24 Януари, 2021 19:00 3 546 139

Светът не може да допусне Навални да бъде вкаран в затвора

  • алексей навални-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • арест-
  • опозиционер-
  • кремъл

Кремъл усилено се опитва да го неутрализира

Светът не може да допусне Навални да бъде вкаран в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В условията на демокрация борбата за власт включва избори, пререкания в медиите и от време на време метафорично забиване на нож в гърба. В Русия това е буквално въпрос на живот и смърт. За да се противопостави на президента Владимир Путин са необходими не само харизма и ясна визия, но и физическа издръжливост и смелост. Алексей Навални притежава тези качества в изобилие, пише британското списание The Economist в материал, представен от "Фокус" без редакторска намеса.

Кремъл усилено се опитва да го неутрализира. Прокурорите повдигнаха срещу него поредица измислени наказателни обвинения. Държавните пропагандисти ги усилиха и добавиха въображаеми клевети към цялата смес. Миналата година руските служби за сигурност използваха нервно-паралитично вещество при неуспешен опит да го убият. Путин несъмнено се надяваше, че след всичко това Навални ще се уплаши и ще остане в чужбина. Вместо това, на 17 януари, пет месеца след като изпадна в кома и беше евакуиран с медицински полет в Германия с носилка, Навални се качи на нискотарифна авиокомпания, наречена „Победа“ , и отлетя обратно за Москва.

Той беше задържан на границата, откаран в полицейско управление и там подложен на съдебен процес в рамките на една минута. Обвинението е нарушаване на условно предсрочно освобождаване - докато лежеше в немска болница, той не успя да се регистрира в полицейско управление в Русия. Той беше признат за виновен, разбира се, и осъден на 30 дни лишаване от свобода. Той очаква втори процес, насрочен за 2 февруари, който може да го остави в затвора за три години и половина и вероятно за много по-дълго.

И все пак той измъчва своя мъчител. На 19 януари той пусна двучасов филм за тайния дворец на Путин на турския бряг на Черно море, разположен в имение, 39 пъти по-голямо от Монако, с подземна пързалка за хокей на лед, казино и салон за наргиле с червено кадифе и пилон за танци. Това е купено с „най-големия подкуп в историята“, твърди екипът на Навални. (Кремъл отрича, че дворецът е на Путин.) За по-малко от ден видеото събра 20 милиона гледания в YouTube.

Обвинението срещу Навални доведе Русия до нов връх на беззаконието. В стаята, където беше съден, имаше дори картина на стената на главата на тайната полиция на Сталин. Насилието, разгърнато от Кремъл срещу неговите опоненти, представлява заплаха не само за Навални, но и за обикновените руснаци. Клептокрацията и репресивният режим не могат да се променят и им трябва нов субстрат, за да запазят властта си. Какво ще се случи след това зависи до голяма степен от това как реагират населението и елитът. Националният протест, организиран от Навални на 23 януари, преди новия му процес, ще бъде критичен тест.

Беззаконна Русия е заплаха и за външния свят. Репресиите у дома рядко са изолирани от агресията в чужбина, както Путин нееднократно показва. Арестът на Навални, който беше третиран като личен гост на Ангела Меркел, докато той беше в Германия, е шамар за германския канцлер и Запада. Това също така представлява предизвикателство за постъпващата администрация на президента Джо Байдън, който за разлика от своя предшественик вижда Русия на Путин като една от най-големите заплахи за американската сигурност.

Новоназначеният съветник по националната сигурност на Байдън, Джейк Съливан, даде правилния тон, като отправи остро формулирано искане за освобождаването на Навални в рамките на часове след ареста му. Но думите не са достатъчни. Байдън трябва да оглави коалиция, за да се пребори с руската корупция и нейните западни активисти . Тя трябва да наложи лични санкции не само срещу приближените на Путин и лицата, отговорни за отравянето и затварянето на Навални, но и върху много по-големия брой корумпирани служители и политици, които са изпрали или похарчили незаконно придобитото си богатство на Запад през последните две десетилетия на управлението на Путин. Алексей Навални рискува свободата и живота си, за да се изправи срещу брутален, извратен режим. Путин може да командва армия, служби за сигурност и ядрен арсенал. Но той все още се страхува от истината. Смелостта на Навални плени световното въображение и постави Кремъл в положение на отбрана. Той заслужава подкрепа. Това, което става с него, има значение не само за Русия - огромна, талантлива държава, пленена от хищни бивши агенти - но и за света.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    173 15 Отговор
    Светът не е сороснята!

    Коментиран от #23

  • 2 Rado

    195 9 Отговор
    Светът какво мисли за ареста на Джулиян Асандж? Или там севета не се обажда?
  • 3 Светът

    155 13 Отговор
    В затвора му е мястото...

    Коментиран от #88, #93

  • 4 Фридман

    111 9 Отговор
    Сетът може да им се свие на соросите, както го е мислил Айнщайн!
  • 5 Комуниста

    127 9 Отговор
    Обора и еврогейците ли е света?
  • 6 ха ха хаааа

    12 137 Отговор
    Очертава се тежка вечер за нашите путинисти ...🤔 А оня малкия си кюти у един от 30-те бункера под Замъка ..😁🤭 таваришчи , немедлено на амбразуре ..
  • 7 само питам

    167 5 Отговор
    Светът кака допусна демонстрацията и убитите в Капитолия ? Светът как допусна битите и убити жълти жилетки във Франция ? Светът как допусна репресиите в Каталуния и изгонването на Пучдемон ?
  • 8 Овчарник

    146 5 Отговор
    Светът не трябваше да допусне и смърта на майки и деца в Ирак и измислената химическа лаборатория...

    Коментиран от #69

  • 9 ПРЕДАТЕЛ. .ЛЪЖЕЦ. .ИЗМЕННИК. ..

    106 8 Отговор
    САБОТАЖНИК. .УРОНВА ПРЕСТИЖА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! !!

    Коментиран от #35, #130

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кнаус 485

    139 6 Отговор
    много глупаво заглавие...навални е един боклук и по-добре за русия да гние в затвора...писна ми от двойни стандарти
  • 12 Светът: боли ни

    72 4 Отговор
    Свредела за невралния
  • 13 Behemoth

    9 106 Отговор
    Путин се е вкопчил във власта като ТИКВАТА...дори и и да иска няма как да се оттегли защото е заобиколен от същата клика от помияри ненаситни и алчни като герберастите ХАХАХА.... всъщност всички диктатури са така....затова умните народи са готови да проливат кръв за демокрацията а глупавите лижат задници после ритат падналите чутури и лижат новите задници....трябва да ви кажа ,че има нещо много сбъркано в православието и православните народи...добрия бащица цар и лошите министри са приказки за идиоти...
  • 14 Карл Маркс

    80 5 Отговор
    Тази соросоидна швайна колко е само харизматична , скоро ще го линчуват московчани надзирателите няма да могат да го спасят!
  • 15 ТаУмВзе

    77 5 Отговор
    Навални е обикновен крадец на едро. Що се отнася до светът, кой от многото светове? Джеднърня ли, Китай ли, или създаване на проблетмчета, като Навални. Естествено Сорос стайл!
  • 16 324

    86 5 Отговор
    Нима няма да допусне? И какво ще направи светът смешковциии? Да не обявите война на Русия? После няма да има план "Маршал" за възстановяване на Европата, че и САЩ са един колос на глинени крака.
  • 17 само питам

    101 5 Отговор
    Светът как допусна живоизгорените в Одеса ? Светът как допусна ликвидирането на Кадафи ? Светът как допусна убийството на Садам ? Светът как допусна убийството на генерал Сюлеймани ?

    Коментиран от #28

  • 18 Дългият

    9 71 Отговор
    И при нас 45 год промиване на мозъци си е дало отражение...като гледам оценките...

    Коментиран от #84

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тоя многу як

    57 4 Отговор
    Две кофи НОВИЧОК излока и цистерна водка и нищо му няма!
    Путин трябва да пробва АТОМ да му фърля!
  • 21 Жоро

    84 6 Отговор
    И в момента САЩ е незаконно в Сирия и убиват хора а света мълчи.Тръгнали да се занимават с един човек обвинен в пране на пари.И на Навални ще му отмине скоро славата.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тоя Навални

    49 3 Отговор
    има за цел да отклони вниманието от несхпавянето на наши и чужди демократи с коронакризата и действията срещу Русия - остър мирис на газ...
    Хванали са се за Навални като удавници за сламка.
  • 25 КОНТРАТА

    68 3 Отговор
    ,, Светът " да не дразни мечката да не им стане тясна планетата на светът! Светът обърка Руската Федерация с Украйна. Светът е толкова зле, че с един Беларус не можа да се справи камо ли с Руската Федерация. Да не се задави светът!!!

    Коментиран от #115

  • 26 Анонимен

    58 1 Отговор
    Добре де Навални не може а колко в България са в ареста по заповед на хунтата а прокуратурата търси доказателства които не съществуват?
  • 27 Бесен Язовец

    57 5 Отговор
    Сороснята се изчерпала, остана им само един ход да кажат че:Господ Бог Християнски иска Алксей Навални да е президен на Руската Федерация!!! И очакваме филмче как Исус Христос говори на Навални.
  • 28 И аз да питам ..

    5 31 Отговор

    До коментар #17 от "само питам":

    Как Светът допусна руско-индианската война в Аляска преди два , три века ??!🤭

    Коментиран от #31

  • 29 тъпанар

    75 2 Отговор
    Този така наречен 'враг" на Путин, много добре знаеше че ще го арестуват. Бяха си подготвили и камера за ареста. За мен си е чиста проба провокация. Не съм симпатизант на Путин и неговата политика,но съм реалист. В конкретния случай си има закони, и доколкото разбрах са спазени. А това че на някой не му харесват законите в дадена страна си е чиста проба намеса. Критикувам често ватенките за техните методи и уменията им да манипулират, но в този случай просто спазват закона на страната им.
  • 30 ДВА АРШИНА

    60 2 Отговор
    СВЕТЪТ ви ЗАЩО НЕ СЕ ЗАГРИЖИ ТАКА ЗА ...АСАНДЖ , А........????????????

    Коментиран от #55

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 българина

    54 2 Отговор
    във франция като ги биха светът не му пукаше! дому цру и сащ.
  • 33 ФЪК

    58 2 Отговор
    Този е директно за Сибир. Прав и бил Сталин когато такива подобни са били изпращани там иначе СССР нямаше да го има на картата.
  • 34 Калинкин

    48 6 Отговор
    Ма си умен баце. Пращиш от акъл . Що биете негрите - а ? Що избихте сто милиона индианци ? Вече се чудите какво да кажете като няма нови опорни точки.
  • 35 ВСИЧКО РУСКО Е БОКЛУК! ФАКТ!

    4 52 Отговор

    До коментар #9 от "ПРЕДАТЕЛ. .ЛЪЖЕЦ. .ИЗМЕННИК. ..":

    ТО ПА ЕДИН..."ПРЕСТИЖ"!
    32 МИЛИОНА СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ..ИЗБИТИ ОТ ПАРТИЯТА...ИЗС*РАЛА ХИП'ОФИ'ЗНИЯ НЕДЪГАВ ПИГМЕЙ И МАСОВ УБИЕЦ!
    ПУН'ДЯ Е ОТГОВОРЕН ЗА ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ МОМЧЕТА(АСКЕР) ЗАГИНАЛИ В ДОНБАС И СИРИЯ! КАКТО И ЗА СТОТИЦИТЕ МИЛИАРДА ОГРАБЕНИ ОТ ПУ"ТАРА:НКЬО И КОМ-ПРЕСТЪПНАТА СВИТА ОЛИГАРСИ

    Коментиран от #37

  • 36 Някой си

    46 3 Отговор
    И какво ще направите, джендрчета?
  • 37 Ла-Йно такова

    28 7 Отговор

    До коментар #35 от "ВСИЧКО РУСКО Е БОКЛУК! ФАКТ!":

    НЕ 32 МИЛИОНА, 1 МИЛИАРД УБИ СТАЛИН!!!

    Коментиран от #43, #73

  • 38 Борисов

    49 3 Отговор
    На Навални мястото му е в затвора с доживотна присъда
  • 39 ЧЕКИСТ

    4 39 Отговор
    ДААААА ПУ*ТЯ ХАЙДУКА....КЕ ПАДНЕ! НА АКО,.... НЕКА,....ЩЕ!!
    СКОРО СИ ОТИВА.... ЗАВИНАГИ
  • 40 ПОЧО

    58 2 Отговор
    Преди Навални беше Скрипал след това ще е някой друг. Един и същт сценарии от тъпи по тъпи, по едни и същи планове, един и същт почерк. Така беха и арабските пролети, и оранжевите революции - поводи за недоволства и войни. В Беларус не се получи, в Русия пък абсурд.
  • 41 ❓❓❓

    53 2 Отговор
    А как и защо светът допусна Джулиан Асандж да влезне в затвора?

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    26 2 Отговор
    Хайде стига с тъпите провокации. Вска ж а б а да си седи в гьола.
  • 46 Щом си против президента или

    35 4 Отговор
    Министър председателя си Недосегаем, няма закони и съд за теб???? Айде бе,!!! Смешен плач, по Пълна програма, както всички закононарушители!!! Навални ще стане Дневални!!! Законите важат за всички!!!

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 българин

    40 4 Отговор
    Ами наппаднете Русия и го освобедете бе ,цървули !!Защо ЕС. не подпука тиквата ни ,че окраде милиарди средсатва , и се равят ,че всичко тук е ОК. , а всъщност живеем като роби ! а се занимават с някакъв мазохист !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Митю

    27 3 Отговор
    А бе да нападнат Русия и да го освободят

    Коментиран от #70

  • 51 Шакир

    38 3 Отговор
    Мястото на Навални е в Затвора.
  • 52 Гост 2

    27 4 Отговор
    Това,, че някой го е гледал в YouTube какво общо има за филма да не го е лайкнал с + като го е гледал? Упорките са много лоши. А теоретично да е лайнато с + нищо не значи. Във филма няма нито едно доказателство, че това имение е на президента Путин, само разни чертани на лист схеми без никаква тежест!

    Коментиран от #105

  • 53 Матей

    41 2 Отговор
    Целия свят ли се застъпва за Навални,айде стига беее,не може да бъде.Ето аз например не го подкрепям,а сигурно и 80% от българите,точно колкото са русофилите.Ами сърбите,те са още по-крайно настроени,а в много страни дори не се интересуват от този западен агент.Какво толкова специално има в него,защо го изтъкват толкова,все едно е свещената крава НАнди.Много залагат на тая троянска лошАдка,но няма да им свърши работа.
  • 54 Шопо

    36 3 Отговор
    Не разбрахте ли,че тоя е криминален престъпник?! Осъден е за кражба...Затова е в затвора!
  • 55 ***

    29 2 Отговор

    До коментар #30 от "ДВА АРШИНА":

    Светът е лицемерен, Асандж пише и разкрива фалшивата "демокрация" която боготворите!
    Цели се да се разруши и ограби Русия и да им се кланя на "демократите"!
  • 56 Диверсант

    28 2 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ МИРНО И ДЕМОКРАТИЧНО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА... .. Политическо убежище за Джулиан Асанж в Русия. и политическо убежище за Алексей Навални в Америка. Всички ще сме доволни. Моля съгласните да разпространяват предложението както намерят за добре
  • 57 Активист на БКП

    16 3 Отговор

    До коментар #49 от "Красная Звезда":

    Ама не е на Путин Утьо! Не е на Путин соросоидно нищож€ство !
  • 58 Нане

    27 3 Отговор
    номера е ясен ослабване на централна власт разпадане на Русия и заграбване на ресурсите й. Стар каубойско-семитски трик както в Дивия Запад.
  • 59 Да питам

    29 2 Отговор
    А Асаандж защо е в затвора..? Защо светът мълчи...? Или просто пак соросоиден плач виждаме...-напълнено с лицемерие ....??????

    Коментиран от #68

  • 60 Навални ще вземе да стане

    30 2 Отговор
    По популярен от Христос бе. Голямо чудо за един боклук. И ако дойде на власт какво ще направи?По богата русия?По не корумпирана? Със сигурност обратното.Колкото Зеленски "оправи" Украйна толкова и тоя. Путин е добър държавник.И делата му го доказват.
  • 61 Не ни занимавай те с Навални?!!!

    29 2 Отговор
    Ние си имаме достатъчно Предатели, този Руснак ние в повече!!!
  • 62 ***

    23 3 Отговор

    До коментар #49 от "Красная Звезда":

    От първо лице единствено число ли знаеш, гей смачкан.
    Къде ги виждаш тзи кумонисти?
    На всички измамници, крадци и подобни маргинали комунизъм им се привижда, друго оправдание нямате защото сте ограничени!
  • 63 Ще влезе

    27 2 Отговор
    и още как, само гледайте. Русия въобще не се интересува какво ще кажат другите. Тя е само достатъчна, независима и мощна за да и казва някой каквото и да било.
  • 64 Седесарят.

    30 4 Отговор
    Алексей,използва чужди средства,чрез фондация на сподвижничката му,да сваля властта,директно ,без нищо друго.Данъци не плаща.Пере пари .Показва ,виртуални къщи на богаташи,които били на Путин,..за 1,2,3,5,млд.. ..Това е престъпление.!!.И второ ,има икомически престъпления,за които правосъдието си затваряше очите.След ,,Победата на Демократите в САЩ,,демокрацията си отиде ..Няма я вече.Сбогом,Льоня.
  • 65 Факт

    29 2 Отговор
    Демократичният свят изчерпва ускорено потенциала който му осигурява висок жизнен стандарт след Първата световна война. Няма повече възможности за заграбване на обширни плодородни територии, експлоатация на робски и детски труд до края на 19 век и изсмукване на колонии след това. Слагането на ръка върху ресурсите на Русия е жизнено важно. Сблъсъка ще бъде грандиозен, а такива като Навалн са незначителни пешки в голямата игра.
  • 66 Същият

    26 2 Отговор
    Този "свят" дето допусна Асандж да лежи с години невинен?...
  • 67 къде блее Сорос

    21 2 Отговор
    "През 2001 г. в базата е изграден и силно охраняван военен затвор, наречен „Лагер за затворници в Гуантанамовия залив“ или затворът „Гуантанамо“, на стойност 54 млн. щ. дол. В него са задържани около 300 заподозрени в тероризъм, военни престъпления и участие в атентатите на 11 септември 2001 г. от 40 държави, но предимно от Саудитска Арабия, Афганистан и Йемен. Преди 11 юли 2006 г. САЩ заявяват, че тези затворници не са под защитата на Женевската конвенция за военнопленници от Втората световна война.

    Затворът е смятан за позорно петно в историята на САЩ, тъй като на задържаните е отказана правна помощ и habeas corpus, a разпитите се осъществяват чрез спорни техники (физическо насилие, забрана за заспиване, излагане на силен шум, задържане под вода) в продължение на месеци и дори години. По данни на американския вестник „Ню Йорк таймс“ от ноември 2007 г. официално обвинение е повдигнато само срещу 10 задържани в затвора. Осъден е един австралийски гражданин. Освободени са 445 арестувани".
  • 68 ми ,

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Да питам":

    Защото рисува хубаво с дерьма по стените ..
  • 69 Само да добавя

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Овчарник":

    имаше едно свенливо " сори" информацията ни за складове с химическо оръжие е била грешна!!! И в резултат стотици хиляди загинали цивилни граждани ( жени, деца, старци) някой да понесе отговорност!!!! Сега близкия изток по надежден ли е, а ...., хайде да отскочи и до Африка десетки хилади умират от глад, корумпирани режими, ислямски терор и оглушително мълчание, а ....( без да подържам Путин), тръгнали Русия да оправят! Колко военни съюза направиха руснаците, докато ги обграждаше разширяващото се НАТО, докато САЩ провокираше цветни революции в бивши републики на СССР, така че ако нещо държи Путин на власт, то е открито враждебната политика срещу тяната държава!!! Това е истината иначе досега този наполеончо да бе нвален от власт! Докато му помагаме с политика и риторика от времето на маккартизма ще го държим на власт! Струва ми се, че той е необходим на дълбоката държава в САЩ, така може да ти манипулират!
  • 70 Мнооо си

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Митю":

    ъп Митее, утре ще пусна нещо гранд на черномопието и ще кажа,че е твое, истина ли ще е или измислица?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 мдаааа

    4 9 Отговор

    До коментар #37 от "Ла-Йно такова":

    И ГУЛАГ и Голодомора са го измислили пиндосите , джендърите , соросоидите и гейропа ..🤭🤭

    Коментиран от #95

  • 74 Нинка.

    8 1 Отговор
    ,Тубата,, е за подрастващи малаааки..Разбира се ,,ти не си чекид.жия.!.Ама, гледай си я ..
  • 75 someone

    27 0 Отговор
    щом закона казва да е в затвора и е правил финансови измами ще влиза и точка, законите на Русия са по-важни от желанията на Запада Русия да стане отново онази версия от 1991 слаба и жалка , от която можеш да грабиш без предел.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Залагане

    6 1 Отговор
    Първо - Тръмп в затвора - 50% на петдесет
    Второ - невалидни (Навални) в затвора - 50% на 50
    Кое ще стане? Първо, второ или и двете, така или онака.

    Коментиран от #112

  • 78 Чики-Рики

    18 1 Отговор
    Що бе? Какъв е Навални? Някакъв двоен агент ли е ,че е толкова мил на Запада?!Какъв ли му е капацитета?! Иначе сбъркаха много с него!Що ще го тровят? Отрежете спирачните маркучи,той сам ще приключи със себе си!
  • 79 дитрих

    15 1 Отговор
    Този бастун обиколи целият свят,Ковида не го ли лепна?
  • 80 салвадора дали

    11 1 Отговор
    Скоро прахът му ще бъде пръснат над волга в шишенце от новичок.
  • 81 от извора

    2 14 Отговор
    Гелендджик ( нищо че звучи така ) е руска територия , автора !Гледах филма и мисля ,че до голяма степен или повече поне от 50 % в него е истина . Не съм за Навални а за друг опозиционер който без съд и присъда е под домашен арест и т.н но смятам че търпението на руснаците е на изчерпване . Не може държава с толкова богатства да има толкова нисък стандарт на живот (не само Москва е Русия ).Гледайте филма !

    Коментиран от #82, #85, #91

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 русофил

    6 11 Отговор
    Моля не коментирайте ако не следите случващото се през последните няколко дни случващото се в различни градове в Русия . Гледайте филма на Навални ! Да може и да е протеже на запада но и сегашния "красавец" май се е улял с алчността !

    Коментиран от #97

  • 84 Газдов

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Дългият":

    Скоро ще те правим КЪС.
    Кариерите ги закрихте, ти ще бъдеш в урановите рудници!
    Тоягата съм си я ъпгрейдвал!
    WELLCOME
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Епидем

    20 1 Отговор
    В затвора му е мястото. Там ще си почине и ще си събере акъла или каквото там е останало. Светът да не му дава пари да агитира непълнолетните да излизат да митингуват. Американския агент да полежи и да почне да работи за обществото най-накрая
  • 87 Само да питам

    20 0 Отговор
    Защо се бъркат в чужди дела ? На Вас ще ви пука ли ,ако някой Ви държи сметка,какво правите в собствения си дом ? Едва ли !
  • 88 нашия

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Светът":

    по безопасно е за него самия и за Путин също е добре да е там по трудно ще го свитнат собствените му 'приятели'
  • 89 кимоното

    16 1 Отговор
    Какъв е идеала за живот на янките?Работи,като кон,изиграй или изпий парите си,ако ли не друсай се или ходи по к-ви,живей на кредит,карай кочина в косюм под наем,НО се присмивай на Руснака,който спи с жена ти.
  • 90 Ами

    17 2 Отговор
    Веднага да му се даде американско гражданство.И бегом към Америка.Какво толкова?

    Коментиран от #94

  • 91 Гледахме

    12 0 Отговор

    До коментар #81 от "от извора":

    Все едно същия режисьор на Росенец! Само където собствеността е на ФСБ! Така де! Този филм ни го прожектираха в началото на 90-те за милионите на Т.Ж.!Пак същите сценаристи!Къде са милионите на Т.Ж? Преди 3г. му търсиха и милиардите на Путин и NADA! Според мен РФ трябва да изтипосат милиардите които са окрали от РФ и къде се намират и да дадат банковите сметки на всички тези собственици на СМИ на хакерите! Тогава ще се спрат!
  • 92 В.В.П.

    17 0 Отговор
    Навални няма да влезе затвора,,!!.Ще бъде изпратен в поправителна колония..На чист въздух,ще работи ,ще се труди ,чете пише,.ще уважава ,ще се радва,смее,плаче,страда и вс.други екстри..Ще излезе друг човек..
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 верно е

    15 0 Отговор

    До коментар #90 от "Ами":

    Да го пуснат под гаранция и да бега в краварското посолство.Там ще даде клетва за вярност под шареното знаме на гейовете,което се вее до краварския флаг !
  • 95 Ла-Йно такова

    2 7 Отговор

    До коментар #73 от "мдаааа":

    Не бе в Русия никога не имало престъпници само добри хора са пращали в лагери командвани от ГУЛАГ!

    Коментиран от #98, #99

  • 96 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Извратен режим, браво, бе, а 32 пола и дето ще си говорят в конгреса на то, е нормално, хубаво е, че поне новите ще пуснат мюслитата пак, та белким малко отменят клетата Европа, защото някои извращения и сменени генофонд с опасен ислям не се оправят с нищо
  • 97 Диверсант

    13 0 Отговор

    До коментар #83 от "русофил":

    Не съм му гледал филма и няма да го гледам по една проста причина. 2014 година след преврата в Украйна и последвалите събития в Крим, в Италия беше пуснат филм на соросоидната мисирка Андреа Пургатори. Пак за замъци по морето и милиарди, показване на документи и забележи ПРЕДПОЛАГА СЕ ЧЕ Е НА ПУТИН... Днес го потърсих в нета има го още 2 часа и 20минути. Заглавието е ОТ ЦАР ДО ЦАР. Който има глава нека мисли Навални ли е направил филма или ЦРУ.. Затова ще полежи докато си признае

    Коментиран от #100

  • 98 Беж ве

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Ла-Йно такова":

    Гом Но такова Голодоморское ..
  • 99 да питам

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Ла-Йно такова":

    Я ми кажи , знаеш ли изобщо какво е ГУЛАГ ?
  • 100 Абе

    0 3 Отговор

    До коментар #97 от "Диверсант":

    Ти не се филмирай , а наблегни на въпроса - Ако не е на Х@йло , защо увъртат , а не кажат чий е ?
  • 101 Стефан Петров

    14 0 Отговор
    У нас, в Европа и САЩ, ако не се явяваш в полицията редовно следва арест, но запада са опитва да накара Русия да пренебрегне правото. Значи щом си против Путин закона не трябва важи за тебе. В западни и китайски СМИ се учудват на търпението на Русия за санкциите, но и на това ще дойде край. В САЩ явно забравят, че 45% от тока им се произвежда от руско ядрено гориво и, че 25% от всеки самолет на Боинг също се произвежда в Русия. Публична тайна е, че всички стъкла за смартфони в САЩ се произвеждат в Русия.80% от редките метали в света се произвеждат в Китай, но останалите 20% от Русия. Така, че Русия има доста възможности да удари САЩ.
  • 102 справедлив

    5 0 Отговор
    до някъде съм съгласен със изводите но докога ще има двоини стандарти в световната политика къде е например Асандж за него светът мъл4и!!
  • 103 Хитлер

    13 0 Отговор
    Навални е доказан крадец ,както БМБ е доказан ЛЪЖЕЦ и двамата са за ЗАТВОРА

    Коментиран от #106

  • 104 ттт

    16 0 Отговор
    Китай 1,6 милиарда, Индия - 1,4 милиарда, Африка - 1,1 милиарда, Индонезия - 0,3 милиарда, Бразилия 0,25 милиарда, Мексико, Япония, Турция по 0,1 милиарда мислят, че в момента Навални е където му е мястото! Някакви си доминирани от ЛГБТИ 0,8 милиарда не са света!

    Коментиран от #113

  • 105 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Гост 2":

    Гледанията могат да бъдат и сто милиарда.Прочети книгата на Сноудън.
  • 106 Ддса

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "Хитлер":

    Единият отиде, скоро и другият.
  • 107 ха ха ха

    12 0 Отговор
    Мисля, че светът трябва да се погрижи за САЩ, а Русия да остави намира, докато не ви е начупила кофите!

  • 108 Marinov

    8 0 Отговор
    Господа,
    Закона добър или лош е Закон и Пред него Всички ТРЯБВА да Бъдат Равни! Навални и СИЕ имат проблеми със Действащите Закони и СЪДА. Цитират се влезнали в Закона сила Присъди Срещу него за КРИМИНАЛНИ деяния и както за Всеки обикновен Гражданин така и за него те подлежат на ИЗПЪЛНЕНИЕ и поради това той е в Затвора !

    Само Съда може да Разпореди Неговото Освобождаване което при наличието на вече влезнали в закона сила присъди може да стане само след съответни съдебни процедури и евентуално последващи съдебни решения за Отмяната на сегашните.
    Такива за сега НЯМА и Навални съвсем основателно и Законно е в Затвора.
    Съда е НЕЗАВИСИМ от Изпълнителната Власт и
    Отправяните Напатки и Искания към Изпълнителната Власт са "Ни в Клин Ни в Ръкав"??
  • 109 възмутен

    0 17 Отговор
    Българите подкрепят Навални! Вчера имаше хиляден митинг пред Руското посолство! Даже Цветан Цветанов и други достойни българи бяха там!

    Коментиран от #110

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Навални

    9 0 Отговор
    е мъдър ход на Путин в клоаката на либерал-демокрацията
  • 112 Залагам

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Залагане":

    на Путя ... 100 левро ! Иначе - ни тако , ни вако ...
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 2021 или 1991

    1 16 Отговор
    Алексей Навални който разкри тайния дворец на Путин пред света e новият Александър Солженицин благодарение на който обществеността извън Съветския съюз научи за системата на съветските лагери за принудителен труд и срещу който също имаше опити за отравяне и ликвидиране от КГБ и бе депортиран в Западна Германия и по късно му бе дадено възможност да замине за САЩ ...!!!
    Съветските власти и тогава предприемаха репресивни мерки и срещу всички протестиращи защитници на Солженицин, от който започна и който предрече някога разпада на СССР, както НЕВАЛНИ предрича сега падането от власт на Путин и предвещава бъдещето разпадане на Русия...!!!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ДеЖаВу

    7 1 Отговор
    Що бе, той самия Навални доброволно се върна в Русия - за да го вкарат в затвора! Явно много му харесват руските затвори и ГуЛаг! Сега ще го разменят за 10-тина руски агенти от американслите и британски затвори - като Буковски, Щерански, .....! Тоя се уреди с доживотна гермабска, американска, бротанска, .... пенсия!
  • 118 Светът не се интересува от Навални!

    8 1 Отговор
    Един Балон, постоянно надуван от разни Служби, фондации, политици, правителства,!! Щего Спукат от Пренадуване, обикновените хора се борят за оцеляването си, не им пука за Навални, колкото и хиляди пъти да пишете, говорите за него!!! Предателите и престъпниците са такива във всяка държава, затова има закони, съд и места за изтърпява не на наказания!!!
  • 119 антисоросоид

    8 1 Отговор
    каква е тази платенаСороска статия ! Защо няма автор ? И какво ще и направите на Русия ?
  • 120 ДОКО

    1 0 Отговор
    АДИ БЕ...АМИ ТАМ МУ Е МЕСТОТО..ДО МИТЬО ОЧИТЕ..
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 4883

    0 0 Отговор
    АНОНИМНИКА СЕ ИЗК.НЗА НА ПОМЕТЕНОТО И ТРИЕ Т.Е. БЛИЖЕ ЛИ БЛИЖЕ Т,ВА НЕГОВОТО АКО!ДАЙ СИ ИМЕТО БЕ АКО СИ МЪЖ!ПОСЛЕ СИ ТЪРСИ КЪДЕ ДА СЕ НАВРЕШ,ЗАЩОТО НА СВЕТА ИМА ДВЕ НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА:НА КЬОСЕТО ДА ПОНИКНАТ МУСТАЦИ И ЧОВЕК ДА ВЛЕЗЕ ТАМ ОТКЪДЕТО Е ИЗЛЯЗЪЛ!!
  • 125 милите

    3 0 Отговор
    ""Новоназначеният съветник по националната сигурност на Байдън, Джейк Съливан, даде правилния тон""
    Хай живе Байдънизъм, наше светло будне.
  • 126 ема

    3 0 Отговор
    Мястото на тоя предател е в затвора там да гние.
  • 127 БХОРТЕИ

    2 0 Отговор
    Никой не обича предателите а още по малко от типа стани ти да седна аз.Този филм се играе доста години и е вече малко поизтъркан.
  • 128 антиджендар

    2 1 Отговор
    А ма автора на тази пропаганднаСороска статия, кой е светът ? Няколко държави с еднополовите бракове ли са светът ?
  • 129 Да влиза в Затвора! Ини оставете на

    2 1 Отговор
    Мира с този Навални!!! Нашия проблем се решава на 4 04 2021г.Навални НЕЕ проблем на Българите,!!!
  • 130 педерусия

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПРЕДАТЕЛ. .ЛЪЖЕЦ. .ИЗМЕННИК. ..":

    Какъв престиж има руската перерация бе ? Престижа им е колкото този на Уганда !
  • 131 ДжафДжаф

    2 0 Отговор
    Арестуваха го основно и единствено с цел да запазят нещастният животец на този ренегат. За гнусните католици- йезуите този дебилен ренегат е много по-ценен като мъртав. Твърде голяма беше вероятността да го ликвидират непосредствено след завръщането, а руските служби просто им отнеха тази възможност. Заблудиха ангентурата, като в последният момент смениха летището. След 2-3 месеца, след като си достроят Северен поток 2, вероятно ще го пуснат, за да може ЦРУ да си го трови на воля.
  • 132 ДОКО

    1 0 Отговор
    НЕ САМО В ЗАТВОРА АМИ И В ГУЛАГ..В НАЙ СЕВЕРНАТА МУ ТОЧКА ТОВА Е СЪДБАТА МУ..
  • 133 1234

    2 0 Отговор
    Политическите марионетки на Меркел, като Нахални и Боко трябва , да бъдат в затвора!!!
  • 134 хахаха

    0 0 Отговор
    навални силно си повярва, че запдът ще го спаси за пореден път, но този път няма да му се размине...имаше един такъв, удалцов се казваше, тикнаха го в затвора и вече ни се чува, ни се вижда...същото чака и навални...месец след като го затворят, светът ще забрави за него...
  • 135 Ехоооо

    0 0 Отговор
    Значи аз не съм Света, така ли ?
  • 136 ПУСК

    1 0 Отговор
    НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА НАВАЛНИ , АМА ПУТИН АКО ГО ПУСНЕ НЯМА ДА ИМА ПРИЧИНА ЗА ТЪПИ ПРИКАЗКИ .......... САМИЯ НАВАЛНИ НЕ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ НАВЪН ЧЕ ЩЕ СТАНЕ БЕЗИНТЕРЕСЕН - ТОВА Е ЗВЕЗДНИЯ МУ МИГ !
  • 137 1520

    0 0 Отговор
    светът допусна много грешки и продължава да греши
  • 138 Бай Манчо

    0 0 Отговор
    В затвора му е мястото на този предател . Сега за предизвикване на хаос и бунтове в държавата и въвличането на деца би трябвало да му лепнат още едно обвинение . Както се разбра СП 2 ще се довърши , бизнеса ще си върви , предателя ще сече дърва , "кучетата" ще си лаят , така или иначе санкциите си остават с или без да освобождават лигльото .
  • 139 Marinov

    0 0 Отговор
    Закона добър или лош е Закон и Пред него Всички ТРЯБВА да Бъдат Равни!
    Навални и СИЕ имат проблеми със Действащите Закони и СЪДА. Цитират се влезнали в Закона сила Присъди Срещу него и както за Всеки обикновен Гражданин така и за него те подлежат на ИЗПЪЛНЕНИЕ и поради това той е в Затвора !