Отидете към основна версия

10 964 61

Отворено писмо до Борисов от един репресиран от режима му журналист

  • стоян тончев-
  • журналист-
  • бойко борисов-
  • отворено писмо-
  • алексей навални

Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отворено писмо до Бойко Борисов от един репресиран от режима му журналист - Стоян Тончев

Борисов скача срещу Путин в подкрепа на Алексей Навални, не защото му пука за Навални, а за да демонстрира пред новата администрация на САЩ какъв евроатлантик е. Само че администрацията на Байдън е наясно с чертежите и договорките с Тръмп за политическа индулгенция за него (Борисов) и Шиши.

Същото може да се каже и за Цветанов, но в случая на него ще му е още по-трудно като председател на ПП "Републиканци за България", когато в САЩ на власт вече е Демократическата партия.

Всъщност, Борисов използва Навални не само за да се разграничи от Путин и режима му, на комуто построи "Руски поток" в България с парите на българските и европейските данъкоплатци, но и да предизвика президента Радев.

Борисов, мен, както и други журналисти, ни репресираха, преследват и пребиваха при твоето управление, по време на твоето премиерстване и при твоите вътрешни министри и прокурори! И това е известно в Европа и САЩ!

Само за справка ще ти припомня, че когато на власт бяха Пеевски/Доган и Станишев, никой не ме е закачал, въпреки че съм бил изключително критичен и към тях. Включително и в тв, в която работих тогава. И още нещо: тогава вътрешен министър беше Цветлин Йовчев, на когото си позволявах да пиша официални писма с неофициален груб тон, на които не само ми отговаряше, а и веднага действаше!! Боко!

Ето това е проблемът - че ти си пионка и докато си на власт всички, включително и ти, си правите каквото искате с опозиционните журналисти. Защото отговорността е твоя, а на останалите, които захранваш (и управляват в сянка), защото си зависим, не им пука. Когато са ДПС официално във властта, тогава са много внимателни към журналистите, не си ли забелязал?!

И още нещо, Борисов! През 2016 година бях поръчан от общински съветник на ДПС - обезобразен, изпочупен, с комоцио, метални скоби на устата, хранещ се през сламка, станал 64 килограма, с разбито лице и импланти в него до сега. Твоят вътрешен министър Румяна Бъчварова не разкри престъплението - нито извършители, нито поръчители.

През 2020 г., отново в твоя мандат, срещу мен се направи опит за второ покушение заради журналистическото ми разследване за корумпиран действащ висш магистрат, а МВР, управлявано от теб, не ме защити, а напротив - опита се да ме изкара психически нездрав. Случаят отново има международен отзвук, знаеш - линк.

Та, така Борисов. Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България! ОСТАВКА!

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 186 гласа.

Свързани новини