва ,почти всеки ден в България.Това ще продължава , докато спиме.Не е виновен,прокурорът ,полицаят и съдията , че едно дело тече 7-8-10 години.Че ги съблазняват с едни пари и те немогат да ги откажат.Че Тоз и Онзи си затварят очите пред парите и, че вършат Мърсотий за тия пари.Иван Костов , този Велик Български ,стратег , политик, икономист и Демократ , казваше КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ.Става въпрос, за откраднатите пари и рушвети.Колкото повече спечели един Мръсник по времето си на управление,толкова повече става НЕДОСЕГАЕМ.Ние сме виновни,Мълчим си , невзимаме никакви МЕРКИ.Пишем по форумите и бездействаме.Никой нищо няма да направи за вас , ако не направите Вие нещо за вас Самите.МИСЛЕТЕ!
  • 34 АВТОМОБИЛЕН COVID19

    20 0 Отговор
    ИCКAМ ДA ПИТAМ OВЧEДУШНИТE - КAКВO НAПРAВИХA НA ЯВOР БAХAРOВ, КOГAТO ГO ХВAНAХA НAДРУCAН - ЗA КOЙ ЛИ ПЪТ ??????????!!!!!!!!!!!! ........ЩE ВИ КAЖA .................... НИЩOOOOOO !!!!!!!!!!!! И ДA ВИ ПИТAМ OВЧEДУШНИТE - ТOЙ ПO-МAЛЪК ИЛИ ПO-ГOЛЯМ БOКЛУК E ( МAКAР ДA ИМAМ В ПРEДВИД - ТOВA БOЛНИ ИЛИ РAЗБOЛEНИ ХOРA, A ВEЧE НE ЧOВEЦИ ДA CA ??????!!!!!!!!!!!!!
  • 35 Инженеринг

    28 0 Отговор
    За 30 години развратихте този народ и го превърнахте в едноклетъчен организъм. Преобразихте младите по свой образ и подобие до пълно оскотяване! Направихте от България гето! Нека ви съди Горния. Няма да закъснее !
  • 36 Освен това

    10 0 Отговор
    В България важи правилото: Я не сакам на мен да е добре, сакам на Вуте да е зле!
  • 37 Нанси Иванова

    20 0 Отговор
    Наркомани, престъпници и корумпирани служители унищожават държавата. Престъпниците с десетки висящи дела са пандемия за страната ни. Доказателство за това са ремонтите на графа и бул. черни връх. Булеварда можеше да се разшири в двете посоки а трамвая да се продължи покрай зоологическата градина до студентски град.

    Коментиран от #39

  • 38 Мим

    13 0 Отговор
    Абе забелязали ли сте,че когато се натрупът много критики към някого от някого и с него се случва,това което по друг начин немогът да му затворят устата,освен ,ако не го настигне по случайност смъртта.Така беше с Вучков,така сега е и с Милен Цветков..
  • 39 Мим

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Нанси Иванова":

    А това не допирали според твоите пставени неуредици,което си е така,до правосъдната ни система.Уж все за реформи говориме,а все не се реформира.Какво правим по този въпрос?Едно нищо според мен.
  • 40 Бг.реалност

    8 0 Отговор
    Така е !
    Последиците от Безхаберието и Непукизма на народа са Винаги за негова сметка !
  • 41 Юлиян

    21 0 Отговор
    Писането на коментари не ще ни помогне срещу мафията в БГ. Защо случайни наркомани не убиха Беновска, или други журналисти на ГЕРБ. Това е втори убит уж случайно журналист, изкарвал кирливите ризи на мафията в БГ. Сучайности в природата няма хора. Системата не работи и е нужна ремормация на системата и смяна на всички сегашни политици. Вече е належащо разпускането на този парламент и свикване на Велико Народно събрание. Тази система с политиците в нея ни УБИВА нас нормалните доброжелаещи хора хранещи тази СИСТЕМА КОЯТО НИ УБИВА. СМЯНА НА СИСТЕМАТА И ПОЛИТИЦИТЕ!!!
  • 42 Чочо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Пусни си телевизора по цял ден не слиза от екран, мисирките се надпреварват да го хвърлят.
  • 43 Илко

    15 0 Отговор
    КПП-тата ли са най-важни?!?
    Набиха журналист
    Убиха милен Цвтков
    Разстреляха двама с куршум в главите - ВЪПРЕКИ КПП-тата...
    Блудставали с 80 годишна баба в Звездец?!?!
    КПП-та ли са най важни????
    Полицията не е ли да пази обществото от престъпници... какво правят полицайчетата по КПП-та защо не са по улиците да ловят ИСТИНСКИ престъпници?!?
    За 24 часа 3 трупа БЕЗ КОРАНА ВИРУС!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Те тоя

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шекспир":

    Те тоя соколов да нее прокурор,полицай,премиер или представлява правителството та търсиш от него отговорност бре.
    Полицията е разпусната ,тя пази короната да нени захапе и нема време да се занимава с подробности.
    Па и тоя е зснет и друг път да минава на червено нали има камери,нали 6ма звк7н.
    Къде са.
    Нявга Сталииски кйор китук пиян и при проверка полицаите му искат автограв вместо да го арестуват и 500м след това изтрепа децата..
    Ко да говорим повече за закон и ред.

    Коментиран от #52

  • 46 Не бе

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    Не бе журналята повечето са мисирки ооооо.
    Бих допълнил угоени мисирки.
  • 47 За коя държава говориш,ако е БГ,

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Стефанов":

    пирамидата с 90-те процента е обърната?
  • 48 карамфила

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Авигиеви Обори":

    Да ама Хитлер се бори с евреите и с това си спаси държавата а дебелака=каратист е приятел и съучастник на евреите и циганита.
  • 49 Октавиян

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "357":

    Знам, че не ме разбираш, друго и не очаквам! Кажи напримерно, каде в Закона се толерира отнемане на предимство и ненормална скорост и шофиране в насвинен вид, така че проблема да е в Закона?

    Коментиран от #51

  • 50 Репресиран от герб

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Г-н Соколов,":

    Не се обиждаи но не си прав. Журналиста трябва да ти представи нещата подобаващо. Единственото нещо което може е да те насочи да мислиш правилно или да те подведе да блеш в облаците. Досега гледахме втория вариант. Но вече след мисирките на баце нещата се изменят. Тези думи на баце са расковничето и ги засегнаха качествено. Не е работа на журналиста да вдига бунтове. Може само да те накара да си отвориш очите или да те приспи.
  • 51 Нафарфори

    4 11 Отговор

    До коментар #49 от "Октавиян":

    Нито закона нито управляващите са виновни за това че говедото се е надрусало като прасе и се забило с талигата си в Милен Цветков. Всичко опито да съзнанието и това дали сме хора или тюфлеци, колкото и да се опитват някои мисирки да прехвърлят вината на други , вината си е на самите човечета .Този глупак сега ще изгние в кауша ,закона го има , но глупака вече е повлякъл и други съдби. Много слаба статийка , от поредицата да разлаем кучетата , смешник.

    Коментиран от #53

  • 52 Lalique

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "Те тоя":

    A ТОЯ Сталийски е един от ковчезниците на ТИКВУН ГИБИ.
  • 53 Ввв

    14 0 Отговор

    До коментар #51 от "Нафарфори":

    Не си прав,боклукът няма да лежи достатъчно,самият закон е така “изкован” !Просто е крайно време тази държавица да влезне в правия път и веднъж завинаги да изметем мутрите от парламента!!!

    Коментиран от #62

  • 54 Тъжен

    13 0 Отговор
    За 31 г. само мутри останах в държавата, последното читаво поколение адвокати, журналисти, артисти бяха завършилите образование до 1989 г.

    Истината е, че българинът не заслужава да е богат, нещо изродско се отваря в душата му, а отрочетата му са си носители на дяволското, във всичките му аспекти.

    Не изградихме по-добра правна система, по-добро образование, по-добри болници и медицина, морал, духовност, съпричастност, уважение, възпитание.
    За 31 години и малкото добро създадено при Тошо загина.
    След още 20 г. възрастното поколение ще си отиде.

    Ще останат трето поколение мутри дошли в големите градове по цървули, накрая като няма да избиват възпитаните-поради липса, ще започнат да се избиват помежду си.

    Кой нормален човек, дори с основно би гласувал за Цачева, Фидосова, Караянчева, Лъчезар Мозъка, Гърневски, Томов?

    Или БГ народът тотално е оскотял и се е опростачил, или .... БГ загива, загива от едни нискочели криминали - амнистирани при Желев, обслужващи властта и господарите им.

    Те ни убиват безнаказано, липса на лекарства и лекари в болници, високи цени храни, ток, парно, ниско образование, по пътищата, в домовете ни - кражби и изнасилвания.

    Отборът на криминалните мутри печели с 31 за тях, 0 за народа на БГ.
    Настанало е време разделно, или ние, или те.
    Или ще продължават да ни убиват безнаказано, или трябва да ги махнем от властта с морална и наказателна отговорност.
  • 55 тук съм

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    При майща ти.
  • 56 Тъжен

    12 0 Отговор
    Провалът ни като народ и нация е: ЧУВСТВОТО ИМ ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ.

    Когато една самозабравила се МАФИЯ политическа, икономическа, здравна, образователна се почувства безнаказана тя властва и управлява.

    Въпросът е докога народът ще позволява да бъде убиван пряко и косвено, и докога ще позволява подобна БЕЗНАКАЗАНОСТ.
    Дали има сила и смелост, достойнство и бъдеще "да раздаде на всекиму според заслуженото, и да НАКАЖЕ безнаказаността.

    Позволихме лекарите да не лекуват, адвокатите да не защитават, законът да не е еднакъв, да бъдат убивани и изнасилвани родителите ни докато спят БЕЗНАКАЗАНО.
  • 57 Булгарбаши

    5 0 Отговор
    Не знам дали е решение,но може да е стъпка в правилната посока.Преди години бяха писали за някакъв изверг,който много обичал да беси кучета.Та след известно време го намерили обесен.....
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 До 9687...

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "9687":

    Гешеф,не ти искам телефона.Искам да погледнеш малко и гербавите олигарси.Не ме плаши,че ще ми тропнеш на вратата.Мокър от дъжд не се бои
  • 62 Бъстър

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ввв":

    Добре казано, освен това не ни остана много време и това ни е последен шанс. Само като погледнеш смешния псевдо Дон Корлеоне, Банов, Бареков и цялата жалка паплач и разбираш че не е като нещо да не не наред ами нищо не е наред и е време за изчистване на къщичката или скоро къщичка няма и да има.
  • 63 Невена Петкова

    2 0 Отговор
    Докато ходеха на училище, гледам едно съвсем малко момче- пуши. Хванах го за качулката и поисках да ме заведе при майка му . То ме напсува много грозно, е зашлевих го, разрева се, обеща "повече да не прави така" и си замина. Свидетел на случката изпадна в потрес - как ще бия чуждо дете. Децата са наши. Всички, създавайки нетърпимост към "мъжествените" им изяви, утре ще бъдем по-спокойни. А "адвокатите" на "невинните" деца да се потрудят на полето на възпитанието
  • 64 видинлиика

    1 0 Отговор
    Правилно!!! Време е за промяна, но се чудя от къде да започнем....А ти, народе какво ще кажеш?....