21 Април, 2020 12:28 30 235 34

Семейството, което можеше да има трагичната съдба на Милен Цветков

  • александър радонов-
  • елван атилла-
  • милен цветков

И до днес обаче справедливост няма

Семейството, което можеше да има трагичната съдба на Милен Цветков - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Запознах се с Александър Радонов покрай инициативата на медията ни ''Гласът на българите в чужбина''. Той беше поредният човек с поглед отвън, който назова болезнените истини за реалността в България. Познайте коя е била последната капка от препълнената ''горчива родна чаша''? Трудно ли Ви е? Не е толкова трудно. Безумието по българските пътища и последващата го безнаказаност в много от случаите. Безспорно такъв е и случаят на Александър Радонов и неговата половинка Деница.

В края на 2014 г., месец декември, на един от централните булеварди в София колата на Александър е ударена от тази на г-жа Елван Атилла, съпруга на г-н Юджел Атилла, който бе зам.-министър на транспорта в правителството на Тройната коалиция. A в контекста на произшествието, последното е много цинично.

За огромно щастие - жертви и пострадали няма. Скандалните моменти обаче предстоят. Пред ФАКТИ Александър Радонов обясни как г-жа Атилла, за да избегне акта и вероятно дългото чакане на КАТ, най-демонстративно си тръгва от местопроизшествието. След това в телефонен разговор от КАТ успокояват Александър, че госпожата ще бъде издирена, книжката ще ѝ бъде отнета, а той ще получи обезщетение. Да, ама не. И до ден днешен няма данни г-жа Елван Атилла да си е получила наказанието, тоест акта.

Г-н Александър Радонов повече от веднъж е бил привикван в КАТ, откъдето всеки път редели оправдание след оправдание, като едно от безумните такива е, че нямали право да призоват г-жа Атилла да се яви, за да си подпише акта. Не могли да я обявят и за издирване. Още по-скандално е, че на няколко пъти преписката по случая, която е с номер 3467/14, е изчезвала. Ами, ''просто чудесно''. Каквато и да е причината за разказаното дотук, протекции или некадърност, те и двете са опасни за здравето на българските граждани, защото съм убеден, че случаят ''Атилла-Радонов'' не е рецидив, а често срещан. Нужно ли е да припомняме Максим Стависки, нужно ли е да припомняме Лютви Местан? От своя страна, съпругата на Александър - Деница, заявява, че щом се покриват такива случаи като този с Елван Атилла, то ще се стига и до смъртни случаи. За съжаление се оказва права. По онова време относно случая си, Александър търси съдействие от сваленото от ефир предаване ''Господари на ефира'', но от продукцията на братя Халваджиян не му обръщат никакво внимание.

Цялото общество в синхрон трябва да изкрещи: ''Не може повече така!''

На власт в България около 10 години е партия ГЕРБ, а резултатите са наистина видими, както гласеше един от предизборните им слогани. Българите продължават да се избиват по пътищата. В буквалния смисъл. Обръщам се към Бойко Борисов в качеството му на лидер на ПП ГЕРБ, която е най-голямата към момента политическа партия в България, и на министър-председател на България: Господине, ще направите ли поне една секторна реформа, заради която след години хората да ви споменават с добро? Здравеопазването и правосъдието не можахте да реформирате, но поне излезте с такива предложения за законодателни промени, посредством които българските пътища да станат едно сравнително спокойно място. Не бива повече те да бъдат асоциирани с бойно поле. Стига.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 116 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    94 3 Отговор
    Ха дано , ама надали.
  • 2 XMAN

    109 4 Отговор
    ГЛАС В ПУСТИНЯ .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Излъган

    91 7 Отговор
    Каквото и да си говорим, нещата винаги опират до корупцията. Ако успеем да я изкореним, много от проблемите в обществото ще се решат. Но както казват братята Хамериканци, корупцията е смазката на капитализма. Без нея не може. Лошото е, че тази зараза яде обществото ни вече трийсет години и на всички управляващи им е добре с нея. ВСИЧКИ...!!!

    Коментиран от #8, #19, #32

  • 5 Гост

    59 3 Отговор
    "Гocпoдинe, щe нaпрaвитe ли пoнe eднa ceктoрнa рeфoрмa, зaрaди кoятo cлeд гoдини хoрaтa дa ви cпoмeнaвaт c дoбрo? Здрaвeoпaзвaнeтo и прaвocъдиeтo нe мoжaхтe, нo пoнe излeзтe c тaкивa прeдлoжeния зa зaкoнoдaтeлни прoмeни, пocрeдcтвoм кoитo бългaрcкитe пътищa дa cтaнaт eднo cрaвнитeлнo cпoкoйнo мяcтo."
    Що за глупости?! Докато не се оправи правораздавателната система /правосъдието/, не може да се оправи нищо, ама абсолютно нищо друго! А тя /правораздавателната/ , няма да се оправи, защото никой от управляващите няма интерес да бъде въведен ред в нея! И така, докато свят-светува! Хората вече не вярват на нищо и на никого, което впрочем бе и целта, та не чакайте да се вдигнат за промяна, т.к. те не виждат алтернатива, което впрочем е вярно! Българина е строго индивидуалист и вече всеки се спасява поединично!

    Коментиран от #15

  • 6 Бреййй

    38 4 Отговор
    Е кво туй име Атилла па и Елван, за пръв път чувам, па разни избиват българите па и безнаказаност

    Коментиран от #33

  • 7 Онзи

    10 3 Отговор
    Убав човек ама бахав...
  • 8 Да де

    33 1 Отговор

    До коментар #4 от "Излъган":

    Ама и неразделното другарче на корупцията, която е шуробаджанащината също, особено ако е в близост до парламента. Нема леви, нема десни, способите им са едни и същи
  • 9 Съдията Дред

    48 1 Отговор
    От "Господари на ефира" не му обърнали внимание, сега Магиту лее крокодилски сълзи.
  • 10 Аз съм

    68 3 Отговор
    Петър Здравков поздравявам Ви за написаното по-горе. Жалко за Милен Цветков, последния мохикан в журналистиката. Да почива в мир. Дано се появяват повече смели журналисти и най-важното неподкупни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Народе, не разбрахте ли, че това няма...

    46 5 Отговор
    ... да проработи. Управниците не ги е ЕНЯ за нас! Иначе казано им е през оная работа дали и колко ще загинат. Тях ги устройва това, да може да са всевластни и да няма ясни правила, закони, изпълнителна и съдебна власт.

    Спрете да се обръщате към този престъпник Борисов с апели! Все едно да се обърнеш към крадеца и да му кажеш, че не е хубаво да се краде...

    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ, НИЕ СМЕ ВЛАСТА, А ОНИЯ В ПАРЛАМЕНТА СА ТАМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАС! АКО НЕ ГИ ИСКАМЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ОТ ТАМ! ТЕ САМИ НЯМА ДА ПУСНАТ КОКАЛА!

    Коментиран от #27

  • 13 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    22 4 Отговор
    МОЖЕ МОЖЕ ДИКТАТОР С ДИКТАТУРА ВИ УПРАВЛЯВА И ВСИЧКО МОЖЕ, ЩОТО ДИКТАТОРА ВИКА ТЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ, ТОЙ НАЛ ГОВОРИ С БОГ И ТОЙ СЕ СМЯТА ЗА РАВЕН С НЕГО.ВИЕ РАЯТА СТЕ РОБИ НА ДИКТАТОРА.
  • 14 Госта

    23 5 Отговор
    Ай сиктир,очаквате от мутра маймуняк реакции?!Прост народ,слаба държава!!!Смяна трябва!!!!
  • 15 минчо

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    това е най правилно написан пост точно както е истината и реалноста в България...........само мога да допълня че освен мушенници и идиоти няма нищо различно от преди 15-20 години разликата сега е че парите на хората са поставени по пътищата висят по разни стойки да снимат същите тях каде отиват къде се спират и санкции точно към тях дет са платили с труда си по европейските фабрики ако наистина има правосъдие деянието на това момче което зверски блъсна и уби човек веднага трябва на следващич ден да бъде на работа в кариера или тухларна поне 30 години и тогава всеки седнал зад волана ще се замисли трябва да внимавам защото всеки трябва да живее кой както намира за добре и никой няма правото да наруши или отнеме това право ,,,,,но да видим кво ще стане с правосъдието и кога
  • 16 Край

    18 4 Отговор
    Тоя па. ти луд ли си. Ми че то точно електората на Герб е тоя дето ви мига на магистралата да му направите път нищо че пред вас двете ленти са пълни с коли. Правете път да мине той.
    Борисов направи така че скоростта по новите участъци от магистралата да е 140 км. Целта беше да се угоди на неговите хора и да се покаже кое точно той е построил.
  • 17 onq s konq

    23 3 Отговор
    Проблемът лесно ще се реши. Да се позволи свободната продажба на оръжие за неосъждани граждани, а после да се изчака една година действието на естествения подбор.
  • 18 Глас от апартамента с

    14 4 Отговор
    асансьора: Абе вие луди ли сте? Ние строим, реформи НЕПРАВИМ...!
  • 19 NikNay

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Излъган":

    Корупцията е смазката на икономиката - когато китаеца го е казал още никой не е знаел че има други континенти от които единия ще назоват Америка. . . .

    Коментиран от #26

  • 20 Пламен

    10 4 Отговор
    Тъпо! Гласът на българите в чужбина!?? WTF? Ми той се е "спасил" Радонов. Казаха НИ го директно в очите: 80%. Какво повече искаме да чуем. Тук "летят" калинките на ГЕРБ. И бежанците не искат. Останали са кафеджии да смучат държавна заплата, на принципа: толкова ни плащат, не зависи от мен. Няма смисъл...
  • 21 Пламен

    9 2 Отговор
    И някой пречи ли му на Радонов, сега след изминалите 6 години, да отиде да и опере един сатър в тила в тъмното?

    Коментиран от #29

  • 22 Емил

    14 0 Отговор
    Сравнението на двата случая е некоректно! Туркинята е била на власт, а любящата майка е разследвана, т.е. сега ще има демонстрация на строгост (за назидание). Но след година (и солидно плащане кън следствие и прокуратура) - бързо освобождаване!
  • 23 Овци овци овци

    18 6 Отговор
    Някой още плюят комунизма, включително и Шибаняка, а сега е в пъти по-зле.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Продължение

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "NikNay":

    А "Филията с мас" е смазката на корупцията !
  • 27 Правилно пишеш

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Народе, не разбрахте ли, че това няма...":

    Стига с това госин Борисов.
    Тая утрепка даже не заслужава да живее.
    Време е да разберем че ножа и сиренето са в нас. Ние ги храним и кое трябва да ги обесим.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 карамфила

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пламен":

    Ти луд ли си?Знаеш ли колко ебачи-охранители пазят тукинята от разград,столица на новата турска империя.
  • 30 Гост

    7 2 Отговор
    По въпроса за безпардонното поведение на овластените на пътя може да ви осветли шефката на Парламента.
  • 31 Пинокио

    3 0 Отговор
    Не чакайте дьржавата да ни защити Проблема е решен в Латинска Америка Гватемала Хондурас Панама На всеки джидит убил човек на улицата тьлпата взема тоягите Бой до умьртвяване За мутрите сьщо щом убиват значи и стадото наречено бьлгари ще вземе мерки Малко е диво но справедливо Няма време да чакаме правата на човека европейска интеграция и още лигочи Сьд който ги пуска мутрите че били болни Видиш ли го на улицата викай апапите да свьршиш това което дьржавата не може
  • 32 Христо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Излъган":

    До "Излъган" . Абе теб да не са те излъгали, че можеш да мислиш? Както виждам ти си едно мекере. което пише лъжи и глупости! Кои са тия "Хамериканци", които били казали, че корупцията била смазката на капитализма? Кои бе, човече? Кои? Надявам се да те посетят ония анадолските братя, та тогава да се сетиш. Надявам се те поне да не те излъжат!
  • 33 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бреййй":

    Ами явно живееш на друга планета🤔
    Името е турско, Юджел Атилла е от Хасково и е бивш депутат от ДПС
  • 34 Kuku

    1 0 Отговор
    Ей, проятел какъв ти е тъпият проблем, имаш ли изтекло масло от колата, антифриз... Не, огъната ламарина.. Не умрял, не.. Ееее кскво си търсиш не обичаш турците ли??? ИДИ ИМ ГО КАЖИ, НАЛИ СИ МЪЖКАР, излез пррд министерството на Бойко и викай мразя турциъе защото ми удариха мозука, хахаааа ти си тъп, те играят заедно бе ме разбра ли. Трай си си защото ти можеш да удариш някой турчин и ще изгориш