24 Януари, 2021 13:04 10 935 61

Отворено писмо до Борисов от един репресиран от режима му журналист

  • стоян тончев-
  • журналист-
  • бойко борисов-
  • отворено писмо-
  • алексей навални

Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България

Отворено писмо до Борисов от един репресиран от режима му журналист - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отворено писмо до Бойко Борисов от един репресиран от режима му журналист - Стоян Тончев

Борисов скача срещу Путин в подкрепа на Алексей Навални, не защото му пука за Навални, а за да демонстрира пред новата администрация на САЩ какъв евроатлантик е. Само че администрацията на Байдън е наясно с чертежите и договорките с Тръмп за политическа индулгенция за него (Борисов) и Шиши.

Същото може да се каже и за Цветанов, но в случая на него ще му е още по-трудно като председател на ПП "Републиканци за България", когато в САЩ на власт вече е Демократическата партия.

Всъщност, Борисов използва Навални не само за да се разграничи от Путин и режима му, на комуто построи "Руски поток" в България с парите на българските и европейските данъкоплатци, но и да предизвика президента Радев.

Борисов, мен, както и други журналисти, ни репресираха, преследват и пребиваха при твоето управление, по време на твоето премиерстване и при твоите вътрешни министри и прокурори! И това е известно в Европа и САЩ!

Само за справка ще ти припомня, че когато на власт бяха Пеевски/Доган и Станишев, никой не ме е закачал, въпреки че съм бил изключително критичен и към тях. Включително и в тв, в която работих тогава. И още нещо: тогава вътрешен министър беше Цветлин Йовчев, на когото си позволявах да пиша официални писма с неофициален груб тон, на които не само ми отговаряше, а и веднага действаше!! Боко!

Ето това е проблемът - че ти си пионка и докато си на власт всички, включително и ти, си правите каквото искате с опозиционните журналисти. Защото отговорността е твоя, а на останалите, които захранваш (и управляват в сянка), защото си зависим, не им пука. Когато са ДПС официално във властта, тогава са много внимателни към журналистите, не си ли забелязал?!

И още нещо, Борисов! През 2016 година бях поръчан от общински съветник на ДПС - обезобразен, изпочупен, с комоцио, метални скоби на устата, хранещ се през сламка, станал 64 килограма, с разбито лице и импланти в него до сега. Твоят вътрешен министър Румяна Бъчварова не разкри престъплението - нито извършители, нито поръчители.

През 2020 г., отново в твоя мандат, срещу мен се направи опит за второ покушение заради журналистическото ми разследване за корумпиран действащ висш магистрат, а МВР, управлявано от теб, не ме защити, а напротив - опита се да ме изкара психически нездрав. Случаят отново има международен отзвук, знаеш - линк.

Та, така Борисов. Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България! ОСТАВКА!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 186 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    142 12 Отговор
    До 1989 г. българските ВВС получават 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s - всичко 460 машини. Цялата тази внушителна армада е унищожена с един замах, отиват за скрап 400 бойни самолета, закрити са 9 авиобази. Днес България има петнадесетина що-годе способни да летят самолета.

    Коментиран от #14, #25, #47

  • 2 Maf1ata BG

    66 9 Отговор
    Сами си правете изводите:

    Коментиран от #61

  • 3 Стига с тия отворени писма

    109 18 Отговор
    Главата трябва да му се отвори,на няколко места

    Коментиран от #60

  • 4 Овчарник

    145 16 Отговор
    Без ритници по тиквите няма свобода.....
  • 5 ТаУмВзе

    123 14 Отговор
    Мутропитек долен. Всеки диктатор приключва по сходен начин. А твоето падение е вече организирано от личните ти долни твари. Няма да ти се вЕрва.
  • 6 много

    80 10 Отговор
    ми харесва ,,хелуин,,умирам от кеф да дълбая тикви.
  • 7 пешо

    107 13 Отговор
    мутрата простак , да подава оставка .

    Коментиран от #44

  • 8 5225

    104 10 Отговор
    това писмо трябваше да е на първа позиция цял ден
  • 9 за жалост

    91 9 Отговор
    С казаното съм изцяло съгласен с изключение единствено , че и при Станишев МВР-то не си провеждаше активни мероприятия с побой над протестиращи , явно такъв им е протоколът , е може конкретно и специално върху журналисти да не ги е осъществявало, а че Бацко си е проста мутра , проста мутра и тоталитарист си е.
  • 10 🐷 Боко ТИКВАТА

    65 5 Отговор
    Похвалете ме ТУЛУПИииии.🤣🤣🤣
  • 11 Европа

    108 11 Отговор
    Смел журналист!

    Оставка на режима!
  • 12 !!!?

    14 114 Отговор
    Хубаво щеше тоя "репресиран" журналист да пише отровено писмо и на Путин, за да защити Навални, който също вдигна юмрук срещу "мутрите" както направи Радев !!!?

    Коментиран от #13, #15, #46

  • 13 съжалявам ви

    49 4 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    ти с удивителните удивляваш с липсата на адекватна мисловна дейност
  • 14 Комбина

    5 40 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Като казваш "получават" кажи, че ни ги подаряват и даже ни дават пари да ги вземем и продължават да ни плащат и така ще е до 2050 г.! Вчера Путин ми се обади и каза: "Че са направили списък с 7 млн. бълг. граждани и срещу всяко име има 100 000 евро за получаване и ми каза, че добре до края на март да си ги взема, това са пари само за тази година и а другата ще сач сигурно с 7 % повече, заради инфлацията!!!
  • 15 Пендо

    72 8 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Навални е проблем на Путин и Русия,а не на Боко и Б-я.

    Коментиран от #24

  • 16 гост

    70 16 Отговор
    Трябват повече смели журналисти като Стоян Тончев.

    Коментиран от #40, #42

  • 17 Хихихихии.. хихихихии

    12 65 Отговор
    "РЕПРЕСИРАН" Е...МЕКАТА КИТКА, РАЗБИРАШ ЛИ?!? ДЕМЕК,...АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ..ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА!
    Хихихихииии.....Палавницата ми тя....Заслужи си...Петолъчката и Превилегии доживот...
    Хихихихии....
  • 18 Дракона

    12 71 Отговор
    Кой си ти некъв ст.. тон...в? Явно има защо да те трескат от време на време по мутрата. И защо само теб? Така че не си фактор.
  • 19 мдда

    17 65 Отговор
    Репресиран по времето на Борисов... СМЯХ!! СМЯХ!!
  • 20 ХУНТАТА

    50 6 Отговор
    ЗАЩИТАВАМЕ ДНЕВАЛНИя, и изобщо не ни пука за Стоянчо, че е пребит, като бесно куче.Така ни казаха от "Козяк".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 истина е

    65 13 Отговор
    Боко е за затовора поне за 100 год. ,защото уби и окраде всичко хубавао в държавата ни !!
  • 23 🙃😉🙂🙃 Жабчето

    7 41 Отговор
    Ей ром, ходи се лекувай. Грозен и тъп психар.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Важен въпрос

    53 9 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Не вярвам , Президент Джо Байдън ,

    да се хване на мафиота Бойко Борисов,

    на селската въдица , с Навални и "Дневални"??

    По - скоро, Джо Байдън би заложил,

    на честността и държавността на Президента Румен Радев,

    от колкото на крадливия, Презмиер Бойко Борисов?

    Късно е либе за китка!

    Борисов е аут ?

    Това го знаят всички !

    Джо Байдън, както казахме е

    Американския "Андрей Громико", на САЩ!
  • 26 стоян

    59 13 Отговор
    На 2-ри септември Боко Тиквата окървави София.Сега се прави на девственица.По-нагъл тип няма.Малко ще му е затвора.
  • 27 българин

    12 37 Отговор
    Браво на момчето - "Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България! ОСТАВКА!", да, точно така и все пак какво общо има с мълчанието на решетниковото пРезидентче, а иначе всички знаем, че "елита" на червената мафия са престъпници на подчинение и контрол на кремълския лилипуткин и политиката им е в пряка връзка с нарежданията и в услуга на мАсква.
  • 28 Пловдив

    35 4 Отговор
    Пак предлагам: Това говедо трябва, да го набием, на кол!!!
  • 29 SSss

    47 11 Отговор
    Стоян Тончев!Първо трябва да разучите, защо се плащат пари от българския данъкоплатец(няма евро пари).Защото същия този данъкоплатец, след кражбата наречена КТБ плати загубите от грабежа,на Д.Пеевски,Гриша Ганчев,Борисов и няма да ми стигне темата да ги изреждам.Истината е,че в КТБ е откраднат и Руски капитал.Никой не краде от руснаците,защото или си плаща с живота или е роб до край.Парите за газопровода,са парите откраднати от шайката,която сега ги връща.Парите от Виваком,която беше продадена на безценица ,са също от откраднати пари от КТБ и се компенсират с ниската цена.Де факто,българския данъкоплатец плаща за кражбата КТБ два пъти.Един път е заема от 16 милиарда от Борисов,които взе за да покрие загубите и сега за газопровода и Виваком,с които пари трябва да покрие кражбата на руски капитали.А когато някой побликува договора за газопровода,докато Борисов е на власт,ще му кажа браво.Този тулуп е най големия крадец,раждал се в България.Иначе за боооклука Навални, да се застъпва този,който е подложил на кражби и геноцид целия български народ е върховна наглост.Не е наша работа да се бъркаме в вътрешни проблеми на суверенни държави.Колкото по скоро се махнат тези лакеи и престъпници от власта,толкова по малко щети ще нанесат на България.
  • 30 Също Репресиран

    37 9 Отговор
    Мутри на Борисов ме държаха 2 месеца заложник, изтезаваха ме и ми конфискуваха имота в Перник,подариха къщата на полицай от МВР Перник!

    Коментиран от #39

  • 31 Доберман

    7 38 Отговор
    За разлика от Борисов, който дълги години се кланя на Путин и тича след него като кученце, Цветанов винаги е бил евроатлантик и е защитавал демократичните ценности

    Коментиран от #37

  • 32 Софокъл

    39 9 Отговор
    Борисов забрави, че преди няколко месеца имаше репресии и в България и полицията биеше и тровеше граждани и журналисти.
  • 33 БРАВО

    39 8 Отговор
    ТОНЧЕВ БРАВО СТОЯН. ТОЗИ СЕ Е
    ВЗЕЛ ЗА ПАДИШАХ. ИСТИНСКИ
    ДИКТАТОР. МИНЯЩ СИ МНЕНИЕТО
    НА МИНУТАТА. ПОЗОР.
  • 34 Кой68

    11 27 Отговор
    Който е кадърен винаги ще намери къде да пише..
    Като чета и гледам как пишат без етика и морални задръшки се чудя кое му е репресирано....
    Признавам си че не съм чел "жалбата" ,но и заглавието ми стига......
  • 35 Хелга

    36 9 Отговор
    Бойко ще си носи отговорността и то скоро. Няма право да ни малтретира, да ни манипулира. Не заслужава тази позиция която е заел. Стига толкова репресия над народа!
  • 36 Бай Иван Бунаков

    35 8 Отговор
    Браво на Стоян за писмото,но има една подробност ,премиера е прост и няма да може да разбере написаното.
  • 37 Наблюдател

    26 2 Отговор

    До коментар #31 от "Доберман":

    Цветанов е цру агент и се кланя на Сорос и той... Парите отде идват...
  • 38 В.В.П.

    33 8 Отговор
    Тиквоо,Върви в АДА!!!..И не ми бутай Навални,От къде са парите ,златото в чекмеджето..???Къде са парите ??? .
  • 39 Жътварката

    8 28 Отговор

    До коментар #30 от "Също Репресиран":

    Явно има за какво. Защо не изясниш подробносни или пишеш каквото ти изнася. Защо мен или някой друг от тук пишещите не са ни изтезавали и взели имотите ни. Хайде стига писа глепости не си за жалене.

    Коментиран от #49

  • 40 Софиянец цял живот

    7 30 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Това ако е смелост.... Трябва да си умен, комбинативен, а не да се жалваш по форумите и къде ли още не. Добрия журналист не се оплаква като жална девойка, той действа, използва журн.трикове, излиза от сштуации и т.н.

    Коментиран от #48

  • 41 Демократи за България е името на Цв. ЦВ.

    15 2 Отговор
    Партията,!!! Републиканци е Граматическа грешка, казаха от партията!!
  • 42 Да, така е

    26 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Но се замислете - вече няма разследваща журналистика! Преди във всяка ТВ имаше разследващи журналисти и предавания. Изчезнаха и "господари на ефира", защото всички знаят, че мутрите са във властта и свободата на словото се заплаща със смърт или затвор, или "обективен съдебен процес". Хунтата не спира пред нищо.
  • 43 Астро

    3 30 Отговор
    Не знам какво имате против Цветанов, но на протеста срещу Навални той беше там. Отделно ПП "Републуканци за България, се застъпиха за Българите в чужбина, за свободата на словото, за правата на хората. Коя друга партия направи това искам да попитам ? Нека бъдем реалисти. Те искат да прекратят монопола от страна на Бойко и "приятели". Искат да отсекат корените на корупцията, на кратко да има справедливост. Не знам какво лошо виждате в това, защото те не само на думи а в момента доказват, че и с действия се борят за това. Видяхме ги другите какво направиха, освен изявления, лайфове, статии и постове във Фейсбук, друго налице НЯМА ! Е скъпи ми съграждани сами решавате съдбата си. Мислете мъдро !

    Коментиран от #50

  • 44 Остап Бендер

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "пешо":

    Да,ама не иска.Ко прайм?
  • 45 Next

    15 4 Отговор
    Ей, бандит бою, дойде времето тиквата да падне, ууухахахаха.
  • 46 Моряка

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Американския агент Навални с президента Радев май сравняваш?Тъпотия или наглост,или коматче от "Америка за България"?Или всичкото,омешано от тъмно синя помия и идиотизъм?
  • 47 и много добре

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Че тaзи aрмaдa бе унищоженa, щото още щяхме дa гледaме прaзните мaгaзини, дa cе редим нa опaшки и дa бъдем нa режим нa водa и ток

    Коментиран от #54

  • 48 Булаир

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Софиянец цял живот":

    Има една хубава книжка – За мишките и хората. Ти познай от кои си.
  • 49 Ти си

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Жътварката":

    Краварката я левия ъгъл на одаята на тиквата, нищо повече.
  • 50 Бай Шиле

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Астро":

    Астро и ти ли агент или само доброволен сътрудник?
  • 51 Комунист

    1 5 Отговор
    Освен от жените се оказа ,че Борисов е ухажван от мъжете.Още една несподелена любов.Въпросния с отвореното писмо е намерил идеалния начин да му се обърне внимание.В Поморие няма ли мъже бе другарю.

    Коментиран от #53

  • 52 Знайко

    8 0 Отговор
    Борисов апелира президента Радав да изкаже мнение за Навални. Но аз лично не съм чул какво е личното мнение на Борисов относно задържането на Навални? Не съм чул изказване на Борисов относно Навални. Нито съм пък съм чул "антикомуниста" и радетел за "демокрация" Борисов да коментира режимите на Путин, Ердоган ... Или пък направдите, които се случват в Русия, Турция... Не съм чул също така "разпореждане" на Борисов българските "полицаи", които пребиха студенти протестиращи срещу него. И началникът им, който им е затовядал да бият. Да бъдат уволнени от полицията и съдени.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Червен скорпион

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "и много добре":

    Само да ти кажа, че до ден днешен хората са на режим на вода и ток, а магазините не са празни, щото даже ги няма в повечето населени места в страната. Това, че тази армада беше унищожена беше с цел да сме военно зависими. Както сме икономически и политически. Работещи предприятия бяха съсипани с тази цел. И пак с тази цел ни назначиха служебно една тиква, която е толкова ограничена интелектуално, че ни кара да се срамуваме пред света. Оставка.
  • 55 Стига

    5 0 Отговор
    Има и убити журналисти.Просто и "случайно" след знакови ТВ предавания с критики срещу властта.
  • 56 мдааа

    2 1 Отговор
    Прав е Стоянчо - абсолютно прав е! Но мутрата е безгръбначна и вече невменяема!
  • 57 Ууууууу

    5 0 Отговор
    Хм, появиха се доста Цветановци тук, бе! Явно Цвъчко е отворил торбата от САЩ и раздава пари.. Пичове, не пишете глупости - тоя недоносен цървул няма да го бъде. Без Боку мутрата той е нищо! Пък и остана с партия с име Републиканци, а зад океана вече командват демократи. АВТОГОЛ! То, като си тъп и некадърник - няма как да знаеш и партията как ад си кръстиш. Хахахахаааааа
  • 58 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    НЯМА КАКВО ДА ГО ЧЕТА - ЕМБЛЕМАТА НА "ЛИБЕРТА" Е ПЕГАС , КОЕТО СИ Е ЧИСТ ....
    ПРОВОКИРАНА СЪМ ОТ ТВЪРДЕНИЕТО МУ , ЧЕ СВЪРШИЛ ВЪЗХОДА ЗА ББ.А ПЪК ВСИЧКО В ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗАЛОЖЕНО НА НЕГО , И ЛЪВИЦАТА МУ . ПОКАЖЕТЕ ДВА ПРЪСТА ЗА ВИКТОРИЯ , И ГИ СЪПОСТАВЕТЕ С ДВАТА КОРОНОВАНИ ЛЪВА .КОЙ ТВЪРДИ ПАК , ЧЕ ВЪЗХОДЪТ МУ Е ПРИКЛЮЧИЛ- ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА .
  • 59 АНОНИМЕН

    1 1 Отговор
    Кой ще пусне вълците БКП-БСП в кошарата?! Как ще стане?! Хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло?! Няма все още такъв филм! И, на дали ще има някога ...?!
  • 60 Колега

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стига с тия отворени писма":

    Ти бъркаш дпс и бсп с герб / поръчан от дпс а герб трябва да носи отговорност а като журналист кои носи отговорност за белене и скравена и ха приватизацията
  • 61 467647

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Maf1ata BG":

    Виж в Холандия!Франция ,Германия,Америка бият ги човвеците както бият тука и в Русия!!!