Отидете към основна версия

4 848 21

Сидеров: Този цинизъм не се търпи

  • сидеров-
  • атака-
  • цинизъм-
  • доган-
  • вмро-
  • рашидов
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сега се вижда ясно, че ДПС не е само партия на етническа и верска основа, но и осъществява антидържавна дейност. Освобождението на България от Османската империя, според Доган, е нещо лошо. “В скоро време очаквам Руско-Турската война да бъде обявена за етническо прочистване”, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров на пресконференция по повод вчерашното изказване на лидера на ДПС Ахмед Доган, че Балканската война била етническо прочистване.

“Нарушени били човешките права на Султана и мирните поробители били прогонени със сила. Този цинизъм не може да се търпи повече”, категоричен бе лидерът на партия Атака.
Според Волен Сидеров, правейки това изказване, Доган подлага на съмнение всички войни, които са водени за освобождението на България от османско владичество и установяването на държавни граници на Републиката. Отричайки една от тези войни, Доган зачерква държавността в България.
Сидеров заяви, точка по точка какво ще предприеме, относно изказването на Ахмед Демир Доган в Кърджали.
Атака ще сезира Конституционния съд, за което са нужни 48 подписа от народни представители. “Започваме разговори с всички депутати в Народното събрание. По този начин ще си проличи колко ги е грижа за българската държавност”.
Атака изпраща писма до президента и омбудсмана на Републиката, с които ги призовава да изпълнят дълга си и да сезират Конституционния съд. Атака  ще сезира и Главния прокурор за антидържавната дейност на ДПС.
Атака внася проекто-декларация в деловодството на Народното събрание, която има за цел да осъди изявленията на Доган и парламентът незабавно да вземе отношение.
Сидеров настоява президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Народното събрание  г-жа Цецка Цачева, незабавно да изкажат своята позиция по скандалното недопустимо изказване. “Ако не го направят, те трябва да си подадат оставките”, категоричен е Националист №1.
Крайно време е българските държавници да вземат отношение към поведението на Доган и гаврата, която прави с българската история, както  и зачеркването на българската държавност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини